Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
125006
  • Sider

  • No pages

TonyHatefnejad Link Blog

ManTony Hatefnejad, 36År, Skövde, Sverige

Tony springer: mot bättre tider...

Om min träning och lite till..

AddthisDel   FeedRSS feed

Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 · 4 | Næste | Sidste

Anmälan är gjord till Lidingöloppet! Tillsammans med Gainomax

2012-07-20 08:58   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Träningen är i fullgång inför årets Lidingölopp. P.g.a. skada fick jag i fjol lämna återbud. I år hoppas jag få hjälp på vägen av Gainomax!


Vilket kommer ge mig snabb energi och hjälpa mig att snabbt få i min energi och hjälpa till med återhämtningen.


Att bli sponsrad av gainomax och vara med i teamet kommer att bidra med mycket. Förra året fick jag i mig energi försent vilket ledde till att kroppen bröts ner.


Detta skall inte ske igen!Målet med årets lidingölopp är att prestera så bra som möjligt. Tiden är givetvis under 2 timmar. Något annat mål har jag valt att inte sätta. Med tanke på att jag varit skadad i år.


 


Håller nu tummarna för att få backup och vara en del av gainomax team.


 


 


http://gainomax.com/sports-team/


 


Äter ni banan eller gainomax efter träning och tävling?


vid frågor: tonyhatefnejad@me.com


skriv gärna en kommentar som vanligt!


 


Lycka till!


 

 

Gör mig fet. Låt vägen till botten synas..Utmattning, inget att bevisa

2012-06-18 13:15   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 1 Image Small_addthisDel

Fått  en hel del frågor om varför jag inte skrivit på ett tag. Största anledningen är att ingen gläds av att läsa om skador och rehab.


Vad har hänt? Tränar jag?


Svaret är att jag är utmatta både fysiskt och mentalt. Jag brukar i vanliga fall kolla på min pulsklocka och njuta av att sträckan ökar. Idag kollar jag på varje meter och försöker stå ut. Efteråt är jag helt slut mentalt och känner mig plågad och tankar går varför jag utsätter mig själv för detta.


Oavsett hur många mil jag sprungit under en dag så blev jag sugen att träna igen då jag såg en löpare. Idag vill jag inte ens ta på mig träningskläderna.


Varför?   Fick beskedet flera gånger av läkaren att jag inte kan och får springa. Att jag inte kommer att kunna prestera eller genomföra några lopp. Jag gjorde allt för att motbevisa det. Jag vann!


Hoppar in utan att värma upp (av olika anledningar) på göteborgsvarvet och presterar med tiden 1.18. Kommer på tredje plats på ett terränglopp där några riktigt duktiga athleter är med. Bl.a. elit skidåkare.


Jag bevisade att jag känner min kropp väl och kan prestera fastän jag haft allt emot mig.


Gav allt och lite till. Men nu är jag slut och helt utmattad. Blir anfådd och mentalt trött efter några få armhävningar eller minsta lilla fysiska ansträngning.


Önskar jag kunde få tillbaka det som får mig att vara den jag är och må bra. Vad krävs? Ska jag behöva se synliga brister på mig själv? Har funkat tidigare.


Jag lägger därav undan alla mål som är uppsatta för i år och satsar på att komma tillbaka och finna glädjen samt komma ur tunneln som jag bara ser slutet av när jag tränar. Det är en vägg som jag inte hittar vägen ut ifrån.


Jag lyfts och drivs samt utvecklas av motgångar. Helt övertygad av att detta är bra för mig och min satstningmot bättre tider.


Men just nu så orkar jag inte. Träningskläderna är med varje gång, vaknar samma tid som jag brukade varje dag, för att träna. Därav ingen träning alls för mig på obestämd tid på den nivån.


Men jag sover inte! Allt det dåliga har sitt slut och snart så kommer jag att skriva  om nästa person bästa som uppnåtts, hoppas jag..


Längtar efter slutet.. och foten samt huvudet på startlinjen och inte stillastående vid väggen.

 

Attached images

3f600f2d468416ac1a766dcf71703b02
 

Rösta på mig! Activechallenge

2012-04-06 12:47   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Hej!


Långfredagen brukar betyda väntan och ovishet. Men jag tar mig tiden att skriva istället för imorgon.


Träningen går väldigt bra och även den alternativa. Vaden är väldigt stram och krampaktig. Men klarar 3:50 fart utan problem.


Längre streckor går även det väldigt bra! Muskelaturen är mätt och visar toppform. Så det bådar gått!!


