Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Lews Link Blog

ManChristian Sverrhag, 46År, Lund, Sverige

Hitta tillbaka till löpningen...

2010 är året då jag ska hitta tillbaka till löpträningen och löpformen...

AddthisDel   FeedRSS feed

Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Næste | Sidste

12 böcker lästa - bara ett mål kvar 2010...

2010-12-10 11:21   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Trots att jag hamnade efter en del i början blev jag igår klar med mitt mål att läsa 12 böcker i år. Fokus har varit på böcker som är utvecklande och bara två av böckerna har varit skönlitteratur. Nyckeln blev att börja med en ny bok om jag körde fast i en gammal och sen eventuellt läsa böcker parallellt. Tänkte göra en kort resume över de böcker jag läst i år:


Dale Carnegie - How to Win Friends & Influence People - Mycket bra bok skriven redan 1936 som handlar om hur man ska bete sig mot sina medmänniskor för att bli omtyckt och respekterad. Rekommenderas starkt!


Dalai Lama - Lycka - En tredjedel handlar om Dalai Lama och två tredjedelar om reflektioner och jämförelser av den amerikanska psykolog som intervjuat Dalai Lama för att skriva boken. Intervjuerna med Dalai Lama är väldigt bra, resten är okej, men borde kapas lite. I det stora hela en bra bok, speciellt början.


Neil Strauss - The Game - Väldigt omtalad bok. Kort sagt en handbok i hur man raggar tjejer. Första halvan handlar om författarens egen utveckling till en mästerraggare och andra halvan handlar om hur allt går åt skogen. Teknikerna som används är kontroversiella och boken är älskad eller hatad. Själv föraktade jag den innan jag läste den men ville inte döma en bok jag inte läst så jag kände att jag ville läsa den. Tyckte inte den gav mig så mycket. Största behållningen var definitionen av en alfahanne. Första halvan är ändå ganska läsvärd.


Paolo Roberto - Träna en kvart om dagen - Okej, det är väl gränsfall om denna ska räknas med tanke på att det är mest bilder. Tog några timmar bara. Bra övningar för hemmaträning.


Robin Sharma - Munken som sålde sin Ferarri - Läste denna bok förra året och det var den som fick mig att sätta upp mål för 2010. Otroligt bra bok. Den bästa jag läst. Lyssnade igenom den i år igen på ljudband. Handlar om att få balans i livet och att fokusera på rätt saker och att utvecklas. REKOMMENDERAS STARKT!


Robin Sharma - The Leader who had no title - Handlar om hur man ska prestera maximalt på sin arbetsplats. Mycket bra bok med nyttiga tips och inspiration. Rekommenderas!


Robin Sharma - Greatness Guide - Den tredje boken av Robin Sharma i år. Denna gången är formatet mindre kapitel och reflektioner från hans eget liv. Om man läst de andra två böckerna som är skrivna på ett lite mer skönlitterärt sätt för att vara läsvänligare blir man intresserad av honom som person. I denna bok får man mer inblick i hur han själv lever sitt liv. Rekommenderas!


Erlend Loe - Naiv Super - Skönlitteratur. Väldigt hyllad bok om en supernaiv kille och hans enkla syn på världen. Lättläst och rolig. Personligen gav den dock mig väldigt lite. Läste den på rekommendation av en kollega.


Paulo Coelho - Segraren står ensam - Skönlitteratur. Handlar om en rik rysk affärsman som tar sig rätten att döda helt oskyldiga människor med kärlek som ursäkt. Sågar även filmgalan i Cannes jäms fotknölarna för all ytlighet som finns där. Ganska mörk bok som var mer sorglig än givande även om den var skönlitterär. Väldig skillnad från Alkemisten som jag läst av Paulo tidigare.


Max Landsberg - The Tao of Coaching - En kort enkel bok om grunderna i coaching på sin arbetsplats. Väldigt bra i sin enkelhet. Rekommenderas starkt i första hand för projektledare och chefer!


Brian Tracy - Eat that frog! - 21 sätt att få mer gjort på kortare tid. En bok som handlar om att bli en effektivare person och få mer gjort. Främst inriktad på sin arbetsplats, men många av råden är generella. Ganska kort och lättläst. Rekommenderas!


Jonas Colting - Jag vill ju bara se bra ut naken - Sveriges bästa triatlet ger sin syn på träning och kost. Grundbudskapet är att träna konditionsträning lågintensivt och ofta och att äta naturliga råvaror. Bra bok som är väldigt lättsamt skriven.


