Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Lews Link Blog

ManChristian Sverrhag, 47År, Lund, Sverige

Hitta tillbaka till löpningen...

2010 är året då jag ska hitta tillbaka till löpträningen och löpformen...

12 böcker lästa - bara ett mål kvar 2010...

AddthisDel   FeedRSS feed  

Trots att jag hamnade efter en del i början blev jag igår klar med mitt mål att läsa 12 böcker i år. Fokus har varit på böcker som är utvecklande och bara två av böckerna har varit skönlitteratur. Nyckeln blev att börja med en ny bok om jag körde fast i en gammal och sen eventuellt läsa böcker parallellt. Tänkte göra en kort resume över de böcker jag läst i år:


Dale Carnegie - How to Win Friends & Influence People - Mycket bra bok skriven redan 1936 som handlar om hur man ska bete sig mot sina medmänniskor för att bli omtyckt och respekterad. Rekommenderas starkt!


Dalai Lama - Lycka - En tredjedel handlar om Dalai Lama och två tredjedelar om reflektioner och jämförelser av den amerikanska psykolog som intervjuat Dalai Lama för att skriva boken. Intervjuerna med Dalai Lama är väldigt bra, resten är okej, men borde kapas lite. I det stora hela en bra bok, speciellt början.


Neil Strauss - The Game - Väldigt omtalad bok. Kort sagt en handbok i hur man raggar tjejer. Första halvan handlar om författarens egen utveckling till en mästerraggare och andra halvan handlar om hur allt går åt skogen. Teknikerna som används är kontroversiella och boken är älskad eller hatad. Själv föraktade jag den innan jag läste den men ville inte döma en bok jag inte läst så jag kände att jag ville läsa den. Tyckte inte den gav mig så mycket. Största behållningen var definitionen av en alfahanne. Första halvan är ändå ganska läsvärd.


Paolo Roberto - Träna en kvart om dagen - Okej, det är väl gränsfall om denna ska räknas med tanke på att det är mest bilder. Tog några timmar bara. Bra övningar för hemmaträning.


Robin Sharma - Munken som sålde sin Ferarri - Läste denna bok förra året och det var den som fick mig att sätta upp mål för 2010. Otroligt bra bok. Den bästa jag läst. Lyssnade igenom den i år igen på ljudband. Handlar om att få balans i livet och att fokusera på rätt saker och att utvecklas. REKOMMENDERAS STARKT!


Robin Sharma - The Leader who had no title - Handlar om hur man ska prestera maximalt på sin arbetsplats. Mycket bra bok med nyttiga tips och inspiration. Rekommenderas!


Robin Sharma - Greatness Guide - Den tredje boken av Robin Sharma i år. Denna gången är formatet mindre kapitel och reflektioner från hans eget liv. Om man läst de andra två böckerna som är skrivna på ett lite mer skönlitterärt sätt för att vara läsvänligare blir man intresserad av honom som person. I denna bok får man mer inblick i hur han själv lever sitt liv. Rekommenderas!


Erlend Loe - Naiv Super - Skönlitteratur. Väldigt hyllad bok om en supernaiv kille och hans enkla syn på världen. Lättläst och rolig. Personligen gav den dock mig väldigt lite. Läste den på rekommendation av en kollega.


Paulo Coelho - Segraren står ensam - Skönlitteratur. Handlar om en rik rysk affärsman som tar sig rätten att döda helt oskyldiga människor med kärlek som ursäkt. Sågar även filmgalan i Cannes jäms fotknölarna för all ytlighet som finns där. Ganska mörk bok som var mer sorglig än givande även om den var skönlitterär. Väldig skillnad från Alkemisten som jag läst av Paulo tidigare.


Max Landsberg - The Tao of Coaching - En kort enkel bok om grunderna i coaching på sin arbetsplats. Väldigt bra i sin enkelhet. Rekommenderas starkt i första hand för projektledare och chefer!


Brian Tracy - Eat that frog! - 21 sätt att få mer gjort på kortare tid. En bok som handlar om att bli en effektivare person och få mer gjort. Främst inriktad på sin arbetsplats, men många av råden är generella. Ganska kort och lättläst. Rekommenderas!


Jonas Colting - Jag vill ju bara se bra ut naken - Sveriges bästa triatlet ger sin syn på träning och kost. Grundbudskapet är att träna konditionsträning lågintensivt och ofta och att äta naturliga råvaror. Bra bok som är väldigt lättsamt skriven.


Dessutom har jag påbörjat ett par böcker som inte är avslutade än. Eckhart Tolle - The Power of Now och Rolf Laurelli - Säljbiblen. Har läst ungefär halvvägs i båda och de verkar bra :).


Ju mer man läser böcker som är utvecklande desto mer vill man läsa. Just nu har jag 6-7 böcker liggandes hemma som jag ska läsa och 7 böcker är på väg med posten.


Detta betyder att mitt enda mål som är kvar för året är att springa milen på under 40 minuter. Tanken var att jag skulle göra detta i somras men på grund av skadeproblem så blev det inte så. Ger det hela ett sista försök med hjälp av löpband under december, men det ska mycket till för att det ska gå vägen. Men skulle jag misslyckas så kommer min form i varje fall vara bra vid nyår :). I teorin är mitt mål om att bokföra all min träning under 2010 inte riktigt klart än men det känner jag mig säker på att klara.


  • Springa Köpenhamns marathon den 23 maj på under 3:58:00 (min tid i Stockholm 2006). UPPNÅTT! (3:27:57)

  • Springa ytterliggare ett marathon under året. UPPNÅTT! (Heleneholms och Berlin)

  • Springa milen på under 40 minuter.

  • Börja träna en ny sport. Minst 10 tillfällen. UPPNÅTT! (Brasiliansk jiu-jitsu)

  • Börja träna med Björnstorps IFs löpsektion. Minst 10 tillfällen. UPPNÅTT!

  • Bokföra all min träning på Shapelink. UPPNÅTT!

  • Vara utomhus minst 15 minuter i sträck varje dag. Bilen räknas inte. NERLAGT! (För oflexibelt mål)

  • Läsa minst 12 böcker. UPPNÅTT!

  • Skriva ut mina mål och sätta upp dem i sovrummet. UPPNÅTT!
  •  
    Written 699 weeks ago
    35388 699 weeks ago

    Marcus74

    Kan konstatera att vi har ungefär samma litteratursmak. Livsfilosofi! Jag kommer säkert att shoppa lite nya böcker o kommer o snegla på de böcker du har skrivit om här.tackar för bra info!
    4772 699 weeks ago

    Lews

    Låter bra. Har du några att rekommendera? :)