Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
46116
  • Pages

  • No pages

JessicaW Link Blog

KvinnaJessica Wahlquist, 50year

I form igen som nybliven mamma

AddthisShare   FeedRSS feed

Page: First | Previous | 1 · 2 · 3 · 4 | Next | Last

Jaaa! Jag kom i mina gamla jeans!

2011-11-08 16:30   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 5 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Jag provade mina gamla jeans idag, och jag kom i dem!! De satt väl lite väl trångt för att vara helt bekväma och kanske inte heller perfekt passform ännu. Men ändå, jag kom i dem!! På tiden kan man tycka, för jag hade ju en "plan" att detta skulle gå mycket fortare, men fick snabbt inse att det inte går att skynda en viktnedgång när man tar hand om en liten bebis också. Fokus måste ju ligga på min son.


Men vad glad jag blir. Om jag låter bli att mosa i mig massa godis varje dag, slipper jag att lägga ner pengar på nya kläder.

 

Snälla sluta!!

2011-11-01 18:58   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Snälla, sluta träna för att du tycker att det något fel på ditt utseende som måste rättas till!! Kan vi inte istället komma överens om att träna för att uppnå ett presationsmål istället? Träna för att tex springa sådär fort/långt som du alltid velat, få så där muskulösa axlar eller lyfta sådär häftigt tungt!! När man tränar för att det är något i sitt utseende som man tycker att det är fel på, kopplar man genast ihop träningen med något som är negativt, anser jag. Att ha ett prestationsmål, tycker jag ger mig en positiv inspiration och energi. Jag blir bara så ledsen när människor i omgivningen inte får uppleva detta positiva med träning, utan ser det som nödvändigt ont, ett straff för att man gjort fel/är fel... Hur kul är det?!


Hur det går med min träning då? Jag hinner helt enkelt skriva här som jag tänkt, men den går framåt. Jag blir sakta starkare och går sakta ner i vikt. Hade från början hoppats på att det skulle gå snabbare och bättre att komma tillbaka till "min egen" kropp, men har nu för länge sedan insett att de mål jag sätter upp nu måste vara annorlunda mot innan min Gustav kom. Sätter jag upp mål som tidigare blir jag bara frustrerad och arg, när det inte funkar som jag tänkt. Och när funkar det som jag tänkt, när man har en liten kille på 4,5 månader hemma?

 

Klokt beslut att ta ett steg tillbaka

2011-10-07 17:49   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Vilket klokt beslut det var av mig att ta ett steg tillbaka och ta bort alla krav. Jag har mått så otroligt mycket bättre, och det börjar faktiskt bli riktgit kul att vara mamma. Har alltid tyckt att man sätter upp ett mål och sen kör man... Men den här gången funkade det inte... Jag insåg, som jag skrivit förut, att jag inte riktigt har koll på hur jag själv funkar i mitt nya liv. Men det bästa av allt är att resultaten inte alls uteblivit. Det går framåt i gymmet och några hekto har jag gått ner trots att jag ätit massor av godis.


Skulle vilja skriva mer, men nu kräver "nya chefen" mat, så det är bara att skriva en annan gång. Får berätta om hur jag tänker lägga upp träning och annat i ett nytt inlägg.


Ha det bra!

 

Min kropp är fortfarande inte min

2011-09-05 15:09   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 6 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Min kropp är fortfarade inte min. Kanske inte riktigt min hjärna heller, men främst är det kroppen som inte alls är som den var. Nu menar jag inte bara utseendet, som naturligtvis inte är lika snyggt som innan jag blev gravid, utan jag menar hur kroppen fungerar.


Att ha en liten son som inte ens är tre månader att ta hand om, gör mig fruktansvärt trött. Sömnbristen - visst påverkar den, men det är den mentala tröttheten som är värst. Jag som under graviditeten längtat och föreställt mig hur jag skulle sätta igång och träna och komma i ordning med maten, jag orkar inte alls allt som jag trott. Att få ordning på kosten kräver ett fokus som jag inte har ork till just nu, och när jag är på gymmet orkar jag inte ens de vikter jag tränade med som höggravid. Finns inte tillräckligt med energi.


