Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account
37815
  • Paginas

  • No hay páginas

ZnillBlix Link Blog

ManPeo Forsberg, 57Años, Örebro, Suecia

ZnillBlix's Blog

AddthisCompartir   FeedRSS feed

Página: Primera | Anterior | 1 · 2 | Siguiente | ültima

Balanserar på gränsen

2009-03-26 15:15   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Träningen går mycket bra just nu men jag känner att det ligger och tippar på toppen av vad jag klarar av. Viktmässigt står jag still (tom ökat lite) men det minskar hela tiden på fläsket. Det är någon ny muskel som visar sig varje vecka.  Jag blir dessutom starkare och starkare på gymmet. Så jag är nöjd.. Så vill nån testa liknande upplägg så berättar jag min träning


Min träning består nu av:


Mån: 55 minuter cirkelgym eller Ki-Box på F&S


Tis: 60 minuter gym: Bröst, biceps och triceps. 2 övningar på varje 3 - 4 set per övning. Eftersom det är så få set så körs dessa så tungt man bara orkar med repsantal mellan 10 - 2.


+ 55 minuter medel gympa F&S


Ons: 55 minuter cirkelgym


Tors: 60 minuter gym: Ben, rygg och axlar.


Fre: 55 minuter intensivgympa


Lör och sön: Vila.


Maten sköts bra på vardagar där jag tänker på att dra ned på kolhydraterna och upp med protein.


Syndar på helgerna men med måtta.


Ha gärna synpunkter på min träning.


 


Kör hårt, snart är sommaren här :) 

 

Fastnat för en ny träningsform..

2009-02-26 16:37   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 comentario   Images 0 Images Small_addthisCompartir

.. som heter cirkelgym innanför Friskis&Svettis väggar. Det kanske finns liknande träning under annat namn innaför andra anrättningar, vad vet jag. Men detta är allafall nytt på F&S och för mig och jag vill slå ett slag för detta mycket suveräna komplement som ligger mellan kondition- och muskelträning. Hur går det till då? Jo..


I ett rum står 11 styrketräningsmaskiner uppställda i en cirkel: Sittande rodd, Baksida ben, Axelpress, hyperextension, Marklyft, Bicepscurl, Benspark, tricepspress, latsdrag, bröstpress och magcrunch. Där emellan finns det fria stationer: armhävning, 2 sittupsvarianter, axellyft och en övning för baksida axlar. Ytterligare finns det även 4 konditionsövningar: Cykel, roddmaskin, upphopp och sidostep på bräda, totalt blir det 20 stationer.


I dessa stationer kör man full attack i 45 sekunder, sedan har man 8 sekunder på sig att hoppa till nästa station och sen på med samma attack igen. 2 varv körs med en minuts vila i mellan.


Kör man stenhårt är detta ingen lek. Det blir helt galet jobbigt :). Har ni chansen så testa detta!!! Ta det dock lite lungt första gången. Man kan må jäkligt illa innan man vänjer sig lite.


För er (som jag) som kör gym så är detta ett perfekt sätt att få bättre kondition på. Ni kommer även känna en boost i gymträningen efter ett par gånger cirkelgym :)

 

Hoppsan!

2009-01-30 11:25   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 5 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Har ju som mål att gå ned 0.4 kilo i veckan. Av någon outgrundlig anledning har jag fått för mig att, går man ner fortare så tar det av musklerna. En del påstår att man inte alls kan bygga muskler samtidigt som man går ned i vikt. Vad som är absolut sanning (om det nu finns en sådan) vet jag inte. Jag har allafall droppat 17 kilo och laggt på mig muskler det senaste året så jag kör på med mina 0.4 kilo i veckan.


Men nu till mitt hoppsan. För två veckor sedan droppa jag 0.6 kilo. Fortsatte utan förändring men började väga maten och det blev 0.6 kilo dropp följande vecka igen. Såg på min matvägningsstatistik att jag åt på tok för lite protein. Började med proteintillskott. Ökade mitt dagliga intag med 500 kcal men ökade rejält med proteinfördelningen, äter ägg och kycklingar, nötkött så det sprutar.


