Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
42728
  • Sider

  • No pages

aCookie Link Blog

Kvinna48År, Stockholm, Sverige

Acookies Blogg

Train hard - Fight easy

AddthisDel   FeedRSS feed

Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Næste | Sidste

Filar på mitt max

2011-02-17 18:13   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 4 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Enligt mitt träningschema så var dessa tre senaste veckor menat att vara riktigt tunga. Det har ju milt sagt gått åt skogen eftersom jag snorat, hostat och ägnat mig åt det mer stillsamma internetshoppandet istället. Men denna vecka var jag ju pigg igen, men det är svårt att gå in och bara lägga sig på samma nivå som tidigare. Jag fixar i alla fall inte det. Så det var ju lite osäkert om jag skulle klara dagens åtagande... Till en början var det 8*3 knäböj som stod på schemat. Började med 70% av max, 80, 90, 95, sedan 3*3 på 100% och det sista på 80%. Jag missade 3*3 på hundra och fick köra på 95% vilket för enkelhetens skull är just 95 kg. Men redan på 80% kändes det som om jag inte kommer att lyckas ta mig från gymmet för egen maskin... Även om jag fick sänka till 95% så känns det ändå ok, för det skulle vara 1-3 rep, och jag tog 3 rep på alla set.


Knäböjen följdes av bänk. Redan på 50 kg kändes det som om all honung jag satt i mig de senaste veckorna hamnat i armarna. Men då gick det å andra sidan precis hur bra som helst! Jag klarade alla planerade set och jag hoppas att jag snart (helst igår) kan flytta mitt max i bänk från 72,5 kg till iaf 75 kg:-)


Skrotade all konditionsträning under förkylningen (nån måtta får det väl ändå vara?). Men så tänkte jag dra igång lite denna vecka. Har ju även fått ny astmaspray eftersom jag var undermedicinerad och inte reagerade bra på den förra sprayen. Mäh ååååå såååå deprimerande!!! I måndags sprang jag upp på löpbandet med pigga ben och tänkte att jag springer väl lite i en 10 minuter. Så håll i er alla ultratyper där ute - jag sprang i fem (läs: 5 minuter). Japp.


I tisdags kläckte jag en annan plan. Eftersom löpbandet behandlade mig så illa så gav jag mig glad i hågen på roddmaskinen. Tidigare har jag kört 10*1 minut (med en minutsvila mellan varje intervall) och tänkte att nu kan jag ju köra 10*30 sek (med 30 sek vila). Hej och hå. Död. Dead I tell you - efter fem minuter. Ålade av roddmaskinen och kröp ner i gymmet. Skämdes lite. Japp. The båtten is nådd.

 

Cykelplanering i sin linda...

2011-02-07 16:42   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 11 kommentarer   Images 1 Image Small_addthisDel

Måste bara säga att jag äääälskar Stadiums nya reklam! De är svettiga och sliter. Som en extra bonus är min absoluta favvo Jörgen Kruth med:-) Mycket av träningsreklamen verkar mest gå ut på att någon "speta" står och poserar. Gymgrossistens är också bra tycker jag. Alltså, folk i reklamen behöver ju inte se lika bedagade ut som jag gör på gymmet med håret på ända och osminkade:-) Men det är ju ett extra plus - för mig iaf - om de ser ut som att de faktiskt tränar nåt.


Ska ju cykla Vätternrundan i år är det tänkt. Insåg att det börjar bli dags att reka cyklar och planera upp någon träning. Har försökt gå på nåt sporadiskt spinningpass men har inte hittat någon ledare som faller mig i smaken. Alla pass har varit så eländigt tråkiga, så jag försöker förlägga min träning utomhus. Och jag säger "försöker" för trots att jag har dubbdäck på cykeln så står den och hänger i förrådet. Men jag har i alla fall spanat in en cykel som jag vill ha - av rent estetiska skäl - eftersom jag inte kan ett skvatt om cyklar:-) Men jag ska i alla fall ha en hybrid har jag bestämt och denna är sååå snygg!


Förkylningen är definitivt på väg bort - sweet! Imorse stod knäböj på schemat och det gick väl inte så bra... Skulle ta 3*6 på 80% dvs 80 kg i mitt fall. Det blev 70 kg. Det kändes lite vingligt och pulsen smet upp. Better safe than sorry? Börjar så i alla fall. Imorgon är det frivändningar och en herrans massa rygg och armar vill jag minnas.

