Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
46116
  • Pages

  • No pages

JessicaW Link Blog

KvinnaJessica Wahlquist, 50year

I form igen som nybliven mamma

Min kropp är fortfarande inte min

AddthisShare   FeedRSS feed  

Min kropp är fortfarade inte min. Kanske inte riktigt min hjärna heller, men främst är det kroppen som inte alls är som den var. Nu menar jag inte bara utseendet, som naturligtvis inte är lika snyggt som innan jag blev gravid, utan jag menar hur kroppen fungerar.


Att ha en liten son som inte ens är tre månader att ta hand om, gör mig fruktansvärt trött. Sömnbristen - visst påverkar den, men det är den mentala tröttheten som är värst. Jag som under graviditeten längtat och föreställt mig hur jag skulle sätta igång och träna och komma i ordning med maten, jag orkar inte alls allt som jag trott. Att få ordning på kosten kräver ett fokus som jag inte har ork till just nu, och när jag är på gymmet orkar jag inte ens de vikter jag tränade med som höggravid. Finns inte tillräckligt med energi.


Så jag har bestämt mig för att släppa mina krav under september. Ska inte läsa träningstidningar, inte notera mina resultat från träningen, gömma vågen, inte titta så noga i spegeln, ta bort alla förbud när det gäller mat bara äta vettigt och normalt. Undvika alla situationer där jag kan jämföra mig själv med något/någon. För mycket som tidigare har inspirerat mig och jag blivit glad av, gör mig faktiskt bara ledsen nu. Ledsen eftersom jag inte funkar som jag brukade.


Jag hoppas därför att september blir en månad med många sköna träningspass, men utan några krav på resultat. Och jag hoppas att maten ska smaka bra, och jag tänker inte ha dåligt samvete för att en och annan godsak slinker ner. I oktober kanske min Gustav inte är lika krävande, eller att jag har återfått lite balans, så att jag kan börja ta i när jag tränar och så får vi se hur mycket jag orkar fokusera när det gäller min kost. Det viktigaste nu är ändå att jag ska må bra psykiskt. Försöker tänka att kroppen måste få ta lite tid...

 
Written 661 weeks ago
46116 661 weeks ago

JessicaW

Jo, det känns mycket bättre efter att jag bestämde mig för att ta det lite lugnt med mina krav på resultat och istället bara gå på vad som känns bra. Skönt att höra från dig Proppan att du kände lika dant vad gäller brist på energi och dålig fokus. Jag har nu förstått att det oftast blir så. Det är så himla lätt att tro, när man går där med sin stora mage, att man kommer känna sig "som vanligt" så fort bebisen finns utanför.
10468 661 weeks ago

puppe

Jag gjorde exakt samma sak. Det blir för mycket. Klokt beslut! Se till att njuta av träningen och glädjen den ger istället för att räkna pass och kalorier.

Med en sjumånaders kan jag säga att det blir lättare någonstans vid tre månader. Sedan rekommenderar jag att du börjar jobba tidigt. Läskigt, ja! Nyttigt, skönt och underbart, ja! Dessutom bra för pappan att få känna på hur det är att vara hemma med en liten. Jag började jobba när S var fyra månader och jobbar fortfarande heltid. Innan jag började var jag så trött på henne och att hela mitt liv kretsade runt henne och hemmet. Blev både piggare och gladare när jag började jobba.
46116 660 weeks ago

JessicaW

Det var ett bra beslut, det känner jag verkligen. Frustrationen över att behöva vänta ännu längre på att ta i får jag försöka trycka ner. :)

Jo, jag hoppas att Gustav blir mindre krävande snart. Skönt att höra att det blir lättare någonstans vid tre månader. Jag kan väl räkna med en månad till då med detta ständiga ätande eftersom Gustav var en månad tidig...

Vad jag önskar att min man och jag kunde dela lika på föräldraledigheten redan från början. Vi hade helst jobbat halvtid båda två redan nu. Men min man är egenföretagare, så det funkar inte tyvärr. Vi får se hur mycket föräldraledigt han kan ta ut överhuvudtaget.