Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Lews Link Blog

ManChristian Sverrhag, 47year , Lund, Sweden

Hitta tillbaka till löpningen...

2010 är året då jag ska hitta tillbaka till löpträningen och löpformen...

En vecka till Köpenhamns Marathon

AddthisShare   FeedRSS feed  

Om en vecka kl. 09:30 på söndagen den 23 maj startar Köpenhamns marathon 2010. Väldigt tidigt om du frågar mig. Jag är inte typen som springer på morgnarna, även om det har hänt i enstaka fall.


När jag värmde upp inför Lundaloppet förra lördagen hade jag känning i höger vad. Det försvann dock när jag började springa och jag tänkte inte så mycket på det. Sen har jag känt av det på mina rundor i tisdags och i torsdags. Därför blev det inget långpass idag utan mer ett pass för att känna efter lite. Och visst, när jag började springa idag kände jag av vaden igen men jag känner inte att det hämmar mig.


Dock sprang jag bara drygt 5 km idag och jag är rädd för att det kan vara skillnad när man ska springa drygt fyra mil. När jag kom hem klämde jag lite på vaden för att se var smärtan satt och jag hittade en punkt på vänster sida mitt på höger vad bakom smalbenet där jag träffade smärtan rakt på. Tryckte lite där i en halv minut och när jag sen skulle resa mig för att gå och duscha gick det knappt att stödja på benet. Dock släppte det rätt snabbt så det känns inte som att det kommer hämma mig på söndag.


Nu är planen att köra långa intervaller på tisdag med löpklubben och därefter vila fram till loppet. Möjligtvis ger jag mig ut på någon väldigt lätt runda framåt slutet av veckan.


Jag har funderat fram och tillbaka på vilken taktik jag ska köra på söndag. Främst om jag ska försöka hålla ett jämnt tempo genom hela loppet eller om jag i stället ska köra helt på känsla och inte vara rädd för att dra på lite i början. Det lutar åt att gå på känsla, mest för att jag då inte begränsar mig till någon viss tid om jag skulle ha en bra dag. Om man försöker hålla ett visst tempo så springer man som regel som snabbast så snabbt som tempot ger, men inte snabbare.


Målet är fortfarande att springa på under 3:58:00 även om jag redan gjort det en gång i år. Risken är att om jag går på känsla så riskerar jag att gå in i väggen och missa denna tiden, men det känns som den risken är värd att ta.


Ska bli skönt att börja träna normalt igen sen och inte behöva anpassa sig till tävlingar hela tiden. Loppet efter blir som det ser ut nu Berlin Marathon 26 september.

 
Written 730 weeks ago
6061 730 weeks ago

HakanLarsson

Det ser ju ut som att du är i rätt fin form!! Men det är förståss svårt att veta vilken fart man kan hålla. Om jag vore i dina skor, skulle jag nog testa att paca 3h45min. Det borde du klara. Och om du efter 28km känner att du har krafter kvar, så ökar du något. Jag har själv pacat 3h30min på två maror, vilket var liiite för snabbt, och klappade därför igenom när det var 12-13km kvar. Och då går sista biten oliiiiidligt långsamt. För mig passar en "defensiv" strategi bäst, dvs. gå ut behärskat och sedan öka.
7137 730 weeks ago

Madde J

Lycka till! Det kommer att gå strålande. :)
4772 730 weeks ago

Lews

Tack Madde :). Min poäng är att sannolikheten att man ska känna sig fräsch efter 28 km är i stort sett obefintlig. Att öka hastigheten då finns inte på kartan. Sist körde jag defensivt och pacade i 5:30-tempo och det gick ändå olidligt långsamt sista kilometrarna. Frågan är bara när dippen kommer. Kommer den redan vid 30 km kan man ju tappa mycket. Kommer den senare borde man inte hinna tappa så mycket :). Och sen har jag ju Berlin att revanschera mig på om det skulle gå dåligt :).