Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Lews Link Blog

ManChristian Sverrhag, 47År, Lund, Sverige

Hitta tillbaka till löpningen...

2010 är året då jag ska hitta tillbaka till löpträningen och löpformen...

Nybörjar-BJJ - Kul! :)

AddthisDel   FeedRSS feed  

Nu har höstterminen startat på BJJ-klubben i Lund. Tidigare fanns det två klubbar men då den ena lagt ner så finns det numera bara en. De flesta från den andra klubben har börjat träna med den som finns kvar dock så nu finns det en hel del blåbältare och uppåt där.


Själv har jag bara vitt bälte än så länge dock. Men efter 30 träningspass så har man börjat lära sig en hel del kul tekniker man kan använda och även variera mellan.


Över sommaren har alla träningspass varit gemensamma mellan nybörjare och avancerade vilket inneburit att man åkt på en hel del stryk under sparringen. Det tråkiga med det är att man sällan får möjlighet att sätta några av de tekniker man vill prova eftersom det är svårt att få in dem mot duktigare motståndare. Därför har jag sett fram emot gårdagens pass som är ett rent nybörjarpass.


Tyvärr är passet kortat till en timme, eller eventuellt 75 minuter. I vilket fall betyder det som regel att det blir mindre sparring på slutet vilket känns väldigt trist då det är sparring mot enklare motstånd jag behöver för att lära mig få in olika tekniker.


Igår hann vi bara med en sparringrunda. Det gick väldigt bra och jag fick in en hel del roliga grejer men jag var så grymt sparringsugen att det kändes lite som antiklimax att lägga av efteråt. Speciellt som flåset nu är tillbaka rejält så jag kände mig inte alls trött.


Lyckades få in 3 submissions mot killen jag körde mot. Han hade kört någon månad tidigare men brutit ett revben och precis kommit tillbaka. Från guard fick jag in scissor sweep sen arm bar från mount, sen arm bar från guard och till sist switch back sweep med avslutning därifrån.


Den sista kändes riktigt skön att få in för jag hade kollat in den på submissions101.com innan passet och aldrig kört den innan, så det kändes fint att få in den på riktigt. Här kan ni se hur den ser ut:


http://www.submissions101.com/videos/pages/Detailed/334.html


Idag är det dags för kilometerintervaller med löpklubben. Sist tog min energi slut när jag körde intervaller men förhoppningsvis känns det bättre idag.


 


 
Written 714 weeks ago
4772 714 weeks ago

Lews

Jo, men i och med att det bara är ett nybörjarpass i veckan och resten blandade så får man ju variationen ändå :)
49441 714 weeks ago

peakXp

Great. Själv är jag i princip alltid "sämst" på mattan. Det har inte varit något nybörjarintag sen jag började förra året och det är bara jag kvar från m in grupp. Får ofta möta svart och brunt vilket brukar göra ont :) De som började som nybörjare åren innan mig är alla tyngre, men där börjare det bli jämnare i alla fall.
4772 714 weeks ago

Lews

Hehe, låter jobbigt :)