Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Lews Link Blog

ManChristian Sverrhag, 47year , Lund, Sweden

Hitta tillbaka till löpningen...

2010 är året då jag ska hitta tillbaka till löpträningen och löpformen...

Ååååååååh TEMPO!!!

AddthisShare   FeedRSS feed  

På lördag är det Lundaloppet 10 km. Därför är det tempoträning som gäller denna veckan.


Kände mig sliten på förra onsdagens 5 km-runda och bestämde mig för att ta ett par dagars vila, som blev tre dagar till slut. Stack ut i söndags till Skrylleskogen med en kompis för att köra två varv på milsslingan. Problemet är bara att med denna kompisen så blir det automatiskt att vi pressar varandra rätt hårt, vilket är bra, men efter 5 km låg vi under 22 minuter vilket är ganska hårt tvåmilstempo. Nu är tempo inget som skrämmer mig men i detta fallet blev det ett problem eftersom jag fick hållkänning redan efter 4 km som sedan blev värre och värre. När vi sprungit första varvet hade jag extrem håll och vi bestämde oss för att nöja oss med ett varv. Tiden blev 44:12 (4:25/km) och banan saknar 2-300 meter för att vara en hel mil, men å andra sidan innehåller den rejäla branta stigningar i slutet vilket nog motsvarar den kortare sträckan. Klart godkänt tempo.


Igår tänkte jag sticka till gymet och köra löpband i högt tempo men tiden rann iväg så jag gav mig bara ut en sväng i stadsparken som ligger några hundra meter från där jag bor. Tänkte egentligen bara köra ett lugnt pass, men ja, det blev att jag sprang på i rätt bra tempo. Lite lustigt var det för jag låg på 4:15-4:30-tempo nästan varje varv förutom 2-300 meter när jag sprang förbi friidrottsklubben som löptränade. Då gick tempot av någon oförklarlig anledning ner till 3:30 varje varv :). Ser lite kul ut om man kollar på passet i min träningsdagbok. Totalt blev det 3,73 km på 15:53 (4:15/km).


Idag var det dags för långa intervaller i Skrylleskogen med Björnstorps IF. Värmde upp med 5 km på 26:04 (5:18/km). Därefter blev det fyra intervaller med 8 minuter mellan varje start. Kändes faktiskt tyngre än sist då vi körde 7 intervaller med 5:30 mellan varje start. Men eftersom man springer 15-25 sekunder snabbare varje kilometer blir det rejält jobbigt.


1 km - 3:42


2 km - 3:42


3 km - 3:48


4 km - 3:49


Blev lite förvånad att tiderna var så pass bra de sista två kilometrarna för jag kände mig inte alls fräsch. Kändes som jag hade fått i mig för lite mat innan passet. Och det hade jag ju för jag hade inte ätit något innan. Avslutningsvis blev det två kilometers nerjogg i 6-minuterstempo.


På tal om mat orkade jag inte göra middag när jag kom hem utan gjorde en Håkan och åt chips i stället. Måste ju vara nästan lika bra?

 
Written 733 weeks ago
4772 732 weeks ago

Lews

Säger killen som springer 5 km på 19 minuter :)
24659 732 weeks ago

Roxen

Tycker fortfarande de där tiderna är sjukt snabba, är själv så väldigt ovan vid sånt tempo :)
4772 732 weeks ago

Lews

Mmm, fast jag gjorde som Håkan och kollade genom mina gamla tider från 2006 och såg att jag körde intervallerna 10 sekunder snabbare så. Så än är jag inte ikapp :).