Dessutom har jag påbörjat ett par böcker som inte är avslutade än. Eckhart Tolle - The Power of Now och Rolf Laurelli - Säljbiblen. Har läst ungefär halvvägs i båda och de verkar bra :).


Ju mer man läser böcker som är utvecklande desto mer vill man läsa. Just nu har jag 6-7 böcker liggandes hemma som jag ska läsa och 7 böcker är på väg med posten.


Detta betyder att mitt enda mål som är kvar för året är att springa milen på under 40 minuter. Tanken var att jag skulle göra detta i somras men på grund av skadeproblem så blev det inte så. Ger det hela ett sista försök med hjälp av löpband under december, men det ska mycket till för att det ska gå vägen. Men skulle jag misslyckas så kommer min form i varje fall vara bra vid nyår :). I teorin är mitt mål om att bokföra all min träning under 2010 inte riktigt klart än men det känner jag mig säker på att klara.


  • Springa Köpenhamns marathon den 23 maj på under 3:58:00 (min tid i Stockholm 2006). UPPNÅTT! (3:27:57)

  • Springa ytterliggare ett marathon under året. UPPNÅTT! (Heleneholms och Berlin)

  • Springa milen på under 40 minuter.

  • Börja träna en ny sport. Minst 10 tillfällen. UPPNÅTT! (Brasiliansk jiu-jitsu)

  • Börja träna med Björnstorps IFs löpsektion. Minst 10 tillfällen. UPPNÅTT!

  • Bokföra all min träning på Shapelink. UPPNÅTT!

  • Vara utomhus minst 15 minuter i sträck varje dag. Bilen räknas inte. NERLAGT! (För oflexibelt mål)

  • Läsa minst 12 böcker. UPPNÅTT!

  • Skriva ut mina mål och sätta upp dem i sovrummet. UPPNÅTT!
  •  

    Berlin Marathon - 3:44:43

    2010-09-27 21:56   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 4 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

    Målet för i år var att springa två marathons, varvid jag anmälde mig i våras till Köpenhamns marathon i maj samt Berlins marathon igår. Efter detta gick jag och sprang ett litet lokalt marathon i Malmö i april vilket betydde att jag redan hade nått mitt mål efter att jag sprang i Köpenhamn.


    I och med detta så blev Berlin marathon mer som en bonus där resultatet inte var så viktigt. Hade jag inte haft problem med en bristning i vaden som kostade mig 7 veckors träning och en förkylning nu på slutet som jag inte blev kvitt från förrän 2 dagar innan loppet så kanske jag satt upp något riktigt mål för loppet. I stället blev målet att försöka ligga i 4:30-tempo så länge som möjligt. Om det gick vägen skulle jag hamna på 3 timmar och 10 minuter. Om det skulle brista så skulle det inte vara hela världen.


    Det gick hyfsat, i ungefär halva loppet. 4:30-tempo betyder ca 1h 35min på halvmaran. Jag låg på 1h 40min vilket jag var rätt nöjd med eftersom det var så otroligt mycket folk (40.000 löpare) att det var jättesvårt att hålla ett jämnt tempo. Fram till 25 km kändes det bra i kroppen men sedan började det bli tyngre. Benen blev stummare och stummare och efter 3 mil började tankarna om att gå komma oftare och oftare. När jag sprang förbi mina föräldrar vid 36-km skylten så var benen helt slut. Vinkade glatt till dem och sprang vidare i 200 meter, sen gick jag. Därefter gick jag ungefär varannan kilometer och sprang varannan.


    Detta blev mitt fjärde marathon och mitt tredje för året, men aldrig tidigare har jag varit tvungen att gå på ett marathon. Tiden blev därefter, 2:04 på andra halvan var 24 minuter långsammare än första halvan.


    Dock kändes det som en väldigt nyttig erfarenhet. Gick in i loppet med inställningen "bära eller brista". Det blev brista, men det var värt ett försök. I efterhand tycker jag inte det är så konstigt med tanke på att jag inte sprungit en längre distans än 2 mil sedan Köpenhamns marathon 4 månader tidigare. Det har blivit en del intervallträningar så flåset var det inget problem med. Är övertygad om att konditionen fanns där för att göra en tid på 3:10, men benen hade definitivt inte den kapaciteten. Men ja, allt hör ju ihop.


    Så, lärdomen är vikten av att köra ordentligt med långpass innan ett marathon.


    Till sist lite statistik från loppet. Snabbaste 5 km gick på 23:02. Långsammaste gick på 37:30 :).


