Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account
127283
  • Paginas

  • No hay páginas

aovb Link Blog

ManAlf Berggren, 56Años, Älvsjö, Suecia

Färgfilm

http://fargfilm.blogspot.com

AddthisCompartir   FeedRSS feed

Página: Primera | Anterior | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Siguiente | ültima

Eftersvettas och passar...

2012-01-16 12:52   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

...på att skriva några rader innan duschen. Blev ett kort intensivt lunchpass med löpning 15 min som uppvärmning. Därefter 3 set triceps, core, axlar och rygg. Min nya ryggkompis på bild nedan. Den biter bra känns det som ;).



Såg att jag inte uppdaterat min blogg här på Runner's/Shapelink sedan i oktober...har haft en liten svacka och inte känt att jag haft så mycket att skriva om. Nu har det dock vänt och jag är i full gång med förberedelser inför Öppet spår trots bristen på snö här i Stockholm. Blir styrketräning och kondition som ska hjälpa mig genom de nio mil som ska besegras :-). Har börjat lägga kortare pass på luncherna på jobbet och distanspassen får bli på helgerna.


2012 är igång och det är nu klassikern ska göras. Mjukade upp med halvklassikern förra året för att få lite inblick i vad det innebär. Känns som en rejäl utmaning att nu ta de längre distanserna :-)!



Ha en skön måndag!

 

Som Bambi på hal is...

2011-10-23 22:21   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

...kändes det som även andra gången på rullskidor. Inte helt lätt med den här nya aktiviteten men jag är rätt säker på att jag kommer att ha igen det när snön väl ligger vit och fin och det är dags att ge sig ut i spåret :). Är övertygad om att ljumskarna och triceps kommer protestera högljutt när det är dags att kliva upp ur sängen i morgon bitti :-0.

Även andra muskler kommer att göra mig påmind om andra aktiviteter gjorda idag. Byte av bromsskivor känns redan som ett smärre styrkepass! Men nu är de bakre bytta i alla fall. Bara resten kvar...

Vet inte om jag skrivit om det tidigare men vi har dragit igång en stegräkningsutmaning på jobbet och det funkar mycket bra som motivator. Har tillsammans med en kollega bildat lag och det gäller ju att hålla flaggan i topp ;)!

Ha en skön söndagskväll

 

Spännande söndag...

2011-10-18 22:24   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

...och träningsfri måndag. Allt i sin ordning :).

Söndagen innehöll ett träningsmoment som var helt nytt för mig. Har länge gått och sneglat på Malins rullskidor som legat i många år i garaget med "fel" bindningar på för att passa mina pjäxor. Men i söndags gjorde jag slag i saken och köpte mig ett par bindningar och gjorde rullskidorna till mina :-). Testade bara en liten runda på 40 min och det var rent ut sagt skitroligt! Såg nog ut som Bambi på hal is i vissa lägen och i en nedförsbacke valde jag att ta av mig skidorna och gå ner...Måndagen innehöll träningsvärk både i ljumskar och triceps - helt i sin ordning det med ;-).




Rullskidor är också en grej det inte var sista gången jag gjorde. Inte nog med att jag testade rullskidor så ropade grannen på mig som visste att jag var på jakt efter en trainer för att kunna köra racern på i vinter. Han hade grävt fram sin trainer ur garaget och erbjöd sig att låna ut den till mig och jag var inte sen att tacka ja :). Monterade ekipaget igår men höll mig till idag med att testa och det funkade riktigt schysst - tack Pelle, vintern är räddad :)!

Lite extra träningssporre är det genom jobbet nu där vi är med i en stegräkningsutmaning. Det fina med denna är att det som inte är steg t.ex. Cykling räknas om till steg :). Kom idag upp i dryga 20 000 steg i och med det.

Börjar nu bli dags att dra mig tillbaka och ladda för en ny dag.

Ha en skön tisdagskväll

 

En fredag som verkligen...

2011-10-15 22:30   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

...satte spår av trötthet det var längesedan jag upplevde. Stack hemifrån 04.15 för att hinna med fakirflighten från Arlanda till Vantaa där spännande och givande möten skedde under dagen. På eftermiddagen kände jag hur tröttheten började smyga sig på mig. Ren tur att jag inte köpte en flaska portvin på flygplatsen för 104 pengar. Att jag inte köpte den var för att jag inte ville ha någon extra påse att släpa på förutom PC-väskan. Det var först efteråt jag kom att tänka på att de där 104 pengarna var Euro och inte SEK...

