Download our apps!

App_store_129

Android_app_on_play_logo_small
4
  • Pages

  • No pages

janlot56 Link Blog

ManJan Lotvall, 61year , Mölnlycke, Sweden

janlot56's Blog

varför förkyld vid löpning i kyla

AddthisShare   FeedRSS feed  

Jo, jag vet, förKYLNING beror inte på kyla, men uppenbarligen ökar kyla risken för förKYLNING, annars skulle det väl inte heta förKYLning :). Språkhistorien kan väl inte ha fel???? Och inte ens de lärde är överens;


http://en.wikipedia.org/wiki/Common_cold


Skämt åsido, kanske det beror på att jag pressar mig till sub-max i typ en timme, och skiter i om det är kallt ute... Medan samma intensitet på löpbandet inte leder till besvär. 25 års erfarenhet av förkylningar efter löpning i kyla, räknas det?

 
Written 446 weeks ago
4 446 weeks ago

janlot56

Sitter mycket inne, reser mycket, hotell ca 100 nätter per år. Gymmet funkar bäst, så jag får väl fokusera på inomhusträning på vintern :)

Men en runda i skogen är härlig, jag får försöka låta bli köra nära maxpuls och med intesivflås, och tat lite lugnare istället. Men du vet Marcus, jag tävlar ju mot mig själv varje gång. Jag vet, sjukt, fel, tokigt, osv... Personlighetsstörning helt enkelt :)
4 446 weeks ago

janlot56

Du var mig en rackare att blogga Madde J. Läste lite i din Metroblog att du också blir fökyld när tempot blir för högt... :) jag körde också i Skatås i söndags, men bara åttan, men mest desto högre tempo för mig, puls i snitt 165 fast jag är 52 år gammal..Borde väl ligga på 140, men det tempot är typ lite tråkigt. Fick låna Grabbens Garmin 305 för att hålla ordna på allt. Förresten, den fungerar bra den med :). Vilken var det du hade på bild?
35388 446 weeks ago

Marcus74

janlot, aha, då förstår jag. Förstår vad du menar. Svårt att låta bli att ta i ibland.