    Split            Zeit                Diff            min/km   km/h
    5 km          00:24:36        24:36         04:56      12.2
    10 km        00:48:58        24:22         04:53      12.31
    15 km        01:12:10        23:12         04:39      12.93
    20 km        01:35:12        23:02         04:37      13.02
    Halb           01:40:24        05:12         04:44      12.69
    25 km        01:59:14        18:50         04:50      12.43
    30 km        02:24:51        25:37         05:08      11.7
    35 km        02:52:47        27:56         05:36      10.74
    40 km        03:30:17        37:30         07:30      8
    Netto          03:44:43        14:26         06:35      9.12

     

    Berlin Marathon, trots allt...

    2010-09-24 10:39   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

    Formtoppningen inför Berlin marathon har varit allt annat än optimal. Senaste träningspasset var backintervaller i tisdags förra veckan. Därefter åkte jag på en förkylning som började med en liten känning i lördags som blev värre och värre för varje dag. Igår vände det dock och det kändes bättre än dagen innan. Idag känner jag mig ganska okej men är fortfarande lite snuvig.


    Har börjat med kolhydratladdning för ett par dagar sedan. Det blir enligt samma modell som fungerade perfekt på Köpenhamns marathon. D.v.s. att äta mycket långsamma kolhydrater 2-4 dagar innan lopp. Dagen innan äter jag snabbare kohydrater, typ jasminris och snabbmakaroner. Sen på morgonen innan loppet dricker jag en flaska med Vitargo. I Köpenhamn fungerade detta upplägget klockrent och jag hade ingen energidipp under hela loppet.


    Taktiken på söndag är fortfarande lite osäker. Planen var att gå ut i 4:30-tempo och köra så länge det håller, men efter min förkylning och efter att inte ha tränat på nästan två veckor vet jag inte riktigt var jag står. Kanske kör jag på taktiken ändå, kanske ändrat jag till 4:45-tempo. Får känna efter på söndag vad som känns rätt. Skulle jag gå i väggen känns det inte som hela världen eftersom jag redan har uppfyllt mina mål i år och Berlin bara är ett "bonusmarathon".


    Men troligen blir taktiken att köra så det ryker och se hur långt det håller :)

     

    Berlin Marathon på söndag!

    2010-09-20 12:44   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 9 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

    På söndag är det dags för årets tredje och troligen sista marathon. Jag flygger till Berlin med en löparkompis och mina föräldrar på fredagen efter jobbet för att checka in på ett femstjärnigt hotell nära starten. Därefter blir det en lugn dag i Berlin på lördagen innan loppet äger rum på söndagen. Hemresan blir i liggvagn på nattåget.


    Efter mitt skadeuppehåll har träningen gått bra på sistone och de senaste två intervallpassen (600-meter på bana och backintervaller) har gått väldigt bra. Tyvärr var jag tvungen att gå på en kurs i torsdags och missade därmed att köra 400-metersintervaller i torsdags vilket var väldigt synd.


    Planen var att springa ett par mil i helgen men eftersom jag känt av en lätt irritation i halsen så vågade jag inte. I stället tog jag det väldigt lugnt och proppade i mig mat, vitaminer, vitlök och Kan Jang för att döda förkylningen direkt.


    Känns som jag lyckats hyfsat men idag är ena näsborren täppt. Väldigt störigt att få det så nära inpå loppet för nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Körde mitt senaste löppass i tisdags, alltså nästan en vecka sedan. Det är nästan en vecka kvar till loppet så jag behöver få in minst ett pass till innan det är dags. Är väldigt kluven till hur jag ska göra. Jag känner inte mig hängig eller något sådant så jag tror att min kapacitet ligger nära max trots förkylningen. Känns som kroppen bekämpar den bra.


    Frågan är bara om jag vågar vänta några dagar på att det ska kännas helt bra, för då kommer jag ju för nära loppet och vill vila benen. Får fortsätta fundera lite till tror jag.


    Annars var planen att gå ut i 4:30 min/km-tempo och försöka hålla det så länge som möjligt. Det skulle innebära en tid på 3:10 på maran. Ett väldigt högt satt mål som det verkligen krävs att allt klaffar för att jag ska ha en chans. Men de senaste intervallerna har som sagt känts väldigt bra. Backintervallerna i tisdags blev 4,5 km uppvärmning plus 13,4 km backintervaller, d.v.s. nästan 18 km på tiden 1:31. Berlinmaran är ju dock helt flack så några backar behöver jag inte oroa mig för.