 

Attached images

0513144d4b57bf7260ab26ae8b0df62e
 

Högmod går före fall och shoppingtips

2011-02-02 15:47   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 6 kommentarer   Images 3 Images Small_addthisDel

Satt och skröt om min stålhälsa för ett par veckor sedan. Ha! Moder natur straffade mig omedelbart för mitt högmod. Är förkyld, täppt i näsan, hackar och hostar som en gammal rökare. Så eländigt trist. Jag har tröstat mig med att köpa längdskidor! I mina dagdrömmar har jag skidat likt en ny (eh, typ dubbelt så gammal men ändå) Kalla som enkelt drar uppför den nästintill vinkelräta backen. Jag har till att börja med inte ens orkat ta mig igenom de två illustrationerna över hur jag ska få fast plastmojängerna som jag antar är bidningen. Jag har inte heller orkat läsa den sex sidor (!) långa novellen om hur man vallar dessa eländiga skidor. Jag orkar i dagsläget inte ens lyfta skidorna för att träna på min vinnargest. Jag har inte ens lyft bort dem från vardagsrumsgolvet. Skidkarriären har gått i stå;-) Men i min ineffektivitet har jag i alla fall kastat lite pengar på Gymgrossisten och beställt en bok (Styrketräning en anatomisk guide) och ett par Röhnish tights. Det kändes bättre - för stunden.


Måste även tipsa om vad som på deras egen plastkase sägs vara "Stockholms bäst bevarade hemlighet". Det är en Under Armour outletbutik MNO outlet på Textilgatan 43 i Hammarby Sjöstad. Under Armour gör typ bästa träningskläderna ever (ja, och jag köpte precis ett par Röhnish?). Min favvo är min älskade långärmade Heatgear (och nu har jag två jippie!).


Jag som är en besatt kaffedrickare har försökt få i mig te med honung. Det gick väl sådär tills jag hittade en burk "Honung från Malghult" rån Bondens Butik på Nytorgsgatan. Det vete f-n vad de har för blommor där, men åhhhh så gott! Började med te och liiite honung. Sedan blev det mer och mer honung i varje kopp. Nu är det inget te men en sked med honung som en klubba i munnen. Aja, det är bättre än godis va?


Trots min ohälsa så gick jag till gymmet imorse. Jag vet. Jag hade sagt till vem som helst annars att de är dumma i huvet. Men jag känner mig mycket bättre! Alltså, jag körde väldigt lugnt och ska så göra imorgon också. Blir tokig av att inte få röra på kroppen, klarar inte mer helt enkelt. Städade som besatt hela gårdagskvällen (man får plötsligt väldigt mycket tid över!). Tänkte att om jag orkar städa som besatt så orkar jag lalla en runda på gymmet. I eftermiddag blir det en lugn strosande runda på Södermalm. Frisk nu!


By the way, har blivit helt förälskad i Masterchef Professionals på Kanal 9. Två superkockar som ska hitta nya kockande talanger. Hur roligt som helst! Favvon är den rakade godisgrisen som ivrigt smackar i sig allt med socker på:-) Kan jag identifiera mig med:-P

 

Attached images

F3034b8e76f31513a1e5306e16025b7d 8b3876047f1fa140e1030adf688df296 0e201032849ee49b38a939d9cb913f0f
 

Världens roligaste klipp?

2010-09-30 12:43   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel


http://www.youtube.com/watch?v=RzToNo7A-94  http://www.youtube.com/watch?v=CtJOzE1GJWw&feature=relatedFinns massor av klipp på "Terry Tate Office Linebacker". Sjuuuukt roligt:-) Jag ska genast börja träna på mina kollegor!
 

