Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
42728
  • Sider

  • No pages

aCookie Link Blog

Kvinna48År, Stockholm, Sverige

Acookies Blogg

Train hard - Fight easy

Prestationsångest och asfalt

AddthisDel   FeedRSS feed  


Oj, time flies when you´re having fun eller nåt.... Har varit hemska mängder jobb senaste dagarna. Ska vara ledig skärtorsdagen - onsd så nu får jag slita ont för att kunna vara det:-/


Hade en vilovecka från styrketräningen förra veckan, förutom mitt maxtest. Så jag fick tillfälle att testa lite annat:-) Har bland annat kört en del löpträning/löpteknik. Väntar fortfarande på ett litet "AHA-moment" då det går lätt  att springa men tills dess så stretar jag på... Nu är det i alla fall till mesta delen barmark ute, så UNDERBART!!! Idag är det till och med lite sol, sitter uppflugen som en katt i fönstret och njuter så mycket man kan nu med en dator i knäet. Men sol eller inte, jag måste tyvärr jobba någon dag till:-( Jag påminner mig själv varje dag hur fantastiskt det är med plusgrader och åsynen av asfalt. Det är än så länge en hel del snö i mina skogsspår så det blir ingen löpning där än.


Igår började jag på en ny uppbyggnadsperiod och jag använder exakt samma schema som för den senaste uppbyggnadsperioden. Det är ju lite kul för då kan man jämföra resultaten dag för dag. Man får ju lite press på sig också, man vet att man har klarat vissa vikter och tider så man måste klara mer (eller vill i alla fall). Lite svettigt och stressigt också av precis samma anledning. Welcome prestationsångest således. Började bra igår med en 12,5 (!) kg ökning i knäböj på 5*5. Tror inte att jag har blivit sååå mycket starkare, jag måste ha varit helt slut förra gången eller så var jag bara lat:-) Imorse var det dags för marklyft 5 maxrep. Tog 100 kg och var sååå nöjd, kan jag ta flera rep på hundra kvart i sju en tisdagsmorgon så tror jag att jag kan ta en rep på lite mer än 100 kg senare på dagen (låt vara att jag kroknade för precis en vecka sedan, men låt oss glömma det:-D). Även om man vänjer sig vid att träna på morgonen så känner jag mig starkare lite senare på dagen, dock inte alltför sent heller. Det är en fin linje att balansera på (mycket utrymme för ursäkter med hänvisning till dygnets alla timmar, ha,ha). Efter min mark sejour så var det dags för en liten cirkel med 20st ball slams och 10 st grodhopp, fem varv. Tyckte jag slet som ett litet djur förra gången jag gjorde cirkeln på 7,34 och nu var tiden 6,20. Tittade flera gånger på klockan men japp, jag klockade in på 6,20:-D Sweet! Kändes denna gång att jag hade nog kunnat pressa mig själv liiiite till, hade inte så jättehög puls. Eller så fungerade inte min pulsklocka helt perfekt - vore inte första gången.


Snart påsk och mitt hett efterlängtade (blunda Madde!) påskägg:-P Har lämnat tusen hintar om att påskharen, av ren överlevnadsinstinkt, borde fixa ett chokladägg med praliner från Chokladfabriken eller Gunnarssons. Nu är frågan... Ska haren leva eller gå ett plågsamt öde tillmötes? Har dreglat över dem länge nog, vill ha ett nu! Jag blir helt salig bara av tanken på ett smaskigt ägg gjort i fantastiskt god choklad och fylld av vackra praliner. Suuuuuck.


 
Written 540 weeks ago
42728 540 weeks ago

aCookie

Självklart Madde:-) Har redan ett godisägg hemma och jag måste nästan tejpa ihop fingrarna för att låta bli det. Har gått bra - än så länge! Med de mängder mat jag sätter i mig orkar jag helt enkelt inte äta godis.... Och det är ju EN lösning på problemet!
Pictu 540 weeks ago

Lampfot

Det är ju lugnt mycket schysstare att springa ute, lugnt och låångt :D Får hoppas aha-upplevelsen kommer snart. Själv väntar jag på aha-upplevelsen när det blir jättekul att lyfta vikter igen :P Hur får man den?
42728 539 weeks ago

aCookie

Jag vet inte... Antar att det kommer nog av samma som krävs för löpningen, man måste träna det ofta:-( Alltså, vikterna tycker jag bara blir roligare och roligare. Jag tror attt det är för att jag tränar det väldigt ofta. Men löpningen är i alla fall roligare utomhus, nu är ju vädret bättre så snart kanske jag får min AHA upplevelse:-)