Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Lews Link Blog

ManChristian Sverrhag, 47År, Lund, Sverige

Hitta tillbaka till löpningen...

2010 är året då jag ska hitta tillbaka till löpträningen och löpformen...

Intervaller, och Göteborgsvarvet...

AddthisDel   FeedRSS feed  

Igår var det dags för intervaller i Skrylleskogen igen. Kom iväg lite sent från jobbet och skulle hämta upp två på vägen så vi missade dem i uppvärmningen men vi de var snälla och väntade på oss sen :).


Planen var att köra 1 km intervaller på 5 km-slingan med start var sjätte minut. Inledde med lite lugnare uppvärmning. 5 km i 5:30 tempo. Eftersom vi var lite sena så blev det inga stegringslopp utan jag körde igång med intervallerna direkt.


Första kilometern är ganska snäll medan den andra är tuffare, sen är de andra lite varierande. Sprang på ganska hårt och kände mig hyfsat fräsch trots att jag inte hann få i mig mer än en handfull cashewnötter innan passet och lite vatten. Benen kändes dock ganska slitna i backarna. Inte alls lika pigga som när jag sprang två mil i lördags. Men nu var det ju bara 5x1 km så de fick stå ut.


Tider:


1 km - 3:32


2 km - 4:02


3 km - 3:54


4 km - 3:53


5 km - 3:57


Tiderna vittnar om att formen nu är nära som den var innan mitt skadeuppehåll vilket känns jätteskönt då det bara är 2,5 veckor kvar till Berlin marathon.


Avslutningsvis en dryg kilometer nerjogg i 6:30-tempo. Totalt 11 km.


In other news, jag anmälde mig till Göteborgsvarvet 2011 idag! :) Det är samma helg som Köpenhamns marathon, men lite av tjusningen med löpningen är att kunna springa lopp på nya ställen och få nya upplevelser. Och Göteborgsvarvet är ju den tävling de flesta pratar om.


Lite sugen på att springa något idag, men får se, det är ju intervaller igen på bana imorgon. 600-metersintervaller tror jag det är tänkt.

 
Written 712 weeks ago
35388 712 weeks ago

Marcus74

Hälrigt med nya upplevelser. Man behöver lite nytt ibland. Var delvis därför som jag anmälde mig till ett finskt ultralopp.

Du kör på med dina intervaller du. Att du vågar med tanke på din vad. Lustigt nog så är jag inte längre avundsjuk när jag hör folk köra intervaller. Jag bara skadar mig av det. Bra jobbat förresten o kul att formen börjar infinna sig!
4772 712 weeks ago

Lews

Tack! Äsch man kan inte hålla på och fega. Allt eller inget :D. Träningen med löpklubben är ju alltid intervaller och det känns som det ger bra resultat :). Idag är det 600-metersintervaller som gäller :).
No_small_image 628 weeks ago

/da/profile

Nu förstår jag dig mer!!