 

Positivt om löpning (för en gångs skull)

2010-09-29 15:39   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Jag är verkligen ingen löpare. Jag vill kunna springa i alla fall en mil. Men jag avskyr verkligen att springa - annat än korta intervaller. Jag brukar försöka köra intervaller i alla fall en gång per vecka (varierar sträckan mellan 200m-800m). Nu har jag kört en del löpning med koner för att bli snabbare och jag måste ju säga att det är faktiskt riktigt roligt! Alltså, jag klagar, pustar och stånkar en hel del. Men det är riktigt bra träning - och framför allt för en gångs skull rolig löpning:-)


Har match på lördag så jag trappar ner träningen lite inför den och förhoppningsvis är jag pigg, taggad och formtoppad på lördag! I måndags körde jag styrka på morgonen och på kvällen var det fotboll (tränade mest tacklingar och fotarbete). På dagen gick jag och fick massage. Han har tagit en hel del på benen och ryggen. Min nacke är helt klart påverkad av att hjälmen väger så pass mycket som den gör och jag är hyfsat ovan. Men han masserade även vaderna och fotlederna igår. Aj, aj, aj! Trodde inte att det skulle vara några problem där, men han hittade flera punkter som gjorde riktigt ont.


Igår körde jag löpning med koner och en runda med idioten och en liten tävling med en kompis. Var helt slut i ett par timmar efter det. Tog en promenad på kvällen för lite aktiv återhämtning och cirkulation.


Imorse var jag på gymmet. Körde uppvärmning i löpstege, knäböj (3*5), militärpress, enarmshantelpress på bänk (3*5) och situps med vikt - sida till sida (3*20). Ska ta en långpromenad ikväll också.


Imorgon blir det ett pass med min galna PT och träning på kvällen. Längtar!

 

Mer snabbhetsträning...

2010-09-24 11:07   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Jag för just nu en smått desperat kamp mot klockan. Har match nästa helg och vill hinna bli snabbare och bättre tills dess... Det går ju såklart inte, men jag gör så gott jag kan i alla fall så att jag kan känna att jag har gjort det jag har kunnat.


Idag var det massor av löpning med koner. Gjorde samma som jag skrev om i förra inlägget sedan slalom där man ställer konera i samma form som en femma i en tärning. Sedan börjar man i ett hörn och springer slalom förbi kon två till andra hörnet till mitten och upp i ett hörn och sedan till det motsatta hörnet. Till mitten och dit man började. Mina förklaringar blir verkligen bara bättre och bättre (rodnar....). Well, bättre att försöka och misslyckas än att aldrig försöka?


Sedan ställde han fram fem koner på rad och en bit utanför den sista konen ställde han en kon i vardera hörn (de står alltså ganska brett isär). Man börjar vid en kon i hörnet och springer till konen som står längst bort i raden och sedan springer man slalom genom konerna, vänder springer slalom tillbaka och från den sista konen springer man till sitt hörn igen.


En annan övning var bara att sprida ut konerna efter ett visst mönster och sedan samlar man in dem. De ska stå på ett givet ställe eller mönster för att man skall kunna springa detta fyra gånger och förbättra sin egen tid.


Jag fick 30 sek vila emellan varje övning och set. Fett jobbigt var det i alla fall - men det övervägdes av att det var väldigt roligt på något sadistiskt sätt:-) Jag tycker det är roligare med de här korta löptiderna istället för låååånga sträckor (och jag menar allt som är längre än 400 m...).


Imorgon blir det gymmet. Jag ska köra marklyft, love it!

 

Snabbhetsträning

2010-09-23 15:44   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 7 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

blev det igen igår. Körde löpning genom koner. Vi gjorde ett antal olika varianter som är helt omöjliga att förklara här... Men jag tänker ändå försöka:-P Vi gjorde en övning där man ställer upp tre koner på rad och det skall vara 5 yards avstånd mellan varje kon. Man börjar vid den andra konen, springer så fort man bara kan till första konen (tänker på hur man hamnar med fötterna, man vill hinna vrida fötterna lite i den riktning du ska) och så sätter man ner handen innan man vänder (och om man springer åt vänster så sätter man i vänster hand). Spring för allt vad du är värd till tredje konen och ner med handen. Spring sedan till kon nummer två. Fett jobbigt:-) Imorgon ska det bli mer av den här typen av övningar. Vi ska köra med 30 sek vila emellan varje set, eftersom man oftast har ca 30 sek på sig mellan varje spel i amerikansk fotboll. Jag måste även träna en hel del på starter. Jag är sjuuuukt långsam när jag ska iväg. Måste, måste, bara MÅSTE bli bättre!


