Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Lews Link Blog

ManChristian Sverrhag, 47År, Lund, Sverige

Hitta tillbaka till löpningen...

2010 är året då jag ska hitta tillbaka till löpträningen och löpformen...

En bra träningsvecka :)

AddthisDel   FeedRSS feed  

Ska försöka summera en veckas träning i ett inlägg. Inser att det nog kommer bli ganska långt så jag försöker hålla det ganska kortfattat.


Söndag: Stack ut till bokskogen med en kompis från löpklubben och tänkte köra två mil på milsslingan där. Hade aldrig sprungit där förut och den milen var riktigt tuff. Lite Lidingöloppskaraktär. Kände mig inte alls i slag utan sprang bara en mil på runt 47 minuter. Därefter gick/sprang nerjoggen i 3 km.


Måndag: Brasiliansk jiu-jitsu. Nybörjarpass. Gick riktigt bra. Dominerade nästan alla matcher och fick in 7-8 olika avslut. Trianglar, Armbars, Omoplata, Kimura och "polisgrepp". Blev inte avslutad någon gång.


Tisdag: Intervaller i Skrylle. Först 3 km uppvärmning sen på milsspåret. Första kilometern stegringslopp sen tre stycken snabbdistanser på 2 km med 3 minuters vila (8:12, 8:40 och 7:52) . Därefter nerjogg sista 3 km. Första löppasset sedan skadan som kändes bra och det kändes att formen var på väg tillbaka.


Onsdag: DHL-stafetten i Köpenhamn med jobbet. 5x5 km totalt på en slinga. Sprang som tredje man och sprang två distanser så 10,17 km på 45.03 (4:26/km). Helt okej med tanke på att man fick springa sicksack hela tiden. 26.500 löpare per dag i fem dagar i rad. Totalt 130.000 löpare.


Torsdag: Intervaller på bana med löpklubben. Först uppvärmning och stegringslopp sedan tre serier på 800(2), 400(1), 400(1), 800(4). Vilan inom parentes. Kändes riktigt lätt. Låg mellan 3:27 till 3:57-tempo på alla intervallerna. Därefter lite nerjogg.


Lördag: Två varv på Skryllemilen med en kompis från löpklubben. Var rädd att jag skulle vara sliten i benen men kände knappt av dem ens i backarna. Hade ställt in mig på att köra en mil men eftersom det kändes så bra blev det två i ett härligt väder. 19,33 km på 1:34:33 (4:53-tempo)


Totalt nästan 65 km på en vecka plus ett pass brasiliansk jiu-jitsu. Och formen börjar kännas rätt bra igen. Inte fullt där den var på broloppet men på mycket god väg. 3 veckor kvar till Berlin marathon och löpglädjen börjar komma tillbaka efter skadan :).

 
Written 713 weeks ago