Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

proppan2 Link Blog

KvinnaSofia Larsson, Bollnäs, Sverige

VÄGEN TILL HÄLSA

Om träning och kost för att må bra

Long time no see

AddthisDel   FeedRSS feed  

Ojoj, nästan ett helt år sen jag skrev här, men nu är det dags igen!

För att göra en lång historia kort, så blev jag riktigt förkyld i början av augusti -12. Blev aldrig riktigt frisk, fick konstaterat postinfektiös reaktion och det ledde till sjukskrivning och träningsförbud.

Efter det har det varit en lång väg tillbaka. Jag började jobba igen i oktober, men nån träning blev det inte. All energi gick till jobbet och på kvällarna kraschlandade jag i soffan.  
Kring jul/nyår gjorde jag ett försök att smyga igång träningen, men det blev bakslag. Blev sjuk om och om igen.

Runt påsk kände jag att jag hade fått nog. Det kändes som att jag aldrig mer skulle kunna träna igen och det här med att kunna jobba en hel månad utan sjukdagar kändes väldigt långt borta.
Jag pratade med min läkare och fick till en ordentlig utredning. 

Alla prover visade bra resultat, utom ett. Jag har D-vitaminbrist. Det kan vara det som gjort att jag varit nedsatt och haft alla återkommande infektioner. Hur som helst så började jag boosta D-vitamin. I dagsläget äter jag 1000% av rekommenderat intag och mår bra. Är piggare än jag har varit på länge.

I april startade jag en ny blogg, men det blev bara ett par inlägg, sen kom jag av mig. Lite synd, för i maj kom jag igång med träningen igen och där finns det egentligen massor att berätta.

Nu, 9 dagar in i juni, tränar jag som jag gjorde innan jag blev sjuk. Känner att jag sakta men säkert börjar återfå både kondition och styrka. Så himla gött!

Sen är det ju så att det är på shapelink jag ska blogga, det känns mest hemma liksom. Nu kör vi! 

 
Written 563 weeks ago
3g61tdz3i2o0gcckc0oc 563 weeks ago

Linda Granath

Underbart att du är tillbaka!
10468 563 weeks ago

puppe

Stackars dig! Har själv haft ett år med mycket sjukdomar (halsfluss för tillfället) och jag tror att förra årets usla sommar spelar en stor roll i detta. Tycker även att kollegorna varit i samma nedåtgående spiral. Sedan har jag ju även en tvååring som drar hem baciller från förskolan. Vi har ätit D-vitamintillskott hela vintern, men jag tror inte att det det varit tillräckliga doser tyvärr. Nästa vinter åker vi till Kenya i två veckor, så jag hoppas på ett friskare vinterhalvår.
31850 562 weeks ago

proppan2

Tack snälla ni! Har saknat er också!