Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Lews Link Blog

ManChristian Sverrhag, 47År, Lund, Sverige

Hitta tillbaka till löpningen...

2010 är året då jag ska hitta tillbaka till löpträningen och löpformen...

Berlin Marathon, trots allt...

AddthisDel   FeedRSS feed  

Formtoppningen inför Berlin marathon har varit allt annat än optimal. Senaste träningspasset var backintervaller i tisdags förra veckan. Därefter åkte jag på en förkylning som började med en liten känning i lördags som blev värre och värre för varje dag. Igår vände det dock och det kändes bättre än dagen innan. Idag känner jag mig ganska okej men är fortfarande lite snuvig.


Har börjat med kolhydratladdning för ett par dagar sedan. Det blir enligt samma modell som fungerade perfekt på Köpenhamns marathon. D.v.s. att äta mycket långsamma kolhydrater 2-4 dagar innan lopp. Dagen innan äter jag snabbare kohydrater, typ jasminris och snabbmakaroner. Sen på morgonen innan loppet dricker jag en flaska med Vitargo. I Köpenhamn fungerade detta upplägget klockrent och jag hade ingen energidipp under hela loppet.


Taktiken på söndag är fortfarande lite osäker. Planen var att gå ut i 4:30-tempo och köra så länge det håller, men efter min förkylning och efter att inte ha tränat på nästan två veckor vet jag inte riktigt var jag står. Kanske kör jag på taktiken ändå, kanske ändrat jag till 4:45-tempo. Får känna efter på söndag vad som känns rätt. Skulle jag gå i väggen känns det inte som hela världen eftersom jag redan har uppfyllt mina mål i år och Berlin bara är ett "bonusmarathon".


Men troligen blir taktiken att köra så det ryker och se hur långt det håller :)

 
Written 710 weeks ago
3g61tdz3i2o0gcckc0oc 710 weeks ago

Linda Granath

Lycka till!
4772 710 weeks ago

Lews

Tack! :)