 


Vill uppmana alla läsare att rösta in mig för att representera Sverige mot Norge. Tidsmässigt finns det nog ingen tvekan.


Men rösterna verkar baseras mer på vänskap än meriter.


 


http://activechallenge.se/athletes#tony-hatefnejad


Så uppmanar de som vill se mig springa med olika förutsättningar att rösta på mig var 24:e timme.


 


Tack på förhand!


1.2.3 går vidare. Ligger just nu på 5:e plats.


Ses förhoppningsvis i rutan den 19:e.

 

Tacksamhet till det man har, perspektiv

2012-02-19 19:43   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 1 Image Small_addthisDel

Efter ännu ett uppehåll av skrivande och även löpningen för den delen så var det dags för ett inlägg igen, efter många påtryckningar från olika håll.


Har med anledning till studierna valt/ ej hunnit skriva något. 


Min vadskada har för mig varit något av det jobbigaste jag varit med om under den senaste tiden. Fått mig att tänka tankar som att ge upp med tävlandet, tränandet och hoppet har svikit. Har känt mig gravt handikappad.


Vi har alla varit sjuka, någon typ av skada och tanken kanske till och med har slagit oss: misslyckandet, hoppet minskar och viljan börjar tvina bort.


För de som känner mig vet att jag även är gyminstruktör. Torsdagen som passerade gav mig något som tidigare inte varit i närheten av.


En rullstolsbunden dam rullar fram till mig och frågar snällt -kan du hjälpa mig med lite ben övningar?


Första tanken som slog mig var givetvis att det var någon skada av mindre karaktär som skulle tränas upp. Men efter flera frågor så fick jag veta att damen som med vild gissning var runt 50-60 år, ville träna upp rörligheten i sina ben då hon för ett litet tag sedan varit helt totalförlamad från nacken och ner till tårna under några år och precis börjat komma tillbaka. 


Den viljan jag såg i henne gav mig ett helt annat perspektiv på livet. Hon kunde inte gå ordentligt. Gick väldigt långsamt och börjat använda siig av crosstrainer, benmaskiner samt lite andra övningar med kroppen.


Att få visa damen hur man gör benböj och lite andra benövningar med TRX var en lycka. Hon lyckades böja sig ca 2 cm. Syntes inte mycket. Men hon gjorde det! Hon körde ca 3 repetioner och blev trött, men hon hade viljan och var helt slut efter detta. Visade ytterligare en övning. Hon kom ännu längre denna gång. Få se hennes glädje i ögonen när hon nu kunde göra 3 repetioner benböj med TRX band samt komma lite längre ner var en fröjd utan dess like.


Att damen lyckats komma så här långt, kämpa sig fram för att kunna gå, röra på sig som hon nu gör och vill kunna var stort. Hon hade inte bara haft 1 mål, utan flera. Nu kunde hon nästan gå...


Min vadskada smärtar, men jag kan gå, göra annat som andra inte kan. Tacksamheten kan glömmas bort. Efter detta körde jag igång med tung rehab träning igen och denna gång med glädje på läpparna.


 


Har fått mycket frågor om hur det är med skadan etc. Jag började med en s.k. stötvågsbehandlning som jag tidigare nämt, vilket avslutades för någon vecka sedan då detta inte gav det resultat som vi hoppats på. Vi har nu börjat med elektroniska impulser för att försöka få igång cirkulationen ännu mera. Träningen består av alternativ tränings tills jag får klartecken att börja springa lite lätt igen. 2-3 pass/dag.


Vill även tacka för allt stöd och väldigt kul ännu en gång att jag fick sådant stöd för inlägget som är länkat nedan. Rekordläsningen var smickrande från alla håll och kanter :).


http://runnersworld.shapelink.com/sv/blogs/myblogitem/title/trogen-otrohet-m-aring-l-2012-och-styrka-2


 


Vill avsluta med:


"Framgång i livet kommer inte från att få bra kort på hand, men att spela en dålig hand väl."
Kenneth Hildebrand
 

Attached images

592983d56605c8a71eeb5d171f753694
 

Slutet, tacksamhet och blickande framåt

2011-12-16 21:43   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Sista inlägget hade rekord läsning (tre siffrigt)  samt respons via sms till mig. Vilket var väldigt tacksamt och smickrande.


Alla har vi någon gång ångrat oss över något/någon. Kan vara bra, men även onödigt. Ibland behöver vissa saker ske för att lära sig vad som är rätt eller väldigt fel.


Som många känner till har jag lidit av en skada under en längre period som hämmat elit satsningen och all träning.