Idag ska jag hämta en massa utrustning som jag beställt. Paketet blev aningens dyrt och nu kan jag inte ens minnas exakt vad jag beställt... Det var säkert något jag verkligen behövde eftersom jag inte ens minns vad det var? Jag ska verkligen inte ha något med bollen att göra på plan. Jag har helt galet dåligt bollsinne och blir typ kallsvettig av tanken på att fånga boll. Men har ändå köpt mig en boll för att öva lite. Har även köpt ett par handskar med typ limmad insida för att lyckas fånga nämnda boll...


På gymmet imorse upptäckte jag att jag inte hade fått med mig mina styrketräningsskor. De hade jag verkligen behövt idag! Körde overhead squats - en inte helt angenäm övning när man har galen träningsvärk i rumpan kan jag meddela, det blev bara 35 kg där idag. Körde även utfallsgång med stång på raka armar (20 kg), dips och saxhopp med joystick. Sista övningen är en MAQ övning. Man lägger en 20 kg vikt på golvet och i hålet lägger man ena sidan av en stång så att stången vilar lite i hålet (om man som jag inte har en joystick alltså). Ställ dig i utfalls stands och om du har vänster knä fram så håller du stången på rak arm med vänster handen och höger arm hänger ned. Sedan sätter man av i ett explosivt hopp där man byter så att höger ben kommer fram och landar i en utfallsposition. Och vänster arm vilar mot vänster axel (och du håller kvar stången med denna hand) och höger arm är sträckt rakt fram. Gör tio på vardera arm. Puh! Detta kan vara världens sämsta förklaring:-P

 

Bra planerat - illa utfört...

2010-09-21 16:24   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 5 kommentarer   Images 2 Images Small_addthisDel

Well, jag skulle skriva upp all träning - nogsamt - i bloggen för att kunna gå tillbaka och se vad jag tränat på. Särskilt nu eftersom jag börjat träna amerikansk fotboll och ALLT är nytt. Det kan vi ju nu konstatera att det inte gick enligt planerna. Sedan skulle jag ju ha järnkoll på kosten... Jag har ätit bra men planeringen för maten har milt sagt haft vissa brister. Vad har gått enligt planerna då? Well, not much om jag ska vara ärlig. Jag skulle boxas två gånger i veckan, men det har jag fått skrota. Fotbollen har tagit den tiden och ibland jobbet. Har en match 2 oktober och efter det SKA jag banne mig till boxningen. Men redan på torsdag får jag i alla fall lite boxning till livs eftersom jag ska hålla ett boxpass. Ska bli jättekul! Gymmet har gått enligt plan. Fick mina nya styrketräningsskor och de fungerar riktigt bra! Märks väl mest vid MAQ övningar och knäböj. Min galna PT hävdar att de gör stor skillnad vid frivändningar men det är inget jag fattat än så länge.


Jag har även satsat en hel del på uppvärmning i löpstege. Ska ju göra mina fossingar sjukt snabba:-) Men främst är det galet roligt! Finns massor av roliga övningar man kan köra i stegen, har letat lite på nätet och hittat en del där. Men övriga gymbesökare tycker man är liiite konstig ha, ha.


Nu då? Jag fortsätter med gymmet och fotbollen, ska skärpa mig med maten (planering!) och efter den 2 oktober kommer de fina röda boxhandskarna att finnas i träningsdagboken for sure!


By the way, även om jag har varit dålig på att skriva ner all träning i träningsdagboken och ännu sämre på att skriva ner gjorda övningar i bloggen så har jag ju varit inne på Shapelink typ varje dag. Tycker att det är jättekul med den nya utmaningen, att läsa alla kommentarer och se hur det går för alla. Jag får alltid höra att jag är galen som tränar så mycket. Det glädjer mig sjukt mycket att se att det finns ännu galnare och härliga människor där ute:-D

 

Attached images

364f0794b82b6853d4c07ee5d8c9cf66 512433e718f47e0990d0694cfd7c0426
 

Nytt träningsschema & Ny matdagbok

2010-08-11 13:11   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 10 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Idag var det dags för ett nytt träningsschema. Enligt plan skall jag nu köra styrketräning tisd/onsd/torsd morgon. Teknikpass med min galna PT på fredagar. Övrig träning vissa kvällar. Styrkan är olika från vecka till vecka, men ska bestå av explosivitet + crossfit på tisdagar. Onsdagar bjuds jag på pressövningar och rotation bål. Torsdagarna ägnas åt dragövningar och statisk bål. Blir inte så tungt nu heller, det sparas tydligen till vintrigare dagar - läääängtar!


