Download our apps!

App_store_129

Android_app_on_play_logo_small
4
  • Pages

  • No pages

janlot56 Link Blog

ManJan Lotvall, 61year , Mölnlycke, Sweden

janlot56's Blog

AddthisShare   FeedRSS feed

Va jobbigt det är att gå ner de sista kilona

2009-11-14 13:42   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Det är så tungt att gå ner dom där sista kilona, dom där som gör att man får den där sista lilla extra konditionen. Har gjort resan från nära hundra till ca 83, men vill klippa fyra till. Går ner till ca 1000kCal i flera dagar i rad, men sen kommer svältkänslan och supersuget. Och så tränar jag mer än på många många år, kanske tre fyra timmar i veckan i alla fall. Och det verkar dessvärre inte hjälpa....

 

varför förkyld vid löpning i kyla

2009-11-03 14:41   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 8 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Jo, jag vet, förKYLNING beror inte på kyla, men uppenbarligen ökar kyla risken för förKYLNING, annars skulle det väl inte heta förKYLning :). Språkhistorien kan väl inte ha fel???? Och inte ens de lärde är överens;


http://en.wikipedia.org/wiki/Common_cold


Skämt åsido, kanske det beror på att jag pressar mig till sub-max i typ en timme, och skiter i om det är kallt ute... Medan samma intensitet på löpbandet inte leder till besvär. 25 års erfarenhet av förkylningar efter löpning i kyla, räknas det?

 

vänner, vaccinera er mot H1N1

2009-10-21 14:50   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Gör som hälsoreportern på Expressen:


http://www.expressen.se/halsa/annabasen/1.1750601/anna-basen-darfor-vaccinerar-jag-mig

 

magfläsket har krympt och jag tränar ofta nu: TACK ITRIM.se

2009-10-21 00:32   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Rensade lite i datorn idag, och såg en bild från hösten 2007, jag tror jag var ca 15 kilo tyngre och såg hur fläsket trängde ut över byxorna. jag såg ju glad ut, MEN JAG ÄR LYCKLIGARE NU :D. Tränar mer, springer, lättare, lyckligare. HEJA ITRIM, och tack tjejerna på Itrim Mölndal som är SÅÅÅ INSPIRERANDE, STINA MARIA ANNA JOSEFIN, och så extrastödet Michael givetvis. Utan er hade jag inte lyckats!

 

Armhävningar

2009-10-20 08:14   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Jag börjar komma i ok form, åtminstone jämfört med min tidigare soffsittarform. Hittade nu denna hemsida om att "armhövningar" är styrkans moder...


http://hundredpushups.com/


Någon mer som funderar på att börja?

 

varför går jag upp i vikt när jag tränar?

2009-10-05 06:59   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 5 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Fyra dagars för mig ganska intensiv träning (tre timmar totalt), har hållit kosten nere under 2000kCal/ dag , och har ändå gått upp två kilo i vikt. FÖRKLARA NÅGON SNÄLLA, jag blir förvirrad....

 

Power plate

2009-06-08 00:43   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Jag är just nu inhyst på ett bra hotell i Warsawa, med bra gym. Dom har en Power plate pro, vibrerande platta som man står eller sitter och  tränar på. Verkar ha varit använd för komonauter för att öka styrka och bentäthet, och tydligen skall madonna äga en. Har provat träna på den nu några gånger sista dagarna, och den verkar effektiv. Någon som testat att använda den under längre tid? Den är j-igt dyr, nästan hundratusen kronor...

 

Viktnedgång, träning och itrim

2009-05-02 11:18   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Hej eventuelle läsare. Jag har precis blivit guldmedlem på shapelink, men har kämpat med vikt och träning under ett drygt år nu. Har väl sista 20 åren gått upp 20kg, och dessutom i dålig form, så det var dags att göra något åt detta ohälsosamma leverne. Jag bestämde mig nog någon gång på hösten 2007 att det var dags att skärpa till sig. Jag var tvungen att skynda mig på Munchens flygplats till en flight hem till Göteborg, släpandes på ganska tungt men rullande handbagage och datorväska. Svetten sprutade ut ur huden, trots att jag bara gick snabbt. Flåsade som blåsbälg, och kände mig tung i bröstet. Nästan så känslan var att "döden är nära". Otäckt för en 52årig akadmiker mitt i karriären... Det var nödvändigt att göra något.  


Började februari -08 på itrim, och bantade bort drygt 10kg på ca 14 veckor. Jag kan prata mig välidgt varm om Itrims program för hälsoinriktad viktnedgång. Det funkar, bara man bestämt sig. Snabb initial viktnedgång med strikta kostråd, personlig coaching, kurs en gång i veckan första tio veckorna, sen en gång i månaden, och träning på deras gym, byggd på cirkelträningsmodellen. Dessa fyra ben är en väldigt bra grund för att ta steg in i ett hälsosammare liv. Om man sen lägger till itrimpersonalens otroliga entusiasm, vänlighet och sporrande attityd, så går det inte att misslyckas.


Jag började med att gå ner från 95,5 kg till 84,5 på ca 14 veckor, och kröp ner ytterligare några kilo innan somaren förra året. Två måt mal om dagen, proteinrik, kolhydratfattig, låg på fett. MEN däremellan itrimkosten var fjärde timme, 125 kcal per måltid. Och någon gång en frukt. Väldigt motiverande första veckor.Sommaren var inte så bra, eftersom goda öler och slöa dagar gjorde att vikten kröp upp igen. Inte bra. Började träna mycket mer intensivt på höstkanten, efter att bara ha tränat ca 1g/v första viktnedgångsperioden.


Efter ett år hade jag resultatet -10,5kg jfrt med när jag började, och det var väl ok, men inte riktigt där jag borde vara. Eftersom jag är 190cm lång så var BMI fortfarande 23,5, vilket är lite i överkant för vad som är hälsosamt. OK enligt tabellerna, men pratar man med hälsoproffs så bör man nog ligga under 23 helst. Sen kröp tävlingsmänniskan in i mig, och jag bestämde mig för att för f-n gå ner under 80 kg, och borde ju orka springa lite halvlånga lopp också, kanske Göteborgsvarvet år 2010 och midnattsloppet redan i år (10km).


Då bestämde jag mig för att öka träningsdosen, och minsan gå ner mer i vikt så löpningen blir lättare. Blev grundmedlem i shapelink i februari, och ställde upp målet 120 minuter träning per vecka, och viktnedgång till 79kg till 1a maj. Träningen har gått bra, och nu är jag nere på 80.8 kg, så behöver jobba med kosten i ytterligare några veckor för att komma ner i 79-kilo målet. Men utan shapelinks dagbok vet jag inte om jag hade lyckats så bra. Gillar ju vin, öl och god mat, och dricka i sig kalorier är inte speciellt svårt :). Så man får håla den konsumtionen på lagom nivå, och när man börjar räkna kalorier på shapelink så ser man ju EXAKT var bovarna finns. Inte för att jag gör det varje dag, men nån gång ibland är det bra att göra.


Ja, vad ville jag säga. Jo, jag tror att om man kommit till mitt i livet, lagt på sig massa onödiga kilon pga gott leverne och mycket jobbstress, ja då är kombinationen Itrim och Shapelink väldigt bra. Båda sporrar, och båda ger stöd. Utan itrim hade jag inte kommit igång, men shapelink hjälper mig att hålla reda på mig själv.Att förändra sin livsstil till en mer hälsosammare tar tid, flera år, men det är väldigt härligt att känna förbättringarna.