Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account
32155
  • Paginas

  • No hay páginas

jlindahl Link Blog

KvinnaJenny Lindahl, 50Años, Högdalen, Suecia

jlindahl's Blog

AddthisCompartir   FeedRSS feed

Igång igen

2010-11-10 14:14   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Då är man igång igen. Har köpt årskort på Högdalshallen och går på pass på måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar, då det inte är mina "nattningsdagar". Det är bra. Förr var alla dagar mina nattningsdagar. Dumt att vi gjorde så. Har hittills hunnit gå på dynamisk yoga - jättebra - och livsyoga. Det senare var en riktig bajsyoga. Står inte ut med sånt där helt oventenskapligt dravel om att "göra om själva ritningen till kroppen" och att man skulle uppnå nåt genom att sitta still och andas mest.


Ser fram emot att prova mig igenom passen de har, som bodycombat och afrikansk dans.

 

Igång igen

2010-11-10 14:14   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Då är man igång igen. Har köpt årskort på Högdalshallen och går på pass på måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar, då det inte är mina "nattningsdagar". Det är bra. Förr var alla dagar mina nattningsdagar. Dumt att vi gjorde så. Har hittills hunnit gå på dynamisk yoga - jättebra - och livsyoga. Det senare var en riktig bajsyoga. Står inte ut med sånt där helt oventenskapligt dravel om att "göra om själva ritningen till kroppen" och att man skulle uppnå nåt genom att sitta still och andas mest.


Ser fram emot att prova mig igenom passen de har, som bodycombat och afrikansk dans.

 

Ryggen blev starkare

2009-11-02 20:28   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 5 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

I onsdags fick jag vara ledig från föräldraledigheten en dag, och passade på att spendera den i gymmet och på simhallen. Det var fantastiskt att få träna musklerna ordentligt för första gången på evigheter. Jag trodde att jag skulle vara svagare på allt efter graviditet följt av brist på styrketräning i över ett år. Det stämde när det gäller ben och mage. Men ryggen och axlarna var starkare än någonsin tidigare. Vilken bra träning det måste varit med allt lyftande av Folke, och all dammsugning med honom i sele.


Alla övningar avslutade jag med en känsla av att vilja mer, och efter passet kände jag mig som om jag gick på moln. Toppade av med ett kort yogapass istället för vanlig stretchning. Sen simmade jag en kilometer i bra tempo. Och efteråt ville jag fortfarande träna mer.


Nu var det ju en engångsgrej att få lägga en heldag på träning, istället gäller det att få in träningen i mina vardagsrutiner, idag har jag nämligen börjat jobba igen, efter föräldraledigheten.

 

Sockerfri?

2009-10-02 09:15   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 11 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Ett av mina största problem när det gäller hälsa och vikt är mitt sjukliga sockerätande. Inför september tänkte jag att jag skulle avstå helt från alla former av godis, läsk, kakor, frukt i "godissyfte" osv under en hel månad. Men jag hade också från början bestämt att jag skulle göra ett undantag när jag skulle fira lillebrors födeledag, och så klart vara med och äta syrrans goda tårta.


Fram till den helgen gick det jättebra - inte ens en liten kaksmula. Men när födelsedagshelgen kom betedde jag mig förstås om en galen knarkare och började med att sätta i mig en hel tallrik rocky road.


Efter det hade jag svårt att hitta "formen" igen, och klarade bara kanske varannan/var tredje dag.


Men jag känner ändå att det är något som släppt - att jag har mycket lättare att avstå än vad jag hade för en månad sen. Kanske att jag en vacker dag kan bete mig normalt även bredvid en godiskål.


Kommer förresten ihåg ett tv-program för jättelänge sendär de intervjuade Dolph Lundgren. På soffbordet stod enn jätteskål godis. I början av intervjun satt han och tog bitar ur skålen och åt. Mot slutet hade han tagit hela skålen i knät och satt och lassade in godis, samtidigt som han svarade enstavigt på frågor. Skulle kunnat vara jag.

 

Yoga med sugfisk

2009-09-24 10:15   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

För länge sen var Sofia Wistam med i ”Du är vad du äter”. Jag kommer ihåg hur jag skrattade åt hur hon skulle göra morgonyoga med en bebis som klättrade runt på henne, och tänkte att så där kan man ju inte göra.


 


Nu är man där själv. Till min tiomånaders har jag köpt en pusselmatta till golvet i hans lekrum, jätteskönt och mjukt att lägga yogamattan ovanpå. Och så sätter jag honom på golvet och kör poweryogapasset.


 


Har jag tur sitter han och lattjar med sina grejer, men det kan lika gärna bli som i morse, att han bara klättrar på mig. Han är dessutom extremt amningsgalen, och i morse försökte han suga på alla delar han kom åt. Som att ha en sugfisk på ryggen. Jag hann bara med fyra solhälsningsserier innan det blev ohållbart.


 


Jag har för övrigt varit sjuk i influensa för ett par veckor sen, och alla musklerna blev till sten och knutar som inte låst upp sig än. Jag är så stel att nu när jag kommit igång med yoga igen, så kan jag knappt göra en enda rörelse på ett rimligt sätt. Jag är så stel att jag får göra plogen med typ bena rakt upp. Men det kommer ju lossna fort om jag bara fortsätter med ett litet pass varje dag.


 


Känns superskönt trots att jag bara kört ett och ett halvt kort pass.


 

Nej det var verkligen inget för mig

2009-08-22 14:53   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 comentario   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Nu har jag testat stegräknare i en vecka. Resultat? Inte en enda dag har jag lyckats komma ihåg att ha med mig den hela dagen. Och inte vet jag riktigt var jag ska bära den för att den ska räkna alla steg. Men jag kan konstatera att den morgonpromenad som jag har gått under sommaren hamnar på ungefär 8.000 steg, och att en uppskattning på hur mycket det blir på en vanlig dag hamnar på runt 15.000 steg.


Nu har jag haft annat göra i veckan än att gå morgonpromenaden, så det har blivit lite sämre träning. Å andra sidan har jag varit med lillkillen i badhuset och i lekparken en massa. Sånt är svårt att räkna, men det känns ju bättre än att sitta still.


Nästa vecka struntar jag i stegräknaren och försöker få till lite mer promenader igen.

 

Nu blir det stegräknare!

2009-08-12 22:16   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Allt har gått åt skogen, men ändå väldigt bra. Efter att ha fött barn i december började jag i februari med planerna på att komma iform till 2010, och bli av med typ 30 kilos övervikt. Till en början gick det hyfsat att få tid till träning, men från mars bestämde sig sonen för att allt annat än att vara med mamma var kass.


Jag fick jobba heltid och försöka få tid att vara med honom större delen av dagen samtidigt. Senare blev det halvtid och nu är jag helt mammaledig. Men det är omöjligt att komma iväg och träna, ens en kort joggingtur. På dagarna jobbar hans pappa och på kvällarna är han jättekinkig om jag inte är där. Tjemilen är alltså inte att tänka på.


Men jag har satsat på att lägga tid på många och långa promenader med barnvagn och hund, och det har gett resultat när det gäller vikten. Dessutom har han fått sitta och kolla förvånat i slutet på morgonpromenaden när jag gör ett kort poweryogapass varje dag.


Nu kommer vi ha hunden på dagis på dagarna framöver. Då blir det mindre organiserade promenader, men mer tid för annat, som att gå och bada, leka, hoppa och dansa med lillkillen. Då kommer jag satsa på stegräkning istället. Har aldrig gjort det förut, och kommer säkert glömma bort stegräknaren.