Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Lews Link Blog

ManChristian Sverrhag, 47year , Lund, Sweden

Hitta tillbaka till löpningen...

2010 är året då jag ska hitta tillbaka till löpträningen och löpformen...

Två av årets nio mål uppfyllda = Mörbultad!

AddthisShare   FeedRSS feed  

Jag körde mitt tionde pass med Brasiliansk Jiu-Jitsu-klubben igår och därmed är mitt mål om att prova på en ny sport avklarat. Det har dock visat sig vara en sport som kräver väldigt mycket av kroppen. Just nu har jag ont i strupen, vänster axel, vänster lårmuskelfäste och höger knä, och så fingrarna så klart. Fast värst är nog att revbenen fått sig en smäll så det gör ont varje gång jag andas in djupt. Räknade i veckan till att jag hade 21 blåmärken på armar och bröst också :).


Det är en jättekul sport, men eftersom jag i stort sett bara kört konditionsträning de senaste åren och dessutom är bland de lättaste och dessutom är ny så åker man på rätt mycket stryk. Lägg till att man är lite småskadad överallt så är slutsatsen att jag nog får ta någon veckas uppehåll och låta kroppen läka lite. Vet inte än om jag lyckas hålla mig borta, med tanke på att jag ändå ser fram emot varje träning. Jag får väl hitta någon alternativträning.


Annars har träningen gått väldigt bra på sistone. Denna veckan har jag tränat varje dag sedan jag sprang 20 km i söndags på 1:39, några minuter långsammare än söndagen innan.


Idag har jag vilodag är det tänkt, men jag har inget planerat (skönt!) och är jäkligt träningssugen så vi får se hur det blir med det. Kondisen börjar komma rejält och spinning, innebandy och BJJ börjar kännas ganska lätt konditionsmässigt.


En sak som känns lite trist är att min bloggmotovation har varit väldigt låg. Därför var det nästan två veckor sedan jag bloggade senast. Dock skriver jag alltid kommentarer på varje träningspass. Men bloggmotivationen brukar komma i takt med resultaten och fortsätter min kondition att utvecklas som den gör nu så kommer nog löpresultaten börja trilla in fint inom kort. Dock tycker jag man borde kunna publicera sina träningspass på sin blogg för att slippa skriva dubbelt.


Idag ska jag försöka få lite läst i "Lycka" med Dalai Lama. Den är ganska tungt skriven och jag har inte haft mycket tid/ork alls att läsa de senaste två veckorna så jag får ligga i med läsningen nu för att inte hamna efter.


Kram


Christian

 
Written 743 weeks ago
35388 743 weeks ago

Marcus74

definition på skadefri är att obehindrat kunna göra en bra löprunda :)
4772 743 weeks ago

Lews

Hehe, det borde gå med Compeed på skavsåret på hälen :).
35388 743 weeks ago

Marcus74

Det tror jag med. skavsår för löpare hör till. Inget man avstår träning eller tävling för. Man får lära sig att ta hand om sina skador på ett bra sätt medan man tränar. En del (inte du) ställer in sin löprunda för att de har fått ont i ett finger. (är ju benen som jobbar i löpningen, inte fingret)