I onsdags fick jag ett samtal som för mig var något som inte kunde ske, finns det människor som vill en så väl?


Fick höra en "känd" röst som sa att han skulle hjälpa mig tillbaka på banan och min satsning. Alla kostnader för att reparera skadan sponsras. Behandling som massage, stötvågsbehandling etc.


Gör allt för att det skall lösas.


Ja, vad säger man? Att en annan person vill slita tillsammans med en för att kunna sova, springa och njuta som jag brukade göra, de är stort.


Tacksamheten är stor.


Jag ser nu slutet av allt det som gjort mig skada och fått mig att må sämre under en väldigt lång period. Tunnelseende är lätt även för löpare :).


Behandlingen påbörjas redan den 30:e December.


Tränigen idag består av en hel del lugnare löpning och hel del stryketräning.


Kör hårt och imorgon är det 1.5 mil löpning som gäller för mig!


Lycka till du med! ;)

 

Trogen, otrohet, Mål 2012 och Styrka

2011-12-02 02:12   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

"Det är lätt att vara efterklok" den meningen har vi nog allihopa hört. Att önska att man som Michael J Fox i tillbaka till framtiden kunde åka tillbaka i tiden och få vissa händelser ogjorda. (4 år)


Det går tyvärr inte. Alla som lever drabbas av motgångar och hinder. Livet handlar om att ta sig över dessa och stärkas upp då liknande situation uppkommer igen.


Som rubriken lyder, så handlar det om att vara trogen. Att något annat finns vid sidan om anses inte vara okej. Framförallt inte när det finns en bundenhet. Ärlighet. Lögner.


Mycket kan förnekas, förträngas och förkastas men går inte att ljuga för sig själv etc. Samvetet är "rent" så länge ingen vet. Att vara godtrogen av att veta hela sanningen (sedan 5 mån) men att hålla det inne för att ändå försöka är styrka, smärta och ännu en gång godtrogenhet samt förnekelse.


Skador och andra bekymmer är något som alla drabbas av, speciellt när det är träning och tävling på lite annan nivå en vanligt. Är detta bra? Handlar om att lära sig av sina misstag och köra ännu hårdare.


Att inse fel, och att inse att det inte är någon förlust eller negativt är en behaglig känsla.


Min skada bl.a. i vaden är fortfarande smärtsam men det stärker!


Jag är löpare, därav tränar jag det. Och satsar på en sak och inte flera samtidigt för att sedan bestämma mig och öka risken för skador. Jag är alltid trogen mina skor jag valt och tar på mig.  2012 kommer bli ett bra år och mycket bättre!


 


Mål 2012:


42 KM = -3 timmar. Svårt att bedömma, aldrig tävlat i denna strecka.


21 KM = 1:13 - 1:14  hoppas på att springa utan skada och förbättra med 4-5 minuter. (Var skadad)


10 km (runt 33-34 min)


5 km (pallplacering)


 


Planerade lopp:


Stockholm Marathon


Göteborgsvarvet


Stockholm Halvmarathon


Berlin Marathon


Läckövarvet


Blodomloppet


Lidingöloppet


Midnatsloppet


lidingöloppet on tour 10km


Kanske något lopp vid mysiga kusten. Bra enligt andra..


 


"He suspected her of infidelity (otrohet), with and without reason, morning, noon and night"


Ada Leverson (1865-1936)
 

Kroppsanalys status samt vägen tillbaka

2011-11-22 23:12   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 1 Image Small_addthisDel

Ja då kommer det efter en hel del påtryckningar ett inlägg tillslut. Har inte känt någon lust att skriva några inlägg då skadan varit så pass illa att jag inte tränat som jag kunnat. Hela tiden fått negativa besked från läkaren som givit mig förbud.


Nu börjar jag ändå se ljuset. Läkaren har givit tillåtelse att testlöpa, träna alternativ träning änu hårdare.


Smärtan består dock, känslan av att vara hel minns jag tyvärr inte längre. Men hoppet finns kvar att vara hel när år 2012 ropas in.


 


Har därav gjort lite tester för att se hur pass formen ser ut i dagsläget. Resultatet:


Ålder 24


Vikt: 66


Fet (mängd kroppsfett i proportion till kroppsfett)=  4-7%


fett massa (total fettvikt) = 3-6 kg


FFM: (fettfri massa, d.v.s. muskler, skelett, vävnader, vatten m.m) = 63.9 KG


Muskel massa= 60,7 KG


Metabolic Age = 12 år


Mängd bukfett= 1


BMI: 20.1


 


Anledningen till att fett mängden varierar är med anledning till att det kan skilja beroende på vätskemängden i kropen för tillfället. Men efter en lite säkrare metod visade det ca 6-7%.


