Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

NailShop Link Blog

KvinnaJenny Andersson

Vägen mot målet!

Mot toppform & jag har bestämt mig!

AddthisDel   FeedRSS feed

Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Næste | Sidste

Tiden räcker inte till..

2010-11-08 12:45   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 4 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Nä det är ju så emellanåt att tiden inte räcker till när det finns så mycket som behöver göras, som man måste göra och sånt man vill göra så klart. Det har mellan farandet till skolan, jobbet och gymmet inte funnits tid för något bloggande på bra länge. I bland får man prioritera bort saker helt enkelt.


Min träning har fått ta en del styk, och en del styrke träningspass har blivit ersatta med en himla massa promenixande på grund av valpen jag skaffade mig. Jesus vilken energi hon har, hade man haft hälften hade jag varit nöjd. Men det har ändå funkat bra tycker jag.


Har grymt mycket i skolan och ska försöka att bli färdig innan jul är det tänkt för att sedan kunna göra högskoleprovet till våren och söka till högskolan till hösten.


Jag undrar just vad det ska bli av en när man blir stor :)


Något ljus i mörkret är ändå fitness festivalen i dec, det ska bli såååå otroligt roligt att åka dit. Är det några fler som ska besöka mässan? Eller tävla kanske?


Ha det gött!

 

Motivation på topp!

2010-10-12 19:22   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Jag mår riktigt bra just nu. Motivationen är på topp. Har varit ute en långrunda med Sally i skogen i dag, och höst vädret är underbart. Jag älskar färgerna som finns ute nu. Plockat sjuuuukt mycket tratt kantareller. Hur nyttiga är dessa igentligen? Jag funderade på det i går när jag gjorde en kyckling och tratt kantarell paj. Den var så god så det var inte klokt. Med massor av sallad till.


Jag känner mig väldigt stabil i min träning just nu. Jag har accepterat att jag inte kan springa några långrundor, och i stället nöjt mig med mina promenader och mina korta rundor. Formen i vinter och till våren får avgöra om jag väljer att ställa upp i Göteborgsvarvet eller inte. Det få ge sig helt enkelt.


Jag står kvar på samma vikt och känner att jag ha börjat få tillbaka kraften i kroppen efter viktnedgången. Nu är det stopp!! Inte gå ner mer i vikt nu utan fokusera på att utvecklas i stället. Vilket passar ganska bra med låg intensiv cardio i stället. Så det blir ju bra. Målet fram till nyår blir att byta ut 4% kroppsfett mot muskelmassa. Då är jag sååå supernöjd. Måste ju ha mål framåt...


Ligger för tillfället på 19% så 15% ska vi kämpa för nu. Så utan att tappa vikt alltså... Men jag kommer att lyckas med det hoppas jag, det har gått så bra hittills.


Nu blir det lite pluggande, och i morgon ska bröst tränas.. kanske armar också om energin räcker. Dubbla portioner gröt i morgon bitti alltså :)


Ha det gott!

 

Gooood Morgon med morgon promenix!

2010-10-04 20:17   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 4 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

I dag efter jag lämnat min lilla kille i skolan (stora kille) så gick jag en underbar morgon promenix på 60min. Det har varit otroligt skönt väder här i Blekinge under hela denna dagen.


Ska efter Sveriges Biggest Loser gå en runda med hunden också, så hon får sitt innan kvällen är slut. Man kan ju inte låta bli att bli sjukt peppad och ispirerad av detta program. Tycker iofs att det amerikanska är bättre, då deltagarna där är NÅGOT mer motiverade. Jag kan nästa sitta här och reta upp mig lite att en del har en så jäkla taskig inställning. De har ju för sjutton sökt dit själva dessutom. " Jag hatar att gå tråkiga promenader ute" OK.. nej men lycka till DÅ!!


Ahhhh... så lugn och fin apelsin. Jag tycker om att gå ute, inne var tusan som helst bara jag får röra på mig. Dessutom hade jag kunnat ge min högra arm för 2 super duktiga tränare vid min sida dag och natt.. eller... nja kanske inte min arm..


Men äh.. ja ni förstår vad jag menar!


I morgon blir det morgonpromenix och gymmet på eftermiddagen!!


 

 

Toppen vecka!

