Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

proppan2 Link Blog

KvinnaSofia Larsson, Bollnäs, Sverige

VÄGEN TILL HÄLSA

Om träning och kost för att må bra

AddthisDel   FeedRSS feed

Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Næste | Sidste

Feel good

2013-06-27 23:16   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Om man flera gånger under ett träningspass kommer på sig själv med att flina saligt, då mår man väl rätt bra va'?! :-)

 

Synden straffar sig

2013-06-20 21:29   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Hädanefter ska jag banne mig inte ge vika för några onyttigheter. Nu har jag svart på vitt att min mage inte fixar det...

Igår var vi på Leksand sommarland och hade en kanondag!
På vägen hem stannade vi för att äta och hamnade på en mysig pizzeria. Jag vet sen förr att min mage ibland har lite svårt för pizza (ibland går det bra), men jag har väl aldrig blivit så dålig som igår. :-(

Redan när vi gick från pizzerian kändes set som jag hade en tung sten i magen. Hemresan var inget vidare och när vi kom hem upptäckte jag att magen var otroligt uppsvälld. Såg gravid ut! Dessutom gjorde magen rejält ont.

För att göra en lång historia kort så fortsatte kvällen med frossa och rejäla magkramper. Till slut hamnade jag med huvudet i toaletten. Efteråt blev jag bara liggande på badrumsgolvet, var totalt slut.  

Lyckades till slut masa mig upp, borsta tänderna och gå och lägg mig.

Fy tusan alltså! Det känns verkligen som att jag aldrig mer vill äta pizza.  Jag vet vilken kost min mage mår bra av och hädanefter får det bli så, för det här vill jag aldrig mer vara med om.

Idag när jag vaknade efter 10 timmars sömn, kändes magen bra med jag var väldigt trött. Det var först framemot eftermiddagen som allt kändes som vanligt igen.

Hade bokat zumba ikväll men var länge tveksam till om jag skulle kunna gå eller inte. Jag kom iväg i alla fall och det är jag glad för -  det blev ett riktigt kanonpass.
2 instruktörer som turades om och så körde de lite "nostalgi evening" med gamla låtar. Kul kul!

Ha en trevlig midsommar allihop!
 

 

Första riktiga semesterdagen

2013-06-17 19:24   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Förra veckan lyckades jag bara få till en enda promenad, ingen annan motion/träning. Hade större planer än så, men pga olika omstädigheter så blev det inte mer.

Idag hade jag min första riktiga semesterdag och den har gått desto bättre.
Vaknade hyfsat tidigt (ca 7:30) och låg och drog mig en stund, men valde sen att kliva upp i stället för att somna om. Fixade en frukostsmoothie och sen blev det power walk. Den vanliga rundan på ca 6,3 km. Gött!

Var sen och körde ett lunchpass på sporthallen, i form av 35 min core. Instruktören C hade nytt program, lite sommarinspirerat med simtag och annat. Kul! Kände mig inte helt smidig på vissa av övningarna, men vad tusan... ;-)

Resten av dagen har jag tillbringt på altanen, med jordgubbar och te. Man måste ju ägna sig åt återhämtning också. :-) 

Tränar ni mer på semestern än annars? Eller mindre kanske? 

 

Long time no see

2013-06-09 14:28   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 4 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Ojoj, nästan ett helt år sen jag skrev här, men nu är det dags igen!

För att göra en lång historia kort, så blev jag riktigt förkyld i början av augusti -12. Blev aldrig riktigt frisk, fick konstaterat postinfektiös reaktion och det ledde till sjukskrivning och träningsförbud.

Efter det har det varit en lång väg tillbaka. Jag började jobba igen i oktober, men nån träning blev det inte. All energi gick till jobbet och på kvällarna kraschlandade jag i soffan.  
Kring jul/nyår gjorde jag ett försök att smyga igång träningen, men det blev bakslag. Blev sjuk om och om igen.

