Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Pjodde Link Blog

ManPeter Bengtslin, 48Años, Lund, Suecia

Peters blogg

Simning, löpning, cykling och annat skoj

Vätternrundan 2010

I slutet av förra sommaren när det började pratas om Vättern här på SL blev jag också sugen på cykla runt vättern och vi skulle skapa en grupp med mål under 10 timmar runt sjön. Målsättning var att ha cyklat 150-200 mil innan start. Själv fick jag väl ihop 55-60 mil på racer vilket var på tok för lite, så planerna reviderades något när det närmade sig 18e juni. Sub 11 borde vara inom räckhåll.

På morgonen den 18e plockade jag upp Hilda för gemensam transport till Motala. Väl framme hämtade vi ut nummerlappar och träffade Nova78 med familj och Göran. Gemensam middag och genomgång av taktiken för loppet. Planen var att hoppa över första depån i Hästholmen, stanna vid Gyllen Uttern, hoppa över Jönköping och stanna i Fagerhult. Efter det skulle vi känna efter hur det kändes och besluta om stopp.

Strax innan tio började vi samlas vid starten, nu har även Infra och Torpabo anslutet till gruppen. Här dök även Roxen upp, mycket trevligt! 22:16 gick starten för oss, de första kilometerna gick i ganska behagligt tempo för att alla skulle ha chans att gruppera sig, sen ökade vi och i några utförslöpor tappade vi Infra och Torpabo. Jag, Hilda, Göran och Nova körde vidare och turades om att dra men tempot var något högt för Göran och Nova som släppte någonstans vid Ödeshög. Jag och Hilda kämpade på tillsammans, men även Hilda tappade jag i någon uppförsbacke strax innan Gränna. I Gyllne Uttern väntade jag in Hilda som dök upp efter någon minut. Där meddelade hon att hon inte kunde följa mig utan sa till mig att cykla själv. Sagt och gjort på cykeln igen. Strax innan Huskvarna kom en sstor grupp på 15-20 cyklister ifatt mig. Jag la mig längst bak i den klungan och fick en mycket behaglig resa. När vi passerat Bankeryd kom den första regnskuren. Depån i Jönköping hoppades över men i Fagerhult stannade jag och gruppen. Snabb påfyllning av flaskor och lite bullar i magen. Men gruppen dröjde och jag drog i väg i förväg, hittade en annan samling cyklister som körde grymt fort, följde de en stund men var tvungen att släppa. Nu har det börjat regna desto mera och jag stannade och drog på mig min regnjacka. Efter ytterliggare någon minut kom gruppen som jag cyklade med tidigare ifatt mig. Väl framme i Hjo var jag ganska matt och var tvungen att stanna och äta. Dessvärre hoppade gruppen över Hjo. Lasagnen satt fint men liksom förra året började jag frysa någon kopiöst. Värmde mig med en kopp kaffe innan turen fortsatte norrut mot Karlsborg. Mindre grupper kom och gick och jag var grymt sömning. Kändes inte alls bra. Väl framme i Karlsborg fick jag i mig vetebullar och mera kaffe vilket piggade upp ordentligt. Från Karlsborg och vidare var jag mer och mer själv på vägen utan någon större draghjälp. Depån i Boviken passerade jag utan att stanna med siktet inställt på Hammarsundet för att göra ett snabbt stopp där. När jag passerade 60 km kvar skylten började jag kalkylera på om jag skulle fixa sub 11 timmar jag visste att jag var på gränsen, så det fick bli ett snabbt stopp i Hammarsundet för att fylla på flaskor, dricka kaffe och öppna en snickers att ha i tröjan. Men jag såg att tiden för sub 11 rann i väg och målet var att fixa min tid från i fjol som var 11:10. Nu kommer dessutom den jobbigaste delen av banan, mycket långa och hyggligt branta backar som verkligen tog musten ur en. Medevi passerade jag och fortsatte pressa på för att hinna till motala innan 09:26. Vid 20 km skylten kände jag att jag var i hamn med målet att slå tiden från i fjol men fortsatte ändå trycka på så gott det gick. 09:20 passerade jag målmattan i Motala. Vilken känsla!

På kvällen träffades vi allihop och gratulerade varandra till fina prestationer samt hade en gemensam middag. Vid halv-tio styrde jag och Hilda bilen söderut igen.

Loppet i siffror.
Tid 11:04
Depå tid 0:43
Total snittfart 26,7 km/h
Rullfart 28,6 km/h
Placering 5383 av 16750

 
Written 730 weeks ago
7137 730 weeks ago

Madde J

Riktigt starkt jobbat!
39858 730 weeks ago

Göran44

Grattis Peter! Mycket trevligt att träffas igen och jag hoppas vi ses många fler gånger
4772 730 weeks ago

Lews

Bra jobbat! :) Man tänker tillbaka på när man körde vättern själv. Faktiskt ganska positiva minnen.