    Samtidigt var mitt mål i år att springa maran på under 3:58:00 och i Köpenhamn slog jag den tiden med över en halvtimme när jag sprang på 3:27:57. Därför spelar det inte så stor roll om jag skulle gå in i väggen i Berlin eftersom jag redan nått mitt mål. Så jag är inte rädd för att spänna bågen för långt.


    Återstår väl bara att försöka lyssna på kroppen och komma fram till vilken uppladdning som är optimal. Men det är klart att det är ganska störigt att man varit sjukdomsfri i ett halvår så kommer detta nu en vecka innan loppet. Fast det är förkylningstider på jobbet och de flesta är lite förkylda så det är kanske inte så konstigt.

     

    Intervaller, och Göteborgsvarvet...

    2010-09-08 10:56   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 6 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

    Igår var det dags för intervaller i Skrylleskogen igen. Kom iväg lite sent från jobbet och skulle hämta upp två på vägen så vi missade dem i uppvärmningen men vi de var snälla och väntade på oss sen :).


    Planen var att köra 1 km intervaller på 5 km-slingan med start var sjätte minut. Inledde med lite lugnare uppvärmning. 5 km i 5:30 tempo. Eftersom vi var lite sena så blev det inga stegringslopp utan jag körde igång med intervallerna direkt.


    Första kilometern är ganska snäll medan den andra är tuffare, sen är de andra lite varierande. Sprang på ganska hårt och kände mig hyfsat fräsch trots att jag inte hann få i mig mer än en handfull cashewnötter innan passet och lite vatten. Benen kändes dock ganska slitna i backarna. Inte alls lika pigga som när jag sprang två mil i lördags. Men nu var det ju bara 5x1 km så de fick stå ut.


    Tider:


    1 km - 3:32


    2 km - 4:02


    3 km - 3:54


    4 km - 3:53


    5 km - 3:57


    Tiderna vittnar om att formen nu är nära som den var innan mitt skadeuppehåll vilket känns jätteskönt då det bara är 2,5 veckor kvar till Berlin marathon.


    Avslutningsvis en dryg kilometer nerjogg i 6:30-tempo. Totalt 11 km.


    In other news, jag anmälde mig till Göteborgsvarvet 2011 idag! :) Det är samma helg som Köpenhamns marathon, men lite av tjusningen med löpningen är att kunna springa lopp på nya ställen och få nya upplevelser. Och Göteborgsvarvet är ju den tävling de flesta pratar om.


    Lite sugen på att springa något idag, men får se, det är ju intervaller igen på bana imorgon. 600-metersintervaller tror jag det är tänkt.

     

    En bra träningsvecka :)

    2010-09-04 17:05   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

    Ska försöka summera en veckas träning i ett inlägg. Inser att det nog kommer bli ganska långt så jag försöker hålla det ganska kortfattat.


    Söndag: Stack ut till bokskogen med en kompis från löpklubben och tänkte köra två mil på milsslingan där. Hade aldrig sprungit där förut och den milen var riktigt tuff. Lite Lidingöloppskaraktär. Kände mig inte alls i slag utan sprang bara en mil på runt 47 minuter. Därefter gick/sprang nerjoggen i 3 km.


    Måndag: Brasiliansk jiu-jitsu. Nybörjarpass. Gick riktigt bra. Dominerade nästan alla matcher och fick in 7-8 olika avslut. Trianglar, Armbars, Omoplata, Kimura och "polisgrepp". Blev inte avslutad någon gång.


    Tisdag: Intervaller i Skrylle. Först 3 km uppvärmning sen på milsspåret. Första kilometern stegringslopp sen tre stycken snabbdistanser på 2 km med 3 minuters vila (8:12, 8:40 och 7:52) . Därefter nerjogg sista 3 km. Första löppasset sedan skadan som kändes bra och det kändes att formen var på väg tillbaka.


    Onsdag: DHL-stafetten i Köpenhamn med jobbet. 5x5 km totalt på en slinga. Sprang som tredje man och sprang två distanser så 10,17 km på 45.03 (4:26/km). Helt okej med tanke på att man fick springa sicksack hela tiden. 26.500 löpare per dag i fem dagar i rad. Totalt 130.000 löpare.


    Torsdag: Intervaller på bana med löpklubben. Först uppvärmning och stegringslopp sedan tre serier på 800(2), 400(1), 400(1), 800(4). Vilan inom parentes. Kändes riktigt lätt. Låg mellan 3:27 till 3:57-tempo på alla intervallerna. Därefter lite nerjogg.