Tröttheten fortsatte idag och jag kände mig verkligen helt färdig. Räddningen kom när Malin kom hem från sin 30k-runda på racern och hon sa att jag såg ut som en riktig lodis varpå hon tvingade ut mig på en MTB-tur som hon själv följde med på. Och vilken dag det blev! Kanonväder och en härlig höstluft förvandlade det svartvita sinnet till ren och skarp färgfilm. Efter en knapp mils landsvägstramp tog vi av in på ett elljusspår som var härligt kuperat och pulsen fick jobba lite. Fick blodad tand av det och föreslog att vi skulle trampa vidare till Hammarbybacken och ge den en chans att utmana oss. Måste säga att jag är imponerad av Malins försök att trampa uppför den efter 5 mils cykling. Ingen av oss trampade hela vägen upp men vi traskade den sista biten och njöt av utsikten en stund innan vi stack hemåt.




Hemma igen var lodisstämpeln borta och det blev en dusch innan jag cyklade och samlade ihop barnen som var utspridda hos kompisar i området där vi bor. Dagen som startade med en trötthet av sällan skådat slag förvandlades till den bästa höstdagen hittills i år :). Tänk vad lite fysisk aktivitet kan göra skillnad.

I morgon fortsätter planeringen av den kommande träningen inför En Svensk klassiker. Börjar få tillbaka lusten till träning efter ett tags tvivlande ;).

Ha en skön lördagskväll

 

En vecka som verkligen...

2011-10-08 20:35   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

...gått i arbetets tecken har faktiskt även innehållit en hel del träning :). I tisdags ca 11k löpning, onsdagen bjöd på en timmes morgonpromenad och igår fick jag och "Nyllet" till 5,2k lunchjogg :). Även idag blev det en sväng och det med hela familjen. Benen kändes blytunga och trots att det inte var något snabbt tempo så stramade det ordentligt i låren men ack så skönt det var för själen och middagen smakade säkert extra bra efter de 7k vi fick till. Barnen cyklade och hejade ivrigt på mig och Malin. Så roligt att kunna göra sådana här övningar tillsammans :).

Nedan en bild på "dörrkarmsklättraren" Alice. Hon föreslog att jag skulle testa men jag passade :-0!




Ha en skön lördagskväll

 

Sjukt skönt lunchlöp...

2011-10-07 22:21   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

...idag med kollegan Johan "Nyllet" Nylén som visade sig inte bara vara en sjuhelsikes bra arbetskamrat utan även en rolig kille att springa med :). Vi var på samma konferens i veckan och vid ett tillfälle sa vi att vi skulle springa på lunchen idag och så blev det. Vi snackade även med en annan kollega om det men han verkade ha trott att vi skämtade så han hade inga löpargrejor med sig...men hallå eller, löpning skämtar man väl inte om ;)! Det var hur som helst hur schysst som helst och det bara måste bli en fortsättning på detta. Vi inför helt enkelt fredsgsjogg på lunchen på jobbet från och med nu. Ska bli spännande att se när fler hakar på :). Nu skulle jag egentligen slängt in en bild på mig och Nyllet här men den såg bara för festlig ut så det får bli en bild på ett jättesmarrigt rödtjut som passade bra till Nachotallriken ikväll.




Ha en skön fredagskväll

 

Ganska sliten men...

2011-10-06 13:12   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

...det har nog inte så mycket med träning att göra utan jag skyller det på lite mycket jobb just nu. Var riktigt trött i förrgår efter första konferensdagen men det blev skillnad efter en löprunda med ett par kollegor innan det var dags för middag och det blev en runda att minnas...:). Vi stack från hotellet och jag hade en bild av att det skulle bli ca 5-6k och sen en uppfriskande dusch innan middagen. Så blev det då inte riktigt...Vi befann oss på Lidingö och efter några kilometers löpning såg en av kollegorna att vi faktiskt var väldigt nära abborrbacken och hon ville ju gärna visa oss den eftersom vi två andra inte testat den förut. Visst tyckte vi, det kan vi väl, men kollegans avståndsuppfattning var som det visade sig inte helt perfekt ;). Väl framme vid den beryktade backen började tiden till middagen krympa avsevärt så vi bestämde oss för att ta en genväg tillbaka...som visade sig bli en riktig "senväg"!




Tillbaka till hotellet 19.02 och middagen började 19.00 alltså två minuter försent och då iklädd löparkläder...Jag kan berätta att svettigare middag har jag nog aldrig upplevt. Tog säkert en timme innan eftersvettningarna släppte. Den planerade lilla löprundan blev ca 11k men rensade skallen väldigt effektivt och sömnen var bland det bästa jag upplevt på någon konferens :). Under middagen råkade jag även bestämma med några andra kollegor att en morgonpromenad nog skulle vara på sin plats...så sju i går morse blev det en timmes mycket skön runda med härliga höstfärger :).




Jamen nu är man väl igång igen då kan man tänka :).


Ha en skön torsdag

 

Idag flängs det...

