Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

cicci2 Link Blog

Kvinna40year , Härnösand, Sweden

cicci2's Blog

Recept - frukost

AddthisShare   FeedRSS feed  

 

Här kommer jag att samla Goda och Nyttiga frukostrecept

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Havregrynsgröt med kanel

Den relativt höga proteinhalten i gröten ger en bra mättnadskänsla. En rejäl portion med havre i någon form till frukost gör därför att man håller sig mätt länge på förmiddagen.

Fredrik Paulun säger: "Ät havre varje dag, och du får det lättare att komma i form. Dessutom minskar risken betydligt för att du ska drabbas av hjärt-/kärlsjukdomar, cancer och övervikt. Att det dessutom är gott gör inte saken sämre. Den perfekta frukosten är kokt gröt med minimjölk och någon skivad frukt i eller en klick sylt."

Själv tycker jag bättre om kanel istället för frukt eller sylt. Forskning visar dessutom att några gram kanel i maten ger bättre blodsockervärde och att kanel är en bra krydda. Så krydda på!

Solroskärnor innehåller bra omättade fetter och ett par matskedar på gröten är alldeles utmärkt. Tänk bara på att stora mängder ger en hel del kalorier så ett par matskedar om dagen är tillräckligt.

Innehåll: Ca 275 kalorier/portion. 58% kolhydrater, 27% protein och 15% fett.

(1 portion)
1 dl havregryn
2 dl vatten
1 msk solroskärnor
1 kryddmått salt
Kanel
Lättmjölk

Blanda havregryn, vatten och salt i en djup tallrik. Kör gröten i mikron på ca 650W i cirka 2 minuter. Rör om, strö över solrosfrön och servera med mjölk och kanel.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Written 839 weeks ago