Så jag har bestämt mig för att släppa mina krav under september. Ska inte läsa träningstidningar, inte notera mina resultat från träningen, gömma vågen, inte titta så noga i spegeln, ta bort alla förbud när det gäller mat bara äta vettigt och normalt. Undvika alla situationer där jag kan jämföra mig själv med något/någon. För mycket som tidigare har inspirerat mig och jag blivit glad av, gör mig faktiskt bara ledsen nu. Ledsen eftersom jag inte funkar som jag brukade.


Jag hoppas därför att september blir en månad med många sköna träningspass, men utan några krav på resultat. Och jag hoppas att maten ska smaka bra, och jag tänker inte ha dåligt samvete för att en och annan godsak slinker ner. I oktober kanske min Gustav inte är lika krävande, eller att jag har återfått lite balans, så att jag kan börja ta i när jag tränar och så får vi se hur mycket jag orkar fokusera när det gäller min kost. Det viktigaste nu är ändå att jag ska må bra psykiskt. Försöker tänka att kroppen måste få ta lite tid...

 

Kontroll gick bra, träningsvärk och jag vill börja rida igen

2011-08-22 16:04   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Nu äntligen fick jag komma på efterkontroll och allt såg jättefint ut. Skönt tycker jag, så kan jag köra lite hårdare när jag tränar. Måste bara se till att komma ihåg de där knipövningarna. Som barnmorskan sa så kanske jag inte har problem nu, men om jag inte sköter mig kan jag få stora problem om 30 år. Det hade jag inte funderat så mycket på. Undrar om jag ska sätta upp lappar hemma för att komma ihåg...


Jag var på gymmet igår och nu har jag lite träningsvärk i rumpan. Skönt! Jag körde benböj, raka marklyft, utfallsgång, bencurl och benspark. Benövningarna supersettade jag med arm- och axelövningar, samt bålstabilitet. Eftersom jag har så lite tid kommer min träning i gymmet få bli mer intensiv än vad jag är vad vid som tex att köra med supersets under hela passet. Jag har svårt att köra med riktigt lika tunga vikter då, men totalt tror jag att resultatet blir bättre än om jag hinner färre övningar. Jag får utvärdera om några månader.


Ikväll tror jag att jag följer med och tittar på när min man rider. Vi började att rida tillsammans och det känns sådär att behöva stå vid sidan av och titta på. Jag har ambitionen att kunna ta lite privatlektioner den här terminen för att komma igång igen, men jag inser nu att det kanske inte blir så lätt att komma iväg på några lektioner. Det finns så lite tid... Och så behöver jag få mer hjälp med passning av min Gustav i så fall, och det är inte helt lätt. Hoppas gör jag, men tyvärr kanske jag får prioritera bort ridningen för en tid framöver. :(


 


 

 

En väldigt liten förändring märks redan efter en vecka

2011-08-20 17:22   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Veckan som gick hoppade jag över de värsta onyttigheterna, och det syntes faktiskt på vågen igår jämfört med förra fredagen. Även om det säkert delvis kan bero på att jag band mindre vätska så känns det bra. Riktig utvärdering blir inte förrän nästa fredag, då jag avgör om jag behöver bli striktare eller om jag låter kosten vara som den är. Dock är det uppenbart att amningen ökar förbränningen ordentligt. :)


Nästa fredag kommer jag även ta mått på mig själv. Har ännu inte vågat göra det, för jag vet att jag kommer bli förskräckt. Än så länge har det bara blivit formstatus-foton, och det räcker för nu.


I onsdags var jag på gymmet och fortsatte med mitt "sätta igång kroppen" igen. Försöker att inte tänka på hur mycket styrka jag tappat, utan att jag måste utgå från där jag är nu och förbättra mig därifrån. Men lite jobbigt är det ju... Träningsvärk fick jag i alla fall, och det gör ju en på bra humör. Känner faktiskt fortfarande lite efter mina "plankan"-övningar.

 

Efterkontroll flyttad = bara snäll träning en vecka till

2011-08-16 17:47   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Min efterkontroll blev framflyttad till nästa vecka, pga att MVC hade gjort en felbokning. Det känns sådär, eftersom det betyder att jag bara kan träna "snällträning" en vecka till. Framfall är ju inget man vill ha... Tråkigt!!


