Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
11637
  • Sider

  • No pages

Chibi Link Blog

Kvinna42År, Ystad, Sverige

Chibi's Blog

AddthisDel   FeedRSS feed

Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Næste | Sidste

10 timmars yoga helg över

2009-12-06 16:15   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Det var längesedan jag skrev i min blogg här, ska försöka ta tag i det mer :)


10 timmars yoga helg är nu över. Det blev totalt fem pass denna helg. Mör i hela kroppen och sinnet men vilken underbar träningsform det är.


I höst har jag försökt ändra mitt träningsupplägg totalt. Jag har ökat yogatiden och det har gett bra resultat, ryggen känns helt annorlunda, och spänningarna i knäna släppt. Det underliga är att jag inte ens visste att jag hade ont  i knäna, men när det försvann var det en otrolig lättnad. Ska bli kul att se om det här kan påverka löpningen och kanske kan jag få en "ledigare" löpstil? 

 

Yogakurs

2009-08-29 13:12   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Bestämde mig för att ge mig en födelesedagspresent och det blev en yogakurs. Totalt fem pass yoga blir det denna helg. HÄRLIGT! Kan dessutom säga att det var precis vad behövde. Har redan avverkat två pass. Dessutom börjar ordinarie yoga på tisdag, något som jag verkligen ser fram emot :)


 


Önskar er alla härliga träningspass i helgen ^_^

 

Ny dykarkurs på gång ^_^

2009-08-17 19:50   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Nu har jag anmält mig på ny dykarkurs! :) Blir en vip-kurs (istället för intensivkursen som jag hoppade av) där jag kan ta saker och ting efter min nivå (det vill säga långsamt). Hoppas det blir dykare av mig också. Känns otroligt pirrigt att fortsätta. Har dessutom bokat in en hel helg med endast yoga. Härligt!


En kompis frågade idag om jag vill springa Lidingöloppet, men attans vad långt det är! Någon här som sprungit? Finns visserligen en kortare distans på en mil, men ska man bege sig ända till stockholm är det kanske lika bra att kämpa på?


 


Nu är det dags för gymmet! Äntligen får jag träna av myrorna i benen :)

 

Dykning plan B

2009-08-13 12:47   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Eftersom det inte fungerade med dykkursen är jag nu inne på plan B. Jag vill verkligen lära mig dykning men måste arbeta på att först och främst våga vara under vatten med utrustning. (Jag får helt enkelt börja tänka på allt det fantastiska havsliv som jag missar. )


I höst ska jag börja på badhus och simma med mask, snorkel och fenor. Jag ska vänja mig vid att ha mask på och andas med munnen helt enkelt. Nästa steg när jag har lärt mig att simma med fenor på är att ha någon sorts form av livväst på mig. Nästa steg är att ta kontakt med dykskolan igen och fråga om man får komma dit och bara andas i regulator under vatten. Som sista steg kommer dykkursen.


Det kommer inte att bli helt lätt och regulatorn är ett kapitel för sig känns det som. Jag vägrar erkänna mig besegrad.

 

Dykningskursen gick käpprakt h*lvete

2009-08-11 16:00   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Det visade sig att tydligen får jag panik av att befinna mig under ytan med full utrustning...kan knappt tro det själv. Avbokade kursen idag och sitter här och känner nederlaget svida för fullt. Var så utmattad igår när jag kom hem att jag sov från kl 5 på eftermiddagen till kl 8:30.


Hur var det nu Askungen sa: Vad är en bal på slottet?

 

Dykningskurs inbokad

2009-08-03 15:20   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

I fredags bokade jag och sambon in oss på dykkurs. Kan knappt tro det själv. En liten del av mig tror fortfarande inte på att jag nästa vecka kommer att befinna mig flera meter under vattenytan...vilket wahnsinn! Har redan köpt snorkel, cyklop och fått låna en shorty. begav mig till stranden (första gången på tio år som jag satt fot på en svensk strand) i lördags och där försökte jag och min sambo snorkla. Fy fasen vad kallt det var. å andra sidan var det ingen som befann sig i vattnet i lördags, så tydligen var det kallt. Får se om jag verkligen kan klara av kylan och kommer upp genom vattenytan nästa vecka som dykare. Å andra sidan finns drömmen där om långsemester med dyk utomlands, spana efter sjöhästar och fiskar.


Fram tills nästa vecka får jag hålla mig till shortyn i det iskalla vattnet. BRRRR.... :)

 

Gymmet blir mer och mer välbesökt

2009-06-21 19:20   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Det är konstigt att jag hänger mer och mer på gymmet nu när det faktiskt är både plusgrader och sol (nu tog vi i, små solglimtar bakom regntunga moln). I vintras hoppade jag nästan över allt vad gym hette och tränade kettlebell i snön, men nu när det är varmt föredrar jag tydligen att träna inomhus.


 

 

Morgonjoggningen igår...

2009-06-05 12:08   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

...gjorde så att jag kände mig som människa resten av dagen! :) Jag jobbar på kontor och dagarna i ända sitter jag på min stol och där emellan sitter jag på tåget. Allt sittande gör att det kryper olustigt i kroppen och jag blir helt sjukt rastlös. Det hjälpte verkligen att gå tidigare och ge sig ut på en liten 5 km runda. Var bara lite rastlös runt lunchtid, men det är förståeligt när man äntligen får ge sig ut utomhus på promenad och andas luft. 

 

Perfect fit!

2009-05-23 15:50   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Mådde bra idag måste jag säga! Har bulkat upp mig en del, gått upp mycket i både muskelvikt och fettvikt. Det har gett väldigt bra reslutat och jag har väldefinierade muskler. Senaste tiden har jag dock känt mig tung och ja, lite plufsig på något sätt. Bestämde mig därför idag för att göra "eldprovet". Alla har säkert ett plagg därhemma som måttstock, ett "inte större än så här-plagg". När jag gick gymnasiet köpte jag en otroligt snygg kjol som jag endast använt ett fåtal tillfällen. Den är min måttstock-kjol, kommer jag i den är det alltså inga problem ;). Den satt helt perfekt i midjan! Det är ju midjemåttet man ska gå efter, inte sant? :)


(Mådde så pass bra att jag begav mig till ekocaféet och krängde kaka. Tjoho!)

 

Nytt på gymmet

2009-05-22 21:11   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Testade en ny konditionsapparat på gymmet, en stege i lutning på band. Fungerar ungefär som ett löparband, men man själv bestämmer intensiteten på den genom att klättra snabbare. Riktigt häftig var den. Ska ta en riktig åktur på den en dag och testa ett pass på den.


Om min lårmuskel tillåter imorgon ska jag svinga loss med min kettlebell.


Någon som har provat spikmatta? Lånade en matta av en kompis, men....den sticks ju ;)

 
Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Næste | Sidste