    Lördag: Två varv på Skryllemilen med en kompis från löpklubben. Var rädd att jag skulle vara sliten i benen men kände knappt av dem ens i backarna. Hade ställt in mig på att köra en mil men eftersom det kändes så bra blev det två i ett härligt väder. 19,33 km på 1:34:33 (4:53-tempo)


    Totalt nästan 65 km på en vecka plus ett pass brasiliansk jiu-jitsu. Och formen börjar kännas rätt bra igen. Inte fullt där den var på broloppet men på mycket god väg. 3 veckor kvar till Berlin marathon och löpglädjen börjar komma tillbaka efter skadan :).

     

    Aj, kramp i vaden...

    2010-08-26 08:50   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 6 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

    Gårdagens BJJ-pass blev tufft som vanligt. På onsdagar är det mer fokus på sparring och det är blandade grupper, även om jag mest försökte köra mot vitbältare. Hade en del tuffa matcher och lyckades undvika att bli submittad även om det var väldigt nära några gånger. Känns som man blivit bättre på att försvara sig och man märker oftast sina misstag innan motståndaren märker dem. I varje fall när man kör mot vitbälten :).


    Däremot lyckades jag submitta 5-7 gånger. Minns inte exakt. Dock är det så att när man möter vitbältare så lyckas man ofta submitta genom att bara lägga hårt tryck så det blir obehagligt för den andre. Och ett väldigt vanligt misstag bland nybörjare är att inte försvara där faran är som störst. Ibland ligger man och stryper någon och då försvarar de sig på något helt annat ställe.


    Känner mig fortfarande klen när jag kör även om jag är relativt stark för min vikt. Tror jag behöver slappna av lite mer också för jag var väldigt spänd i början. Men anspänningen man känner baseras mycket på motståndarens vikt och färgen på hans bälte :).


    Man känner alltid lite småskador under/efter varje pass eftersom det kräver rätt mycket av kroppen. Min nacke och överdelen av ryggen är helt körda då de får jobba enormt mycket under passen. Igår fick jag kramp i höger vad vilket inte alls kändes bra då det var precis på samma ställe som jag varit skadad senaste tiden. Efteråt kände jag lite smärta i vaden när jag gick så nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra med dagens 400-metersintervaller. Jag har ju deklarerat mig själv som skadefri, men är rädd för att slå upp skadan igen. Tänkte köra ett långpass på söndag också så ja, får fundera under dagen.


    I tisdags blev det 3-minutersintervaller med löpklubben. Uppvärmningen kändes okej men sen kändes benen otroligt stumma redan vid första stegringsloppet. Vi körde 4 st intervaller med en minuts vila, därefter fyra minuters vila sen samma igen. Alltså 24 minuters totalt arbete. Glömde tyvärr min klocka men uppskattar att jag låg på runt 4-minuterstempo per km.

     

    Nybörjar-BJJ - Kul! :)

    2010-08-24 14:07   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 6 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

    Nu har höstterminen startat på BJJ-klubben i Lund. Tidigare fanns det två klubbar men då den ena lagt ner så finns det numera bara en. De flesta från den andra klubben har börjat träna med den som finns kvar dock så nu finns det en hel del blåbältare och uppåt där.


    Själv har jag bara vitt bälte än så länge dock. Men efter 30 träningspass så har man börjat lära sig en hel del kul tekniker man kan använda och även variera mellan.


    Över sommaren har alla träningspass varit gemensamma mellan nybörjare och avancerade vilket inneburit att man åkt på en hel del stryk under sparringen. Det tråkiga med det är att man sällan får möjlighet att sätta några av de tekniker man vill prova eftersom det är svårt att få in dem mot duktigare motståndare. Därför har jag sett fram emot gårdagens pass som är ett rent nybörjarpass.


    Tyvärr är passet kortat till en timme, eller eventuellt 75 minuter. I vilket fall betyder det som regel att det blir mindre sparring på slutet vilket känns väldigt trist då det är sparring mot enklare motstånd jag behöver för att lära mig få in olika tekniker.


    Igår hann vi bara med en sparringrunda. Det gick väldigt bra och jag fick in en hel del roliga grejer men jag var så grymt sparringsugen att det kändes lite som antiklimax att lägga av efteråt. Speciellt som flåset nu är tillbaka rejält så jag kände mig inte alls trött.


