Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Lews Link Blog

ManChristian Sverrhag, 47År, Lund, Sverige

Hitta tillbaka till löpningen...

2010 är året då jag ska hitta tillbaka till löpträningen och löpformen...

Midnattsloppet Göteborg - 44:12 - 4:22/km

AddthisDel   FeedRSS feed  

Eftersom det var tänkt att vi skulle ha shapelinkläger i Göteborg denna helgen så gick jag och anmälde mig till Midnattsloppet. Nu blev det inget av med lägret denna gången men eftersom jag var anmäld till loppet bestämde jag mig för att springa ändå.


Jag hade inga större förväntningar inför loppet eftersom det kändes som jag inte skulle kunna nå min tid på Lundaloppet i maj (41:37) då jag haft skadeuppehåll i 6-7 veckor efter broloppet (12 juni) och nyligen kommit igång med träningen igen. Har dessutom kört mer brasiliansk jiu-jitsu än löpning på sistone.


Trodde dock att jag borde kunna göra en tid på under 43 minuter, men det visade sig att banan hade några rejäla backar så sluttiden stannade på 44:12. En tid som jag absolut inte är nöjd med, men tävlingsinstinkten infann sig inte under loppet. Efter min öppningskilometer i 4:15-tempo med lite utförslut insåg jag att det inte skulle bli någon bra tid idag så resten av loppet sprang jag mest för att få det hela överstökat.


På senare tid har jag sprungit utan pulsbälte, men denna gången tog jag på det vilket alltid är lite kul. Medelpulsen låg på 180 och medelhastigheten på 4:22/km. När jag sprang broloppet som är 21,1 km så låg medelhastigheten på 4:14/km så det säger lite om att formen inte är som den var för ett par månader sedan.


Men i vilket fall, får se det som ett kvalitetsträningspass och inser att jag måste köra på bra med löpningen nu för att det ska gå bra den 26 september på Berlin marathon.


En positiv sak är dock att min vadskada nu inte känns av överhuvud taget längre :).

 
Written 714 weeks ago
40681 714 weeks ago

infrva

Det var BRA med tanke på bakgrunden. Vad skönt att skadan är bra. När man är anmäld är det lika att köra, som du säger ett bra kvalitetspass.
4772 714 weeks ago

Lews

Tack :)
4772 714 weeks ago

Lews

Haha, tack! Jag kände mig inte speciellt hotad :)