Tester av min konditionsmässiga status kommer även snart att presenteras.


 


Träningsmängden idag är ca 2-3 pass/dag. Endast alternativ träning. Samt återuppbygnad av kroppen och bålstabilitet.


Samt även en del teknikträning.


Vill önska alla läsare en lyckad träningsvecka och en underbara dagar!


"Drake lyfter bara i motvind"!


 


 

 

Attached images

5a75e3695d05038f50dbeab187c22844
 

Återbud Lidingö, Skorna på hyllan för en tid.. Man or Mouse?

2011-09-26 14:43   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 1 Image Small_addthisDel

Tråkigt, men sant.


Jag kan fortsätta som jag gjort, men efter första hårda tävlingsåret med stigande resultat så är det inte värt. Resultaten uteblir då jag ej kan träna. Samt slår upp allt igen efter tävling.


Efter att under ca 4 månaders tid sprungit skadad så kommer jag nu framöver att lägga bort löpningen på "land" för att bygga upp mig igen.


Mitt i kolhydratstömningen, samt påbörjan av laddningen i Fredags så tog jag tyvärr beslut i samråd med min läkare att inte deltaga i Lidingöloppet.Försäkringar etc. blev informerade i samband med detta.


Var många tunga samtal under samma dag.


I samband med detta så har jag slagit upp hela skadan igen och smärtan är oerhörd när jag bara är, sover, går etc.


Tankarna som figurerat i huvudet har varit många, dels om jag orkar träna upp mig igen för att reparera mina vader samt blir starkare för att inte gå sönder igen?


Värt att tilläga är att jag aldrig tidigare varit skadad under min period som löpare. Har kommit på köpet då träningsmängd samt intensitet ökat. Vilket också resulterat till bättre resultat.


Minns man inte känslan av hur det är att springa utan smärta så är det svårt.


Jag har uppsatta mål för SM nästa år, DM på bana samt Stockholm Marathon som är bestämt..


I skrivandes stund så spelas av en ren slump en låt på WiMP som förklarar mitt beslut väldigt bra. "Millencolin- Man or Mouse"


http://wimpmusic.se/track/1608679


"Uppehållet" blir mellan 5-8 veckor. Kan variera beroende på läkarens ordinationer.


Det mentala har inte varit helt 100%. Men allt är lagt bakom för att kämpa sig tillbaka. 


Träningen kommer bestå av:  • Rodd

  • Vattenlöpning

  • Styrketräning

  • Teknikträning

  • Simning

  • Cykling

  • Cross-Trainer

  • Viss form av gång


Detta kommer att kombineras med massage, akuupunktur samt viss rörelseträning. Självfallet är läkaren involverad.


Även beställt ny klocka av välkänt märke (polar) :) som kommer även kunna användas för pulsträningen under vatten. Tack Team-Sportia för support! :)


 


Kan tilläga att alla skorna inte fick plats på skohyllan :).


De som brukar vinka och tuta på mig får njuta av att inte se mig ute på gatorna under en längre period. Nu gymmet för överkroppsträning samt rodd.


Avslutar som vanligt med:


"Den mest framgångsrike är den som håller fast vid det gamla precis så länge som det är bra, och hugger tag i det nya så snart det är bättre."
Robert P. Vanderpol
 

Attached images

E0278515609e9cb607f3cb472e047d6b
 

Tog mig igenom loppet! Ladda för morgondagen.

2011-09-17 21:59   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 1 Image Small_addthisDel

Morgonen började med en tågfärd till Stockholm och Halvmaran som jag längtat efter under en längre tid. Men dock ej de sista veckorna med anledning till min vad skada. Mina nära vet att jag inte har något lokalsinne att skryta med.


Att ta mig till kungsträdgården var därav betydligt svårare för mig än för de flesta. Märkligt nog så lyckades jag bara komma i kontakt med "turister" då ingen visste vägen (eller inte orkade). Lyckligtvis så var det några tjejer som tyckte jag såg vilse ut och följde mig dit :). Tack!!


Efter lite lunch, shopping och mycket bra massage, för mina vader så (upptäcktes även en relativt stor muskelknut som jag kännt av i den andra vaden) var det bara att börja värma upp, efter ett avslappnande mobilspelande med en kär vän. Fick lite roliga blickar av många löpare då jag glömde ta av mig mina GRÖNA solglasögon som inte alls passar löpar utstyrseln :). Lite får man bjuda på i ett SM.