2010-10-02 17:11   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 kommentarer   Images 1 Image Small_addthisDel

Tjena alla träningsglada !


Hoppas att ni haft en toppen vecka. Jag har varit riktigt nöjd med veckan som varit. Det har flytit på bra med det nya sättet att träna och skillanden känns i kroppen. Syns lite med faktiskt:)


Jag har dragit ner på löp träningen nu, mycket på grund av mina onda knän inte pallar trycket för över milen längre. Jag går nu på massage och laserbehandlingar för benen och hoppas att det ska hjälpa till. Kör alltså benen i gymmet nu endast lätt, och kompletterar med lätta jogg rundor på runt 5km i stället och lite långpromenader med hunden. (som nu vuxit till sig och skulle förmodlingen orka gå hur långt som helst bara hon slapp kopplet)


Har tappat vikt så jag står nu och stampar på målvikten 60kg!! Helt galet känns det, dock har vikten för mig numera blivit oviktig igentligen. Tappat fettprocent från 26% till 19%. Detta känns dock väldigt relevant. Ett bevis på att allt har funkat precis som det ska.


Allt går alltså enligt planerna. Nu ska det byggas vidare på detta utgångsläge jag står i nu. Kroppen ska få mer former, då jag under tiden jag gått ner i % även blivit klenare :( tillhör jag vet. Men jag börjar att komma tillbaka. Och det känns bra. Så nu är det äta riktigt bra mat och träna sten hårt hela hösten och vintern för att nå toppformen till sommaren.


Detta har varit en riktigt rolig resa, och jag kommer aldrig någonsin att sluta träna, ge upp som jag gjort så många gånger förut.


Jag har en ny livsstil, äntligen.

 

Attached images

23fe4c524796381ce1874b2fa427c7a5
 

Fråga från Emma!

2010-09-23 09:41   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 4 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Hej!
Du, du är ju superaktiv och jag vill också komma igång och bli av med extrakilona men framför allt bygga upp en bra hälsa men jag har så svårt att hitta motivation, har du något bra tips?
//Emma


Hej Emma!
Ja, förr eller senare kommer man dit att man vill förändra sitt liv. Vi har alla varit i början av förändringen. Allt handlar om planering och prioriteringar.


Nr1. Maten!!, bra råvaror, mycket proteinrik kost så som fisk, kyckling och kalkon. Ät regelbundet och glöm inte mellanmålen. Nötter, keso, frukt och kesella tex. Ät Ägg!! mättar och är bara nyttigheter. Ät lagom med kolhydrater, i form av qiunoa, bönor, linser eller matvete. Skippa all färdigmat, halvfabrikat och utemat. Laga allt från början. Ofta äter folk för dåligt, för sällan och för lite.


Nr2. Motion!!!! Promenixa, spring eller jogga. Gå brukar vara lättast i början. Prova sedan att jogga lite och gå när du blir för trött. Det ska vara jobbigt!
Bygg upp styrka i hela kroppen. Styrketräning är jättebra om man har den möjligheten. Man får högre förbränning under en längre tid efteråt. Och i takt med att muskelmassan ökar så ökar din totala energiförbrukning automatiskt. Har du inte möjlighet att gå till ett gym, finns det tusen grejor att köra hemma som funkar bra som styrka i början.


Det är bara till att bestämma sig, vara stenhård. Så lyckas man. Och det går snabbare än vad man tror. Jag har aldrig varit i sådan form som jag är nu. Och det har gått jättefort!


Motivationen ? Du blir piggare, sover bättre, ser bättre ut och kilona rasar av om du kör på denna linjen, det garanterar jag! Kalorier in och kalorier ut. Ät inte mer än vad du förbrukar och ligg på ett underskott med ca 500kal om dagen. Så går du ner minst 1 kg i veckan. ( du förbrukar nog runt 2000kal om dagen gissar jag på ) så alltså 1500kal.


Lycka till!

 

Härligt med höst!

2010-09-19 20:20   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Jag älskar hösten, så härligt med den friska luften efter ett ordentligt regnväder. Det blåser så härligt och löven dansar runt benen på en när man är ute på långa härliga höst promenixar. Var ute och gick en lång härlig runda i dag på nästa 2tim. Så härligt!


Det knastrar under skorna när man går ute bland alla runtblåsta grenar..