    Lyckades få in 3 submissions mot killen jag körde mot. Han hade kört någon månad tidigare men brutit ett revben och precis kommit tillbaka. Från guard fick jag in scissor sweep sen arm bar från mount, sen arm bar från guard och till sist switch back sweep med avslutning därifrån.


    Den sista kändes riktigt skön att få in för jag hade kollat in den på submissions101.com innan passet och aldrig kört den innan, så det kändes fint att få in den på riktigt. Här kan ni se hur den ser ut:


    http://www.submissions101.com/videos/pages/Detailed/334.html


    Idag är det dags för kilometerintervaller med löpklubben. Sist tog min energi slut när jag körde intervaller men förhoppningsvis känns det bättre idag.


     


     

    Midnattsloppet Göteborg - 44:12 - 4:22/km

    2010-08-22 09:54   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 5 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

    Eftersom det var tänkt att vi skulle ha shapelinkläger i Göteborg denna helgen så gick jag och anmälde mig till Midnattsloppet. Nu blev det inget av med lägret denna gången men eftersom jag var anmäld till loppet bestämde jag mig för att springa ändå.


    Jag hade inga större förväntningar inför loppet eftersom det kändes som jag inte skulle kunna nå min tid på Lundaloppet i maj (41:37) då jag haft skadeuppehåll i 6-7 veckor efter broloppet (12 juni) och nyligen kommit igång med träningen igen. Har dessutom kört mer brasiliansk jiu-jitsu än löpning på sistone.


    Trodde dock att jag borde kunna göra en tid på under 43 minuter, men det visade sig att banan hade några rejäla backar så sluttiden stannade på 44:12. En tid som jag absolut inte är nöjd med, men tävlingsinstinkten infann sig inte under loppet. Efter min öppningskilometer i 4:15-tempo med lite utförslut insåg jag att det inte skulle bli någon bra tid idag så resten av loppet sprang jag mest för att få det hela överstökat.


    På senare tid har jag sprungit utan pulsbälte, men denna gången tog jag på det vilket alltid är lite kul. Medelpulsen låg på 180 och medelhastigheten på 4:22/km. När jag sprang broloppet som är 21,1 km så låg medelhastigheten på 4:14/km så det säger lite om att formen inte är som den var för ett par månader sedan.


    Men i vilket fall, får se det som ett kvalitetsträningspass och inser att jag måste köra på bra med löpningen nu för att det ska gå bra den 26 september på Berlin marathon.


    En positiv sak är dock att min vadskada nu inte känns av överhuvud taget längre :).

     

    2000 meter bana - 7:34 - klubbtävling

    2010-08-17 21:06   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 4 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

    Löpklubben jag tränar med arrangerar några interna tävlingar varje år där man får handikapp efter ålder. Själv tror jag dock att jag tillhör gruppen som inte får något handikapp.


    Idag var det dags för 2000 meter på bana. En ganska udda distans som man inte har riktig koll på hur snabbt man kan springa. Kände innan jag åkte dit att jag var nöjd om jag sprang under 8 minuter. Väl där snackade jag lite med min tränare som jag springer ganska jämnt med och han siktade på 7:30 så jag tänkte att det kunde vara en bra idé att ta rygg på honom eftersom jag räknade med att han skulle försöka hålla en jämn hastighet.


    Först sprang damerna och därefter herrarna. Skulle gissa att vi var runt 15 damer och 25 herrar som sprang. Det var masstart som gällde och jag stod emot min sedvanliga rusning vid starten och tog det i stället lite lugnare tills min tränare sprang förbi. Då hängde jag på hans rygg, och det kändes som det var på gränsen att det gick. Har fortfarande en bit kvar tills formen är tillbaka där den var för två månader sen.


    Första kilometern gick på 3:50 vilket är fem sekunder långsammare än 7:30-tempo. När det var dags för sista varvet fick jag min sedvanliga psykologiska kick och med 2-300 meter kvar ökade jag hastigheten. Sista hundra metrarna sprintade jag rätt hårt och var nere på 2:40-tempo per kilometer.


    Andra kilometern på 3:44 gav en sluttid på 7:34 vilket var en positiv överraskning då jag kört mer BJJ än löpning senaste veckorna.


    På lördag ska jag springa midnattsloppet i Göteborg. 10 km, men jag har inga förväntningar alls. Räknar inte med att jag tar min tid från Lundaloppet i maj på 41:37.


    På torsdag kör löpklubben 200-metersintervaller. Troligen kommer jag missa dem.

     
    Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Næste | Sidste