Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
19390
  • Sider

  • No pages

Micke68 Link Blog

ManMikael Ljungström, 55År, Göteborg, Sverige

Micke68's Blog

AddthisDel   FeedRSS feed

Side: Første | Forrige | 1 · 2 | Næste | Sidste

Blodomloppet i Göteborg

2009-05-27 23:38   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Fram till 5 km gick det riktigt bra, hade ett skönt flyt. Mellan 5 och 8 km gick det betydligt tyngre. Avslutningen gick bättre och jag fick fart på benen igen. Är väldigt nöjd med tiden har aldrig haft en snabbare snitt tid per km. Vädret var skönt och det hade regnat lite tidigare på kvällen. Med andra ord kanon väder och temperatur för löpning.

Det var väldigt mycket folk i slottsskogen och många deltagare i Blodomloppet. 10 000 löpare och gångare var anmälda till dem olika klasserna. Tävlingsklasserna var gång 5 km, löpning 5 och 10 km. Det ända tråkiga var att 5 km var bara 4,7 km och 10 var 9,38 km.

 

Dagen efter Göteborgsvarvet

2009-05-17 21:55   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Idag känns benen riktigt tunga. Det var framförallt framsida lår som fick mest stryk under Göteborgsvarvet. Det är jobbigt att gå ner för trappor och resa sig ur soffan. Men det är ändå skönt. Det skall kännas efter en halvmara,det hade varit konstigt annars. Det var bara tredje gången som jag sprungit 21,1 km. Benmusklerna är nog inte vana vid stora belasningen som en halvmara innebär. Plus att jag höll ett högre tempo denna gången. Jag har promenerat ett par timmar, vilket har gjort att det känns lite bättre nu på kvällen.

 

Göteborgsvarvet

2009-05-16 23:46   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 5 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Jag sprang idag Göteborgsvarvet, det var sol och lätt vind. Som vanligt var det mycket folk utmed hela bansträckningen. Folk applåderade hela vägen och det var musik utmed hela banan. Med andra ord var det perfekta förhållanden löpning.

Jag startade i teamgruppen och min förhoppning var att ligga bakom 2 timmars mannen. Efter fem kilometer tycke jag att det gick för långsamt så jag sprang om honom och körde i ca: 5,20-5,30 tempo vilket lite för fort för mig på länge sträckor. Min tanke var att klarar jag det tempot fram till Götaälvbron så är det kanon. Benen kändes bra vid Götaälvbron så jag körde på fram till målet på slottsskogsvallen. Sista kilometern var grymt jobbig för mina lår, men med målet en kilometer bort, så var det bara att bita ihop och kämpa. Min sluttid blev 1.54.34 vilket jag är grymt nöjd med.

Det kändes helt underbart när jag passerade mållinjen. Tiden är mycket bättre än vad jag hade hoppats på.

 

Tre dagar kvar

2009-05-13 22:56   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Idag är det tre dagar till GöteborgsVarvet. Det skall ska bli kul att springa inför alla dessa människor som står längs med banan. Jag springer för första gången så det känns lite nervöst. Hoppas på en tid under två timmar, men det kan bli svårt om det blir väldigt varmt.


Tränade idag gymmets löppass. Vilket skulle vara ett lugnt jogging pass. Det blev en ganska hård löprunda, men kort. 6,65 km blev det, med snittiden per km blev 5,31.

 

Kanonskönt joggingväder

2009-04-13 01:59   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Idag var det kanonväder här i Göteborg. 20 grader varmt i solen och inte ens vinden var kall. Sprang mitt långpass vilket var helt underbart i dagens väder. Det blev till och med längre än vad jag hade tänkt mig att springa. Det blev 19,92 km på lite under två timmar. Vad skönt det är att träna ute när det är underbart väder.

 

Äntligen kan jag springa igen

2009-02-08 23:13   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

I Juni drabbades jag av löparknä. Efter långa perioder med Streching och nya försök att springa. Löparknät kom tillbaka vid varje försök att springa, efter cirka 20 min. Från Oktober till slutet av december stretchade 2-3 gånger om dagen och sprang inte en meter.

Vid jul började jag springa igen. Det känns ganska bra. Den sista veckan har jag sprungit 8 km två gånger och en gång 5 km. Det ända jag känner är att spänner lite lätt på utsidan av knät. Men det kanske försvinner med tiden. Hoppas att det är över nu, för nu vill jag träna för Göteborgs varvet! Jag stretchar före och efter varje konditions pass.

 

Hälsporre

2008-06-15 14:31   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Jag har drabbats av så kallad hälsporre. Har köpt Voltaren Gel som man stryker på det ömma området på foten. Jag ska gå till en sjukgymnast, min förhoppning är att jag har en svag muskel som är problemet. Den sista veckan har jag vilat från all löpning. Ska testa att spring en runda ikväll, förhoppningvis känns det bättre efter löppasset ikväll.

Jag har kommit igång riktigt bra med löpningen. Innan problemet med hälen sprang jag tre gånger i veckan. Det har gått bättre för varje gång, såg verkligen fram emot nästa löppass efter det föregående var avslutat. Det känns väldigt jobbigt när jag inte kan springa. Men det blir säkert bättre.

 

Löpning

2008-06-08 22:36   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Nu har jag kommit igång med löpträningen på allvar. Ska ju springa Midnattsloppet i Aug och Göteborgsvarvet nästa år. Tidigare veckor har jag sprungit 10 km två gånger. Den här veckan har det blivit 34 km fördelat på tre gånger.

Idag sprang jag 12,4 km, benen kändes inte så tunga som jag befarat. Dessutom är det grymt skönt att springa i det sköna vädret som vi har här i Göteborg.

 

10 km

2008-04-27 19:50   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel
Jag har idag sprungit 10 km, det måste 10 år sedan jag sprang så långt senast. Sprang 10 km i Skatås här i Göteborg. Benen känns bra men lite tunga. Det känns skönt i hela kroppen efter dagens löppass.
 

Sol

2008-04-20 00:19   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel
Vilket skönt väder. Dom senaste dagarna har varit det bästa vädret sedan början på sommaren förra året här i Göteborg. Senare idag ska jag springa i 8 km i Skatås. Det fina vädret gör att det blir ändå roligare att träna.
 
Side: Første | Forrige | 1 · 2 | Næste | Sidste