Ikväll ska jag träna hopp på Zinken. Gjorde det för precis en vecka sedan och hade ännu igår lite träningsvärk från dess. Vi snackar en vecka här, är det inte liiite to much?! Gjorde "Cindy" igår och knäböj brukar vara det lättaste för mig, men nä... igår stod jag där och gned mig över låren, pustade och stånkade. Milt sagt inte min bästa insats. Nu märks det för övrigt att folk börjar återvända till gymmet. Det var betydligt mer folk där på eftermiddagen än vad det varit under sommaren.


Har börjat använda mig av www.matdagboken.se som jag hört så mycket gott om. Ska vara sååå enkel och bra. Heum... Jag har bara använt den i tre dagar nu men det tar evigheter att registrera en måltid. Vet inte om jag äter väldigt konstigt, men det är inte mycket som finns färdigt inlagt. Även om t ex mitt proteinpulver fanns - hade registrerats av en annan användare. Det är ju smart för då behöver inte alla uppfinna hjulet liksom. Men tar väl tid innan man hunnit få vikt på allting för det mäts i gram. Vissa saker måttar man ju upp i msk, dl osv har ingen aning om vad skiten väger. Får ta detta som en övningsvecka - inkörsport:-)


Lyckades även beställa mig ett par styrketräningsskor. Nu väntar jag ivrigt på leverans:-) Ska bli kul att se om det är så stor skillnad som jag hört att det skall vara. Nu ville jag lägga in en bild å mina tjusiga dojjor, men det blev så himla meckigt. Varför kan det inte vara enkelt? Att ladda upp bild gick inte för den väntade så sjukt länge.

 

I´m baaaack....

2010-08-09 14:36   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 6 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Jaha, så var semestern slut - tre veckor gick snabbt som vanligt. Typiskt nog tänkte jag innan semestern "Åh, jag kommer att ha tid att skriva VARJE dag!". Trots att jag inte lyckats plita ner en endaste rad i bloggen så har jag i alla fall tränat som vanligt under semestern.


Har kört "lätt" träning hela sommaren, inte så tunga vikter med andra ord. Men mycket crossfit och jag önskar att jag hade sagt mer löpning... Men nä, det går liksom inte att få någon ordning på det. Har kört lite intervaller - men ytterst motvilligt. Det är så fruktansvärt tråkigt. Det verkar inte som om det kommer bli någon löpare av mig trots allt. Men däremot är ju gymmet precis lika roligt som vanligt:-) Körde ett helt galet hoppass förra veckan (i onsdags). Jag har fortfarande lite träningsvärk sedan dess. Galet va?! Men ska köra mer hopp på onsdag igen så förhoppningsvis är jag väl helt återställd till dess:-D


Har by the way sent om sider tänkt skaffa mig riktiga styrketräningsskor. Det är inte länge sedan jag överhuvudtaget fattade att inte alla på gymmet knallar runt i sina löparskor. Min tränare tittade på mig som om jag på allvar var helt dum i huvudet... Heum... det kanske jag också är;-)  Men har nu suttit och velat över skorna på www.powerzite.se och kommer ingenstans. Ville ha de dyraste Adidas skorna för att de är ... snyggast. Tänkte sedan att jag kanske klarar mig alldeles utmärkt med ett par billigare dojjor? Men så satte det stora velandet igång och jag är helt oförmögen till att ta ett beslut. En del är bara så fula att jag aldrig skulle visa mig på gymmet med dem (oavsett resultaten).


På onsdag ska jag i alla fall få ett nytt träningsprogram av min gamla PT. Jag håller tummar och tår att det blir ett "tyngre" program men att han behåller crossfit passen. Även om jag har liiiite ångest inför mitt planerade "Cindy" pass imorgon:-D


Imorse körde jag lite lätta hantelryck, smal bänkpress och brutalbänk. Kopplar väldigt gärna in både höftböjare och framsida lår i brutalen så det gick inte riktigt att maxa där. Även om jag enligt plan skulle köra 3*max. Men ärligt talat var det ta mig tusan en prestation att komma upp i ottan för att ta sig till gymmet. Men ikväll ska jag försöka mig på ett löppass (trots alla mina egna invändningar ovan ha, ha!).

 
Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Næste | Sidste