Och så vägde jag mig igår. Dropp 1.2 kilo!!!!!! Vad i hel..!  Träningen har gått super de senaste veckorna. Stark och energiskt. Kände mig iof dåsig igår och tänkte att jag äter för lite i allafall. Men på träningen hade jag massor av ork. (dock tog jag en energidryck). Känner mig allert idag :)


Nu ökar jag kolhydraterna lite. Proteinet skall jag väl inte öka mer. 200 gram om dagen skall väl räcka?  Blir väl en rekyl på vikten nu nästa vecka :P


Intensivjympa idag och hockeymatch i morgon så jag lär äta mer idag.

 

En behövlig genomgång

2009-01-25 21:21   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Går till en suverän massös ibland. Hon går stenhårt på djupet i muskelaturen. Det är knappast skönt men fixar verkligen det problem man har. Har lite känning i ena vaden och korsryggen är inte helt perfekt återställd ännu.  Vaderna fick sig en riktigt genomgång under ackompanjang av mina läten (vrål). Satan vad ont det gör... Högervaden ville inte släppa. Tillslut släppte den, jag var sjöblöt av svett. Sedan en genomgång av ryggen. Nu skall vi kolla ischiasnerven sa hon och satte tummen i skinkan tryuckte till. Pust, gjorde inget ont. Där var jag bra tydligen. Släppte lite sedan på några spända muskler i nacken. Nu några timmar efter känns kroppen helt perfekt. Nåja lite öm är jag fortfarande i högervaden.


Imorrn blir det start av negativ styrketräning. Det skall bli intressant.

 

Stjärna på is

2009-01-24 23:40   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

var jag inte! Men klart överraskad över mig själv ändå! Jag skrinna på rätt bra faktiskt :)


Jo! Jag övar lite skridskorörelser och liknande positioner inför en hockeymatch som är anordnad på jobbet. Vi snackar produktionavd mot logistikavd med inblandning av underhållsavd eller hur det nu var. Deltagare av kaliber; på ren svenska, "skitkassa" till smått avdankade amatörhockeyspelare. Vi skall hålla match, en nyskapad tradition på Korvbrödsbagaren i Örebro. Första matchen hölls förra året. Undertecknad var med. Tyvärr var jag ryggskadad då (skyller på det förstås) så att jag hade smått svårt att åka skridskor. Men deltog gjorde jag i allafall. Sällan jag bangar faktiskt... tyvärr, denna gång kanske jag borde ha gjort det.... Mina armbågar var svarta av blåmärken dagen efter. Benen bara vek sig hela tiden. Skydd?? öuhm, nä! 


Men träningen idag gav mycket positiva känslor. Första läget!....... Så länge jag struntar i klubba och puck går det bra. Efter en stund kunde jag t.o.m. stanna åt båda hållen och åka sakta bakåt :) Fantastisk utveckling må jag säga!


Allmän åkning som det var och ett gäng ungdomar var där. Vi (jag och en kompis från underhåll) blev inbjudna till match. Klubba och puck togs fram, mm det funkar, inte så tokigt alls.  Ibland spratt det till av en promille Foppa faktiskt. Men ofta var det en Tony Erving. Fast om jag skall vara ärlig gick det "fan ta mig bra" för det mesta. Jag har ju hittat mina egna skridskor och bara det gjorde mig bättre. Jag kommer chocka i år, hehe. Bra i ryggen, tränat skridskor och faan så mer vältränad :)


Den 31:a är matchen. Rapport kommer, förhoppningsvis med lite bilder också :)

 

Ös var ordet

2009-01-23 22:46   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Intensiv jympapasset gick bra. Skulle ju ladda lite mer energi men hann bara få i mig en banan. Jag körde stenhårt men blev fruktansvärt sur på mig själv efteråt. På långsamma armhävningerna la jag ned knäna och vilade 2 stycken. AAhhh viljan!! Var är den? Kom igen! Sen på sista rundan armhävning var jag helt slut i magmusklerna. Jag pallar inte tänkte jag nedslaget. Körde 2 st på knä, men blev förbannad och körde sen resten på tå. Det finns lite vilja ändå... MEN! Ahh missa totalt 4 armhävningar av de totalt 68 vi kör är ju så nesligt! Det är uthålligheten i magen som inte räcker till. Men det kommer. Aningen mer vilja behövs också.


Me jisses vad yr jag var efter passet. Pizza var inplanerad och det blev det. Men ingen öl idag. 3 cl Laphroaigh och 2 cl Lagavulin (den är snart slut, snyft)


Kroppen har fått sitt idag, men man måste vårda sin själ med lite av livets vatten också :)


Skridskoträning i morrn....hjälp!