 Alla fina härliga färger som finns nu.. Jag tycker detta är underbart!!!!


Ville bara säga att jag ÄLSKAR hösten!


Rock´n roll för hösten, regnet, solen och blåsten ;)

 

Nytt Pb på Marklyften

2010-09-13 10:57   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 4 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

75kg blev nytt pb på marklyften i dag! Det känns otroligt bra att kommit så långt här. Jag var otroligt svag i ryggen för ett år sedan och hade så mycket problem att jag knappt kunde sova.


Nu lyfter jag 75kg lätt som en plätt 4rep till och med.


Har nytt upplägg som ser ut så att jag börjar med 50% av Maxvikt


Gör efter det 4 höjningar till Maxvikt , gör två set på Maxvikt * 5rep


Går ner till 80% av Maxvikt sista setet och kör Max rep här



Detta funkar lovely för mig just nu! 


Kör hårt!!

 

Då kör vi!!!!!

2010-09-13 07:44   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Ny vecka! Upp och hoppa nu alla morgonpigga..


Nu drar jag till gymmet för dagens träning, på schemat står Rygg / Bröst / Mage i dag. Eftersom jag missade ryggpasset i fredags på grund av att jag var sjuk så får jag ta igen det i dag.


Får se om jag kan ta pb i marklyften i dag ;)


Ha en underbar dag allesammans!


 

Helgen summerad..

2010-09-12 18:35   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Då är denna helgen avklarad! Med allt vad det innebär.


Har känt mig risig hela veckan men blev aldrig riktigt sjuk. Lite halsont och trött men det känns som om det börjar att gå om. Jag började fundera lite och kom fram till att det var ruskigt länge sedan jag var sjuk. Peppar peppar.... det känns otroligt skönt att alla sunda vanor man har lagt på sig under de sista åren börjar att visa sig även genom ökad motståndskraft.


I går var vi på kalas och fick rikigt god middag av Macke och Birgitta. Mycket trevligt, min man blev dock något överförfriskad så vi blev inte toksent heller! Skönt med tanke på att vi hade Sally med oss, och Victor började att bli trött vid elva tiden.


Och min total förstörda nattsömn fortsatte även i natt. Sally ( min valp ) är fullkomligt makalös på att vilja gå ut på nätterna. Hopplöst. Varenda jäkla natt. Sömnen är ju så otroligt viktig för mig, och jag är nu livrädd att detta ska påverka mina tränings resultat negativt.. :(   hoppas inte, jag stryper hunden då!! :)


I dag var det underbart på morgonen då jag vaknade, så jag och Lotta var ute på en tidig morgon promenix på runt milen strax efter kl nio. Så skönt och så trevligt sällskap! Har sedan pluggat en hel del, lagat mat och fixat och donat. Ikväll var vi ute och försökte träna på att springa tillsammans jag och Sally. Victor var med och cyklade jämte och det gick jättebra i dag. Sally var grymt duktig, och vi joggade lätt i 20min ca. obs, jag orkar mer ;) men inte lilla Sally.. ha ha  Vi kommer att bli ett bra team, bara hon får växa till sig. Men jag tänkte att bättre att börja redan nu men små korta rundor med jogg. Förhoppningsvis blir hon lika glad för det som jag.


Det passar bra nu eftersom mina knä håller på att vila sig i form så att säga. Så korta så rundor blir bra för stackars mig också. :)


Nu kommer min man snart hem med en ris kebab från feralli, och det ska bli såååå gott, för det var riktigt länge sedan!



Ha det gott!!

 

Formen tar sig!

2010-09-07 14:14   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 10 kommentarer   Images 1 Image Small_addthisDel

Framåt sakta men säkert. Allt slit man gör på gymmet börjar att ta form. Känns i bland som om man behöver se det på bild för att fatta att det verkligen händer grejer. Det är roligt att dokumentera med bilder och mått osv, det håller mig taggad och fokuserad.



Jag började vägen mot mitt mål i december så trodde jag aldrig att det skulle gå så här snabbt fram, det känns som om jag är en annan människa. Både i kroppen och knoppen.


Jag har förändrat mitt liv, och vägen mot målet är inte längre så långt borta.


Så länge, ha det gott!!

 

Attached images

82c257289328b7f1d99a38446458a20d
 
Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Næste | Sidste