Runt påsk kände jag att jag hade fått nog. Det kändes som att jag aldrig mer skulle kunna träna igen och det här med att kunna jobba en hel månad utan sjukdagar kändes väldigt långt borta.
Jag pratade med min läkare och fick till en ordentlig utredning. 

Alla prover visade bra resultat, utom ett. Jag har D-vitaminbrist. Det kan vara det som gjort att jag varit nedsatt och haft alla återkommande infektioner. Hur som helst så började jag boosta D-vitamin. I dagsläget äter jag 1000% av rekommenderat intag och mår bra. Är piggare än jag har varit på länge.

I april startade jag en ny blogg, men det blev bara ett par inlägg, sen kom jag av mig. Lite synd, för i maj kom jag igång med träningen igen och där finns det egentligen massor att berätta.

Nu, 9 dagar in i juni, tränar jag som jag gjorde innan jag blev sjuk. Känner att jag sakta men säkert börjar återfå både kondition och styrka. Så himla gött!

Sen är det ju så att det är på shapelink jag ska blogga, det känns mest hemma liksom. Nu kör vi! 

 

Chockat kroppen

2012-07-31 19:44   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Igår kväll blev jag plötsligt så sugen på att gå på Nordic power idag. Passet var fullbokat, men vid lunchtid idag lyckades jag få en återbudsplats. Jag har inte kört NP på flera månader så jag gick och gruvade mig hela eftermiddan. ;-)

När passet väl drog igång så kändes det bara bra. Jag var beredd på att jag inte skulle orka fullt ut, så jag blev riktigt förvånad när det gick bättre än förväntat. T.o.m. bättre än tidigare när jag gått på NP. Jag la visserligen på lite mindre vikt på ben, bröst och rygg, än jag brukar. Å andra sidan hade jag nog orkat med de vanliga vikterna också.

Kroppen lär i alla fall vara småchockad för de här rörelserna har den inte gjort på ett bra tag. Räknar med träningsvärk i morgon, men det är det värt. :-) 

 

Onsdag

2012-07-25 23:07   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Vaknade förhållandevis tidigt idag och funderade på om jag skulle ta en morgonpromenad. Så blev det inte utan jag tog i stället en dusch och fixade en god frukostsmoothie. Inte helt fel det heller.

På fm blev det en tur till stan för att kolla in rean på Team Sportia. Fanns inte så mycket som jag hade hoppats på, men några fynd blev det i alla fall: träningstights till mig och linne + träningsbyxor till dottern. Allt för halva priset. Gillas! :-)

Nu ikväll hade jag bokat box-pass. Boxkompisen C är på semester och jag hade väl inte direkt ansträngt mig för att hitta nån annan kompis att gå med heller, så jag åkte dit själv. Lite pirrigt är det ju innan man vet vem man hamnar ihop med, men det gick bra. Var en annan tjej som också var själv så vi körde ihop. Hon var både starkare och mer uthållig än jag, men å andra sidan säkert 10 år yngre. ;-) Jag gjorde i alla fall mitt bästa och det får jag vara nöjd med.

Det var sjukt varmt och dålig luft i träningshallen. Svetten forsade! Efteråt var det kräftvarning på mitt ansikte och håret låg slickat längs skallen. Ursnyggt! ;-)

Armarna är skönt trötta nu och jag kommer bergis att ha träningsvärk i benen i morgon. Allt är precis som det ska vara. :-)

 

Blaha blaha

2012-07-23 20:52   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 1 Image Small_addthisDel

Semester i all ära, men det där med självdisciplin funkar ju inte alltid... Förra veckan var jag bortrest. Jag bestämde mig för att äta det jag ville. Blev en hel del kolhydrater och visst var det gott till en början, men på vägen hem längtade jag efter att äta nyttigt igen. Det hela resulterade i en viktuppgång på 2,6 kg (!!!). det är iofs ingen katastrof för jag vet ju att det bara är tillfälligt, men det var ändå en chock att ställa sig på vågen.
Jag hade också bestämt mig för att promenera eller springa varje dag. Det höll i 2 dagar, sen blev det inget mer. Hå och hej.
Samtidigt tänker jag att kroppen också behöver lite semester, och det fick den. :-) 

I lördags blev det nystart med träningen i form av ett box-pass. Me like!