Planeneringen som jag gjort var att ta mig runt loppet. Har inte konditionstränat på 3 månader. Sist jag sprang "hårt" så fick jag bryta p.g.a. en smärta som var oerhörd.


Försökte därför hitta en rygg som jag kunde hålla under loppet. Märkligt nog blev det en välkänd person som visade sig vara en mycket trevlig person samt duktig löpare (visste jag redan om) med initialerna Y.T.


Befann mig länge i en klunga med Hässelby löpare samt lite tyskar, Fransmän etc. Efter ca 11 km kände jag av att vaderna började ta slut. Framförallt min vänstra vad som höll på att krampa. Mina steg var oerhört tunga och jag kände att jag inte var långt ifrån att bryta. Tills publiken började skrika på mig, då de såg att jag började se väldigt sliten ut. Peppropen löd alltifrån "Kom igen nu SKÖVDE, Håll i nu. X km kvar, du löper riktigt bra etc". Detta hörde jag ända tills 18km.


Tack till er som läser detta (vilket jag fick indikationer på av vissa som kände igen mig:))


Kunde tyvärr inte slå Y.T samt många andra. Tiden på min arm slutade på 1:18. Men officiell tid 1:19.


Är helt nöjd med det då jag dagar innan bestämde mig för att inte avanmäla mig och den nuvarande fysiska formen.


Positiva med detta resultat är att lärdom angående möjligheterna till betydligt bättre tider är stora. Nästa halvmaraton som är bokat, är även det SM, Göteborgsvarvet nästa år och tiden som skall strävas efter är under 1:14. Vilket inte alls är omöjligt.


 


Nu är det bara att ladda om inför morgondagens tennis- semifinal i dubbel med min kära vän!:)
"Om du inte testar dina gränser på riktigt, får du aldrig reda på vem du är!"

 


 

 

Attached images

09330f625cc7a5ae0aadbcdc8e9b26dc
 

Skadebild, 1 dag kvar! Samt tippat resultat för Halvmaran

2011-09-16 00:21   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 kommentarer   Images 1 Image Small_addthisDel

Ja då var det 1 dag kvar till Stockholm halv maraton. Trodde jag skulle längta mer än så här. Önskar istället att det var om 2 månader.


Däremot så kommer jag göra mitt bästa och dagen till ära har jag för första gången på mycket länge testlöpt ute på land.


Blev 9 KM. Vågade inte köra längre. Tempot som jag klarade av att hålla är inget att hurra för, 4:20. Testade att komma ner på 4:00 fart vilket funkade. Men osäker på hur länge. 


Konditionen är inte alls så bra som jag hade hoppats. Då jag inte kört riktig kondition träning på ca 3 månader. Är jag dum som ändå ställer upp?


Bilden som bifogats på "mig" :). Visar alla de skador som jag bär på för tillfället. Hur tänker jag? Har jag fått höra ett ex antal gånger.


Jo, jag har två stora lopp kvar. Jag kommer att försöka genomföra dessa. Inga direkta tuffa mål som jag brukar planera in. Utan att njuta av de sista stora loppen och sedan ta en riktig viloperiod där jag sköter om kroppen och försöker bygga upp och rehabilitera alla de skador jag dragit på mig.


Mycket medveten om att jag kommer slå upp vadskadan (Soles) men kommer därefter ge den de 8 veckor som den behöver för att reparera sig helt.


Överkropps skadorna har uppståt i och med mitt match spelande som varit, d.v.s. i Tennis.


Vilket jag även har nu på Fredag kl 18:30.Dock är det dubbel och inte lika påfrestande för kroppen.


 


Resultat som jag tippat på för Stockholm Halvmaraton är 1 timma och 20 minuter. Bra tid tycker många. Men alltid lika tungt att sätta ett mål som jag vet att jag egentligen tar väldigt lätt. Men tyvärr är jag inte i den formen, varken fysiskt eller framförallt inte mentalt.


På Lördag så blir det att färdas ensam med tåg till huvudstaden och förhoppningsvis träffa lite folk som jag känner. Kommer givetvis att underätta med resultat.


Mål: Inte bryta. Visionen är att klara 1:20.


Tack ännu en gång.


"Du kan åstadkomma allt du vill om du har modet att drömma om det, intelligens nog att göra en realistisk plan - och viljan att genomföra den."

Sidney A. Friedman
 

Attached images

9ba8824d03eb1197903c294c19801cd5
 
Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 · 4 | Næste | Sidste