 

Pyspunka?

2009-01-23 15:14   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 comentario   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Veckan har varit strålande träningsmässigt. Men idag känns det lite tyngre i skallen och kroppen?  Har slarvat lite och lagt mig för sent, dock sovit bra. Eller har jag dragit ned för mycket på kolhydrater? Proteinet sprutar ut genom örona i allafall hehe. Har kanske vridit lite för mycket på kosten.


Om 1 ½ timme är det ett intensivpass på F&S. Skall fylla på lite energi sen bara sänka huvudet och ösa.

 

Angenämt problem

2009-01-22 08:22   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 6 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Gjorde min veckovägning. Ned 0.6 kilo. 2 veckor i rad jag gått ned 0.6 kilo. Men mitt mål är ju att gå ned max 0.4 kilo i veckan. Inte bra hehe…


Så det blir att öka lite på intaget, J Jag har ökat proteinmängden denna vecka men hållit mig på samma kaloriintag. Träningen har gått kanon så att ingen brist på energi finns.


 


Minskat 1 centimeter på midjan och blivit starkare på gymet J


 


Nu ökar vi intaget lite och kör på ännu hårdare J

 

Verkar bli en bra vecka :)

2009-01-20 21:28   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Styrkepasset gick mycket bra igår. Hade ju tänkt att starta med en månads tungträning nästa vecka då det skall inköpas både kreatin och proteintillskott när löninga kommer. Men jag blåste på rätt hårt redan igår, alla fall för att vara mig. Hade massor av energi under hela passet :)


Sen funderar jag på att köra lite negativ träning, tex slänga på 130-140 i bänken och sen hålla mot så mycket man orkar ned mot bröstet och sen hjälp upp. Brorsan som jag tränar med får jobba lite hehe. Jag bävar för att köra negativa knäböj :O Är det någon som har erfarenhet av sådan träning här?


Till middag blev det Gulashsoppa och APK-limpa med makrill. Limpa gjord på den sista satsen deg APK-Limpa ,forever. Det var gott :) Arbetsdagen hade tyvärr varit fruktansvärt stressig så jag lyssna på 15 minuters avslappningsband och sen for jag iväg till ett jympapass.  Det gick hur bra som helst!!  Kunde köra mig totalt slut.


Nu har jag två ruskigt bra träningspass i kroppen. Det verkar bli en bra vecka :). Yoga imorrn, lite återhämtning och sen gå vi på´t igen.

 

Ny vecka - nya tag! Och inga fler limpor!

2009-01-19 15:43   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir



Klarade veckans mål att träna 6 timmar. 6 timmar och 38 minuter blev det :)


 


Gårdagens stationspass gav blandad känsla. På själva stationerna kunde jag ösa järnet. Men på konditionsdelen blev jag helt slut!?? Jag känner mig inte förkyld eller nått. Kan det verkligen vara så att jag känner av mitt röjande i källarförrådet samma dag. Det blev mycket dammigt i luften när jag frenetiskt stuvade om bland alla kartonger i sökandet av de förbannade skridskorna. Nåja, det blir ett jympapass i morgon så vi får notera statusen på kroppen då.


 


Idag väntar ett styrketräningspass. Bröst och armar. Sista veckan jag kör medeltungt. Nästa vecka startar en kreatinkur och tyngre vikter. Då kommer mitt viktminskningsmål gå åt pipan då jag brukar lägga på mig ca 4 kilo under en kreatinkur. Dock är det bara vatten så det inget att oroa sig för. Skall även ta proteintillskott för första gången i mitt liv. Jag har upptäckt att jag inte får i mig tillräckligt. Det skall bli intressant att se vad som händer!


 


Och idag är det med liten saknad jag får det bekräftat. Jag visste att detta skulle hända. Men nu är det definitivt. I ett intern mail läser jag följande. (Jobbar i branchen)


 


Sista limporna från APK


 



Idag går en kär Örebro-epok i graven i samband med att det klassiska APK-bageriet tillverkar sina sista limpor.


 



 


 


 


 


 


I hela min uppväxt har jag ätit mackor från denna underbara limpa tillsammans ett glas mjölk. Snyft!



 





 



 


 

 
Página: Primera | Anterior | 1 · 2 | Siguiente | ültima