Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Lews Link Blog

ManChristian Sverrhag, 47År, Lund, Sverige

Hitta tillbaka till löpningen...

2010 är året då jag ska hitta tillbaka till löpträningen och löpformen...

Aj, kramp i vaden...

AddthisDel   FeedRSS feed  

Gårdagens BJJ-pass blev tufft som vanligt. På onsdagar är det mer fokus på sparring och det är blandade grupper, även om jag mest försökte köra mot vitbältare. Hade en del tuffa matcher och lyckades undvika att bli submittad även om det var väldigt nära några gånger. Känns som man blivit bättre på att försvara sig och man märker oftast sina misstag innan motståndaren märker dem. I varje fall när man kör mot vitbälten :).


Däremot lyckades jag submitta 5-7 gånger. Minns inte exakt. Dock är det så att när man möter vitbältare så lyckas man ofta submitta genom att bara lägga hårt tryck så det blir obehagligt för den andre. Och ett väldigt vanligt misstag bland nybörjare är att inte försvara där faran är som störst. Ibland ligger man och stryper någon och då försvarar de sig på något helt annat ställe.


Känner mig fortfarande klen när jag kör även om jag är relativt stark för min vikt. Tror jag behöver slappna av lite mer också för jag var väldigt spänd i början. Men anspänningen man känner baseras mycket på motståndarens vikt och färgen på hans bälte :).


Man känner alltid lite småskador under/efter varje pass eftersom det kräver rätt mycket av kroppen. Min nacke och överdelen av ryggen är helt körda då de får jobba enormt mycket under passen. Igår fick jag kramp i höger vad vilket inte alls kändes bra då det var precis på samma ställe som jag varit skadad senaste tiden. Efteråt kände jag lite smärta i vaden när jag gick så nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra med dagens 400-metersintervaller. Jag har ju deklarerat mig själv som skadefri, men är rädd för att slå upp skadan igen. Tänkte köra ett långpass på söndag också så ja, får fundera under dagen.


I tisdags blev det 3-minutersintervaller med löpklubben. Uppvärmningen kändes okej men sen kändes benen otroligt stumma redan vid första stegringsloppet. Vi körde 4 st intervaller med en minuts vila, därefter fyra minuters vila sen samma igen. Alltså 24 minuters totalt arbete. Glömde tyvärr min klocka men uppskattar att jag låg på runt 4-minuterstempo per km.

 
Written 714 weeks ago
4772 714 weeks ago

Lews

Tja, man kan ju bestämma om man låter bli att träna, fast det är ju inte så kul :)

svårtbälte, svartbälte... same same :)... 140 kg är jobbigt oavsett bälte :)
49441 714 weeks ago

peakXp

Visst 140 kg är tungt oavsett bälte, men en svartbältare på 55 är inte att leka med det heller. Fatta vilka kunskaper och erfarenheter det kräver att ta svart. Det är trots allt väldigt, väldigt mycket teknik och strategi i BJJ.
4772 714 weeks ago

Lews

Jo, sant. När man kör mot lila bälte och uppåt så kvittar det nästan vad de väger. De leker ändå med en :)