Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
3238
  • Sider

  • No pages

cuffz Link Blog

Kvinna45År, Umeå, Sverige

cuffz's Blog

AddthisDel   FeedRSS feed

Nya vanor

2009-07-11 01:29   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Det sägs att det tar tre veckor att befästa en ny vana och det verkar ju ligga någonting i det för jag ger mig iväg och tränar utan att ens försöka mygla mig ur det. Jag vaknar sent (eftersom jag hellre är vaken på nätterna än på dagarna), det regnar ute och jag har massakrerat mina regnbyxor och inte hunnit lägga upp benen på dem ännu. Jag borde handla. Jag borde träna. Och vad gör jag? Jag som vanligtvis skulle ha nöjt mig med att se på tv eller leka med datorn gör istället ALLT det som jag borde göra OCH inställer mig på jobbet 21:00 som en god arbetsmyra. =) Nya vanor som sagt...


Jag löste dessutom mysteriet med mina bedrövliga insatser i axelpress-maskinen. Jag orkade ju som sagt inte fyllföra setten med mina ynkliga 2,5kg vilket förbryllade mig eftersom det gått så bra tidigare. Idag inser jag att jag inte kört på 2,5 kg utan på det dubbla eftersom jag hade ställt in den för 2,5 extra vikt i villfarelsen att jag inte kunde få 2,5 kg på vanligt sätt. Det kunde jag dock och hade alltså dubbla vikten. Klantigt! Men det är alltid trevligt att veta att man inte är svagare än man faktiskt är. =) Intet ont som inte för nåt gott med sig heter det ju. =)

 

Trög vecka

2009-07-04 22:58   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Hade svårt att komma mig iväg till träningen i veckan, hade planerat onsdag eller torsdag och söndag förutom måndagen men det blev alltså bara idag. Jag hade tidspress eftersom jag skulle iväg till jobbet så det blev å ena sidan mer effektiv träning med kortare pauser mellan setten och å andra sidan sämre träning eftersom jag tog övningarna i fel ordning och därför inte orkade fullfölja mina set på flera maskiner. Nåja, man kan inte vara på topp JÄMT som jag brukar säga. =)


För övrigt så glömde jag bort att jag brukar köra 2 set och utökade till 3 set bara så där (vilket kan förklara ett och annat när jag tänker på saken) dessutom justerade jag vikter upp och ner efter behov. Jag har svårt att hitta lämplig vikt för mina övningar så väl ytterligare justeringar är att vänta. En del vikter har blivit för lätta för mig så dessa skall jag lägga på minnet så att jag kan öka på motståndet lite.


I övrigt märks det att jag svarar på min blygsamma träningsstart. Jag orkar mer efter bara två veckors träning. =) Den stora förändringen är dock att jag har justerat min tidspessimist. Å ena sidan är jag tidsoptimist eftersom jag ofta har svårt att hålla tider, å andra sidan är jag tidsPESSIMIST eftersom jag vanligtvis inte tar mig för att göra så mycket eftersom jag inbillar mig att jag behöver mer tid till mitt förfogande. Det är väldigt bra att jag kommer ur denna bekvämlighetsfälla. Till hösten börjar universitet igen och jag kommer att plugg-jobba en 250% som vanligt. Det gäller för mig att hinna etablera någon sorts träningsrutin innan dess om jag skall fortsätta med träningen när jag får mer att göra igen.

 

Kroppssammansättning

2009-07-01 15:14   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Igår var jag och "testade" min kroppssammansättning på apoteket. Jag har just börjat träna så det kändes som en kul grej att göra för framtida "före- och efterjämförelser". Jag var lite nervös inför vägningen. Förra gången jag lyckades lägga på mig lite vikt var det nämligen vågen som löpte amok p.g.a. dåliga batterier. Men den här gången är det alltså jag som gått upp på riktigt, 4 kg på tre månader  vilket är att jämföra med de senaste 3 kg som tog mig  3 år att få tillbaka efter ett mycket stressigt och tillika traumatiskt 2005. Hur som helst så tror jag att det är min kropp som till sist kopplat att den är över 30 år och till sist lagt om ämnesomsättningen något. En nackdel med att gå upp i vikt är dock att jag inte kan ha mina kläder längre. =(