Kosten är det inga problem att börja ändra på redan nu. Från och med igår får jag inte äta godis, kakor och liknande förutom på helgerna och ifall man blir bjuden och det är oartigt att tacka nej. Då tar jag en liten bit.


Detta är ju inte särskilt strikt och inga konstigheter. Jag börjar det att ta bort de värsta onyttigheterna som jag beskrivit ovan. Med tanke på hur mycket skit jag har stoppat i mig på sistone är det inte omöjligt att jag kommer se skillnad. Utvärdering av resultat om två veckor. Har jag inte märkt något över huvudtaget eller att det går åt fel håll, gör jag ytterligare förändringar.


 


 

 

Enl artikel i SvD: För mycket sömn skadligt

2011-08-15 12:14   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 5 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

När man läser rubriken på den här artikeln från dagens SvD kan man ju tro att de tre timmar sömn jag skrapade ihop i natt var rena hälsokuren... Men så upplyser de naturligtvis om djupsömn. De tre timmarna uppsplittrade på hela natten verkar inte lika bra längre.


 


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/for-mycket-somn-skadligt_6388617.svd


 


Undrar när jag ska få sova igen...

 

Två månader efter förlossningen

2011-08-14 15:33   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 5 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare


Idag är det två månader sedan vår son föddes. Imorgon börjar den riktiga vardagen som mamma-ledig, då min man börjar jobba och jag får klara mig själv. Nu är det också dags att på allvar ta tag i att få tillbaka styrka, kondition och klädstorlek. För jag är något så otroligt trött på att fortfarande gå omkring i mamma-kläder. Inte är det roligt att ha något extra konstigt på magen som är i vägen och inte borde vara där. Snyggt är det inte heller.


Jag använde den här bloggen under hösten för två år sedan, då jag gick ner några fåfänga-kilon. Det gick jättebra då, delvis tack vare att jag använde mig av bloggen. För man kan ju inte lova något här som man sedan bryter… Så jag börjar skriva här igen.


Utgångsläget är tyvärr ett annat nu, men det är ju inte så konstigt. Jag gick upp 13-14 kilo under graviditeten. När vi kom hem från sjukhuset efter förlossningen (där vi fick stanna i två veckor eftersom vår son föddes för tidigt) hade jag gått ner 6 av de kilona. Nu är två till av dem borta tack vare barnvagnspromenader och amning. Så jag har i alla fall 6 kilo kvar. Nu är inte det som står på vågen särskilt viktigt, men det är ändå ett lätt sätt att mäta åt vilket håll det går.


På tisdag har jag efterkontroll inbokad, och utefter vad jag får reda på där kommer jag försöka planera lite. Inte helt lätt med en liten en hemma, för min son har naturligtvis prioritet ett. Men en plan med även en plan B, ska det nog funka.

 

Resultat efter 16 veckor

2009-12-20 22:13   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Nu har redan de 16 veckorna gått, som jag planerade för viktminskning. Och jag är riktigt nöjd med min prestation. Det bästa är faktiskt inte att ha gått ner i vikt och fått minskade mått, utan det är att ha blivit medveten vilken stor skillnad det är på mat och "mat" och lära sig laga massa nya goda och nyttiga rätter. Vissa kombinationer som jag aldrig skulle haft en tanke på att äta, har visat sig vara jättegott. Som makrill och paprika tex, det är mums!


Resultat:


Vikt: 60,2 kg (-5,5 kg)
Överarm vänster: 28 cm (-1 cm)
Byst: 87 cm (-5 cm)
Midja(*1): 69 cm (- 6 cm)
Midja låg(*2): 81 cm (-5 cm)
Rumpa: 91 cm (-4 cm)
Vänster lår(*3): 55 cm (-2 cm)
*1= midjan där den är som smalast
*2 = över magen, ett par centimener under naveln
*3 = längst upp där låret är som bredast


Nu är det jul och jag kommer att tillåta mig att slappna av lite både vad gäller mat och träning. Sen är det helt annorlunda mål som gäller efter nyår. Det ska bli spännande!


Jag vill också tacka Madde J för hennes suveräna kostprogram. God, snabblagad och nyttig mat.

 
Page: First | Previous | 1 · 2 · 3 · 4 | Next | Last