Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
46116
  • Pages

  • No pages

JessicaW Link Blog

KvinnaJessica Wahlquist, 50year

I form igen som nybliven mamma

Två månader efter förlossningen

AddthisShare   FeedRSS feed  


Idag är det två månader sedan vår son föddes. Imorgon börjar den riktiga vardagen som mamma-ledig, då min man börjar jobba och jag får klara mig själv. Nu är det också dags att på allvar ta tag i att få tillbaka styrka, kondition och klädstorlek. För jag är något så otroligt trött på att fortfarande gå omkring i mamma-kläder. Inte är det roligt att ha något extra konstigt på magen som är i vägen och inte borde vara där. Snyggt är det inte heller.


Jag använde den här bloggen under hösten för två år sedan, då jag gick ner några fåfänga-kilon. Det gick jättebra då, delvis tack vare att jag använde mig av bloggen. För man kan ju inte lova något här som man sedan bryter… Så jag börjar skriva här igen.


Utgångsläget är tyvärr ett annat nu, men det är ju inte så konstigt. Jag gick upp 13-14 kilo under graviditeten. När vi kom hem från sjukhuset efter förlossningen (där vi fick stanna i två veckor eftersom vår son föddes för tidigt) hade jag gått ner 6 av de kilona. Nu är två till av dem borta tack vare barnvagnspromenader och amning. Så jag har i alla fall 6 kilo kvar. Nu är inte det som står på vågen särskilt viktigt, men det är ändå ett lätt sätt att mäta åt vilket håll det går.


På tisdag har jag efterkontroll inbokad, och utefter vad jag får reda på där kommer jag försöka planera lite. Inte helt lätt med en liten en hemma, för min son har naturligtvis prioritet ett. Men en plan med även en plan B, ska det nog funka.

 
Written 664 weeks ago
10468 664 weeks ago

puppe

Vet verkligen hur det känns! Har även jag ca 6 kg till målvikten efter graviditeten (+20!) som resulterade i en liten Signe i slutet av januari och det går väl sisådär att få tid till att träna så mycket som man själv vill. Har försökt att räkna kalorier, men det blev för mycket. Satsar därför på träning och så har jag skippat godis, kakor mm. Det går väl så sakteliga åt rätt håll.
46116 664 weeks ago

JessicaW

Vad roligt att vi är fler mammor med små bebisar här! Det är ju minst sagt en speciell situation.
31850 663 weeks ago

proppan2

Grattis till sonen! :-) Har saknat dig här på bloggen så det känns kul att du är igång igen. Lycka till med träning och viktnedgång!