Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

NailShop Link Blog

KvinnaJenny Andersson

Vägen mot målet!

Mot toppform & jag har bestämt mig!

Fråga från Emma!

AddthisDel   FeedRSS feed  

Hej!
Du, du är ju superaktiv och jag vill också komma igång och bli av med extrakilona men framför allt bygga upp en bra hälsa men jag har så svårt att hitta motivation, har du något bra tips?
//Emma


Hej Emma!
Ja, förr eller senare kommer man dit att man vill förändra sitt liv. Vi har alla varit i början av förändringen. Allt handlar om planering och prioriteringar.


Nr1. Maten!!, bra råvaror, mycket proteinrik kost så som fisk, kyckling och kalkon. Ät regelbundet och glöm inte mellanmålen. Nötter, keso, frukt och kesella tex. Ät Ägg!! mättar och är bara nyttigheter. Ät lagom med kolhydrater, i form av qiunoa, bönor, linser eller matvete. Skippa all färdigmat, halvfabrikat och utemat. Laga allt från början. Ofta äter folk för dåligt, för sällan och för lite.


Nr2. Motion!!!! Promenixa, spring eller jogga. Gå brukar vara lättast i början. Prova sedan att jogga lite och gå när du blir för trött. Det ska vara jobbigt!
Bygg upp styrka i hela kroppen. Styrketräning är jättebra om man har den möjligheten. Man får högre förbränning under en längre tid efteråt. Och i takt med att muskelmassan ökar så ökar din totala energiförbrukning automatiskt. Har du inte möjlighet att gå till ett gym, finns det tusen grejor att köra hemma som funkar bra som styrka i början.


Det är bara till att bestämma sig, vara stenhård. Så lyckas man. Och det går snabbare än vad man tror. Jag har aldrig varit i sådan form som jag är nu. Och det har gått jättefort!


Motivationen ? Du blir piggare, sover bättre, ser bättre ut och kilona rasar av om du kör på denna linjen, det garanterar jag! Kalorier in och kalorier ut. Ät inte mer än vad du förbrukar och ligg på ett underskott med ca 500kal om dagen. Så går du ner minst 1 kg i veckan. ( du förbrukar nog runt 2000kal om dagen gissar jag på ) så alltså 1500kal.


Lycka till!

 
Written 712 weeks ago
49441 712 weeks ago

peakXp

Kan inte annat än att hålla med, du lyckades fånga det vässentliga kort och koncist. Har ett par synpunkter bara ;)

Tänk på att ägg innehåller lite mycket kolesterol (gulan), som med allt annat, överdriv inte (vet en tjej som åt 24 ägg till frukost...)

Kombinationen springa/jogga och styrketräning är jättebra, jag skulle rekommendera något core-pass, och/eller yoga också.

Att hålla motivationen uppe kan vara bland det svåraste, speciellt när det är mycket nya rutiner som ska in, men ge inte upp. Kämpa på, så klarar du det!
61534 712 weeks ago

NailShop

Ha ha.. ja detta brinner man ju för!! Man vill skrika ut till alla hur enkelt det igentligen är. Jag läser otroligt mycket om detta för jag tycker det är såå roligt.

Sedan lär man sig genom att känna sin egna kropp genom träningen och kosten. Alla är ju självklart olika, men i regel är det ju en sund livsstil jämt överlag som gäller. Om man inte vill ta några genvägar!

24 ägg till frukost lät ju helt galet! De senaste jag har läst ang just det fettet är att det inte skulle påverka kolesterolet negativt.. men iofs i de mängderna :)

Core & stretch (yoga) är absolut ett bra komplement. Bål stykran håller ju upp det mesta av kroppen så definitivt super viktigt! Jag kör själv mage / bål minst 2dar i veckan ofta mer.
31850 712 weeks ago

proppan2

Kunde inte sagt det bättre själv! :-) Svårare än så är det ju inte, det gäller bara att göra det.
24 ägg till frukost låter ju helt galet. Är ju som ett helt dagsbehov av kcal... Själv äter jag 1-2 ägg om dan och verkar aldrig tröttna på det. Tur det :-)