Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Styrketräning

Någon som också ska börjar nu i år?

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisShare   FeedRSS feed

User_female Marlene

Page_code

Document Någon som också ska börjar nu i år? Written 5 January 2005 19:13
4926 From: Malmö
Posts: 6
member: 4926
Jag ska börja styrketräna nu och undrar ifall det är fler som ska det. Det finns massor av energi, det ska bli så skoj! Iofs har jag redan hängt på gymmet i 2 veckor som uppvärmning. Den 10 kommer jag tillbaka hem och då ska jag börja på riktigt med ett finfint schema. Kram på er alla !!!!

User Risto

Page_code

Document Written 5 January 2005 20:52
No_medium_image From: Luleå
Posts: 12
member: 4421
Vad har Du gjort på gymmet när Du bara "hängt" :) ? Lycka till med nya träningsschemat! /Risto, som försöker bli av med julfläsket - från förra julen

User Lews

Page_code

Document Written 5 January 2005 22:14
4772 From: Lund
Posts: 266
member: 4772
Samma här typ... tjuvstartade lite förra året men tänkte komma igång lite bättre i år... Dock blir det bara två pass styrketräning och ett pass badminton i veckan till att börja med...

Deleted user

Page_code

Document Lycka till Written 5 January 2005 23:16
Ett stort "lycka till" önskar jag er som vill börja med styrketräning! :) Kom ihåg att inte gå ut för hårt i början bara. Två ggr i veckan är grymt bra om man inte är van, försök inte överskrida den gränsen förän ni märker att ni kan återhämta er i tid för nästa pass. -Peter

User Lews

Page_code

Document Written 6 January 2005 9:21
4772 From: Lund
Posts: 266
member: 4772
Tack, nu lät det kanske som jag är helt grön i gymet, men riktigt så illa är det inte. Tränade ganska mycket (4 ggr i veckan) när jag låg i lumpen och därefter, men det är över 8 år sen nu så det är lite svårt att leva på det nuförtiden :D. Därefter har jag gjort comeback ungefär var 18onde månad som varat i 1-3 månader innan jag tröttnat igen. Oftast har det varit att träna fram till julen och sen inte komma igång efter juluppehållet. Nu har jag dock förändrat två saker som jag hoppas ska hjälpa mig till att hålla igång längre. Det första är att jag dragit ner antalet pass per vecka till 2. Jag hade nog kunnat fixa 3 om jag inte spelat badminton men det är bättre att vara inställd på att köra 2 pass och sen öka till 3 när det finns möjlighet än att vara inställd på 3 pass och sen tappa motivationen om man inte skulle hinna med det tredje passet en vecka. Två pass bör jag kunna pressa in utan större problem. Den andra stora förändringen är att jag tränar ensam nu, vilket gör att man inte blir beroende av någon annans träningsmotivation. Ofta har det räckt att den man tränar med tappat motivationen/blivit sjuk för att man själv ska tappa sugen. Dessutom går passen mycket snabbare om man tränar själv. Jag skulle vilja få ner tiden till en timme men det är svårt att köra genom hela kroppen på två timmar per vecka. Så bra är inte återhämtningen :rolleyes: . Dessutom har jag satt upp ett mål att gå upp 10 kilo i vikt, eftersom jag hade gått ner 5 kilo förra året på grund av mycket stress på jobbet. Jag har redan gått upp 5,5 kilo sen jag började bokföra i slutet av november så det ser bra ut. Resten kommer nog bli lite trögare dock eftersom jag normalt kan äta hur många pizzor jag vill och ändå gå ner i vikt. Vi får se hur det går. Lycka till för er andra också :cool:
FragileEtt stort "lycka till" önskar jag er som vill börja med styrketräning! :) Kom ihåg att inte gå ut för hårt i början bara. Två ggr i veckan är grymt bra om man inte är van, försök inte överskrida den gränsen förän ni märker att ni kan återhämta er i tid för nästa pass. -Peter

User_female Marlene

Page_code

Document Written 6 January 2005 12:34
4926 From: Malmö
Posts: 6
member: 4926
Skoj att fler ska börja! Jag bodde i USA tidigare och där styrketränade jag flera gånger i veckan så jag är inte helt ny heller. Tja, hängt är väl ett annat uttryck för att ha gjort mig hemmastadd på gymmet. Det var ändå mer än ett år sen jag var där. Jag och en kompis (som är grym på styrketräning) har gått igenom alla övningar så att de verkligen görs rätt å så. Det känns skönt! :D Jag kom inte riktigt ihåg vad jag tog för vikter under de första gångerna så under mitt schema har jag inte riktigt rätt vikter.. Men det kommer nog!

User_female Josan

Page_code

Document Jorå Written 7 January 2005 12:44
4935 From: Lund
Posts: 21
member: 4935
Det blir storsatsning på styrketräningen i år. Tidigare har jag mest sprungit, men nu har jag kommit fram till att jag dels har bättre förutsättningar för att bli stark och snabb än maratonkvinna, dels att jag sprungit sönder knä, tår och ljumske - så därför blir det bättre avvägning i år. Fast att lägga av med löpningen skulle jag aldrig klara, man blir ju som bekant sjukt beroende. :) Lycka till du också så ses vi i gymet.

User_female Marlene

Page_code

Document Written 8 January 2005 16:43
4926 From: Malmö
Posts: 6
member: 4926
Jag sprang också ganska mycket förra året för jag gick på friidrott och sprang längre distanser. Men jag var aldrig riktigt bra på det men jag saknar det himla mycket.

User acke_t

Page_code

Document Written 9 January 2005 14:56
4713 From: Lund
Posts: 370
member: 4713
MarleneJag sprang också ganska mycket förra året för jag gick på friidrott och sprang längre distanser. Men jag var aldrig riktigt bra på det men jag saknar det himla mycket.
några tips på hur man ska lägga upp löpträningen för att under en månads tid förbättra konditionen så mycket som möjligt?

User tchet

Page_code

Document Jupp! Written 12 January 2005 13:34
5053 From: Uppsala
Posts: 1
member: 5053
Jag har oxå börjat träna i år men jag har hållt på förut, segt i början men man tar igen sig rätt fort, sen efter ett tag så blir det som ett gift :D, Då måste man träna...! :cool:

    AddthisShare   FeedRSS feed