2011-10-02 19:01   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

...fram o tillbaka o hit o dit...;). Kalas och fotbollsträning för hela slanten och pappan är trött och sliten efter en mycket trevlig kväll hos bekanta. Var inte hemma förrän ca 03.00 i natt/morse men på en så trevlig middag märker man inte tröttheten förrän dagen efter. Utsökt mat och mycket trevligt sällskap :)!

En hel del jobb kantas den här helgen av. Ser tyvärr ut som det närmaste träning jag kommer denna helg är att titta på yngsta dotterns fotbollsträning.




I morgon är en annan dag :).

Ha en skön söndagskväll

 

Slut på kaffebönor...

2011-09-27 23:00   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

...gav mig en anledning att få ur lite rastlöshet i benen ikväll för en morgon utan en schysst espresso är enligt mig inte en bra start på dagen ;)!

Igår kunde man lätt tro att jag inte fick någon espresso på morgonen...var inte på mitt allra bästa humör. Kände mig rejält sliten och hade en känsla av att jag aldrig mer ville träna av något slag...blev nog lite mycket med halvmaran ena helgen och sedan Lidingö 15k helgen därpå för en nybörjare som jag faktiskt är. Som tur var så gick det snabbt över och på lunchen idag hade jag ett mycket bra snack med Roger om eventuella upplägg inför den kommande Klassikern :).

Nu finns det bönor till i morgon och jag fick några kilometer ur kroppen och alldeles strax hoppas jag få lite sömn också :).

Ha en skön tisdagskväll

 

1116 kcal fattigare och 15k...

2011-09-25 17:31   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

...löpningserfarenhet rikare och en massa andra saker kan summera lördagen :)! 86 minuter tog det för mig att ta mig runt Lidingöloppets bana på 15k vilket placerade mig ungefär i mitten i bland kategorin "män" ;). Nu var det ju inte det primära att placera sig utan att göra det och det gjorde jag :)!! Sista momentet i halvklassikern bockades av i går och det känns så jäkla bra!

Hade med mig min egen hejarklack som stod och tjoade vid ett par tillfällen igår. Det värmde och peppade :).




Vilken dag det blev, kanonväder och jag var helladdad att springa för allt jag kunde och göra det på max 90 minuter. Bestämde mig för att springa med musik i sista stunden och köpte ett par hörlurar ute på Lidingö men det hade jag bara glädje av de första 2 kilometrarna för sedan tystnade Spotify...hade inte offlineläget på och telenätet la av så det blev att lyssna på min egen andhämtning istället...Den var inte att leka med för jag hade en snittpuls på 167 och var i någon backe uppe och nosade på närmare 180 vilket är mycket för mig. Stannade bara upp vid ett tillfälle och det var vid sista vätskekontrollen där jag svepte ett glas sportdryck och ett glas vatten.

Efter målgången blev jag uppfångad av en tjej som är sjukgymnast och håller på med ett forskningsprojekt på Bosön och jag fick frågan om jag kunde tänka mig att vara med. Det var knappast så att jag tvekade utan svarade såklart ja till det och nu ser jag fram mot att höra av henne :). Sprang även på min löparidol MarathonMia på gräsplanen vid "de små blå plasthusen". Hon skulle springa 30k som var hennes sista moment i en Svensk klassiker. Gå gärna in på hennes blogg och kolla hennes erfarenheter som är jättespännande att ta del av. Ett annat bekant ansikte var Tina Jumbe på Blossom Magazine som jag bytte några hastiga ord med när hon i full fart delade ut tidningar till besökarna i utställningshallen.

Det är så himla häftigt att förra helgen ha tagit mig runt Halvmaran och nu Lidingöloppets 15k runda och sätta det i perspektiv till hur det såg ut för ett år sedan när jag ännu inte klarade 5k utan smärta och ett flås som jag helst inte vill minnas ;)! Det var i slutet av oktober förra året som jag bestämde mig för att ta mig igenom halvklassikern och det kändes då rätt stort och avlägset att klara av. Nu är planen för kommande år klar och det är att göra en Svensk Klassiker på en totaltid under 24h. Anmäld till både Öppet spår och Vätternrundan och ska nu planera upplägget så att det blir en lika rolig upplevelse som halvan har varit :).

Bytte ut sportdrycken mot något mot mer svalkande och bubblande och tog ett riktigt varmt bad efter loppet. Behöver väl knappast säga hur trivsamt det kändes :).




Nu blir det att softa lite och "njuta" av en grym träningsvärk i lårmusklerna som känns som något vilddjur haft som bitleksak ;). Imorgon träningsfritt men sen är det dags att ta nya tag igen!

Ha en skön söndagskväll

 
Página: Primera | Anterior | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Siguiente | ültima