Idag blev det utomhus-zumba. Kul som alltid, men tyvärr väldigt dåligt med orken. Efter halva passet tänkte jag nästan bryta, men så kom en favoritlåt och jag tänkte jag skulle vara med på den och sen häll jag ut hela passet ändå.
Jag har mina aningar om att bristen på energi kan bero på att jag fick ett getingstick på eftermiddagen idag och fick proppa i mig diverse allergimediciner. Jag hoppas i alla fall att det beror på det och inte på nån begynnande förklylning eller nåt sånt. *peppar peppar*

Till hösten ska de börja köra zumba toning på sporthallen och det måste jag så klart testa. Redan nu har det kommit upp affischer med reklam för nyheten. Gissa om jag blev full i skratt när jag såg att jag är med på bild. Visserligen en väldigt oskarp bild, men ändå... jag kände igen mig själv direkt. ;-)

Här är den:


Det är jag med grönt linne och svart hårband :-D

 

Attached images

1e80710202f05efac91a02aa96989996
 

Bästa ursäkterna ;-)

2012-07-09 21:30   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 7 kommentarer   Images 1 Image Small_addthisDelVilken är din bästa ursäkt?!

 

Attached images

8838771c93dcd6b9d061075f03fa5640
 

Hello baksida lår

2012-07-05 21:22   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 kommentarer   Images 1 Image Small_addthisDel

Igår körde jag kettlebells för första gången. Eller ja, om man ska vara noggrann så har jag testat en gång förut, men det var 9 månader sen så det räknas nästan inte.

Jag hade egentligen bokat box men var utan boxpartner så då föreslog jobbarkompisen J att vi skulle gå på ett kettlebell-pass och så blev det. Passet kördes på sporthallens gräsmatta och det var strålande solsken. Riktigt skönt!

Själva passet var både jobbigt och skönt. Det är verkligen bra och allsidig träning. Jag hade dock lite svårt att hinna med alla repetitioner, men jag antar att det ger sig när man blir mer van vid tekniken. På det stora hela är jag nöjd. :-)Trots att jag körde den lättaste vikten på 6 kg (hade tänkt ta 8 kg men de var slut) så räknade jag med träningsvärk idag. Träningsvärk har jag också, men inte i överkroppen som jag trodde. Däremot känns det definitivt i baksida lår. Stelt som tusan. ;-) J däremot har träningsvärk i framsida lår. Intressant med tanke på att vi körde samma pass.

Ikväll blev det aktiv vila i form av promenad. Inget jättetempo utan lite lagom så där. Skönt att få röra sig och få fart på de stela musklerna. 

 

Attached images

4b1e68119e358bdf81373b5b94e6e638
 

Löprunda nr 3

2012-07-03 21:28   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel
Förra gången jag sprang, skrev jag att jag inte hade känt av nåt knä. Det var inte helt sant för senare på kvällen började det kännas. Dock inte lika mycket som gången innan.

Idag var det dags för årets tredje löprunda (låter fjuttigt, men nånstans måste man ju börja). Precis som förra gången stack jag ut direkt efter jobbet. Solsken och värme, men med ljumma vindar som ändå svalkade lite. Lovely! Idag orkade jag springa hela slingan utan att gå nånting. Hade ett helt annat flyt i löpningen idag och det kändes skönt.

Tempot är inte direkt nåt att skryta med, ca 7 min/km... men i alla fall... Jag springer ju. :-)

Tog 43½ minut idag. Mitt rekord på samma slinga är 36 minuter (2009). Mitt första mål nu är att komma under 40 min. Sen vore det ju himla kul om jag kunde klara 36 min igen, men det får bli på sikt.

Och knäna? Stretchade extra mycket idag och än så länge känns det ingenting.
 
Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Næste | Sidste