Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Lews Link Blog

ManChristian Sverrhag, 47year , Lund, Sweden

Hitta tillbaka till löpningen...

2010 är året då jag ska hitta tillbaka till löpträningen och löpformen...

20 km - 1:36:41 - Grymt formbesked!

AddthisShare   FeedRSS feed  

Samma runda som förra söndagen. Eller ja, runda och runda. Fram och tillbaka mellan Lund och Södra Sandby. Kände mig ganska omotiverad när jag gav mig ut och springa och de första 500 metrarna hade jag inget sug alls. Men det släppte snabbt eftersom till skillnad från förra söndagen sprang medan det var ljust och fint ute och en massa människor som var ute och promenerade. Det kändes som jag fick energi av alla människor som var runtomkring. Dessutom kunde jag springa hela sträckan på asfalt och inte som förra söndagen på snö/is.


Första kilometern 4:39 och jag funderade på att dra ner tempot lite för att hålla hela vägen. Men jag bestämde mig för att springa på så länge det kändes bra. När jag kom på mig att tänka "oj, redan 2 km" så insåg jag att det inte alls var så tungt som jag hade befarat. Låg på rätt bra ut mot vändningen vid 10 km och insåg att jag hade chans att springa milen på under 50 minuter så jag hade det som mål och visst, 49:03 på första milen. Inte alls dumt.


Vid vändningen kände jag mig rejält pigg och började jaga ikapp en löpare jag träffat 500 meter innan jag vände. Det tog bara ett par kilometer innan jag var ikapp och förbi honom. Susade förbi i 4:10-tempo ungefär. Därefter susade jag fram och fortfarande sög jag in energi av alla som var ute och promenerade eller åkte skidor brevid löpspåret.


Tro det eller ej, men andra milen gick snabbare än den första. 47:38 gav en totaltid på 1:36:41 vilket var men än 18 minuter snabbare än samma runda förra veckan som gick på 1:55:02. Och de tre snabbaste kilometrarna på rundan var kilometer 17, 19 och 20.


HÄRLIGT!! :) Nu är det dags för en varm dusch!

 
Written 744 weeks ago
4772 744 weeks ago

Lews

Tack, det blev en riktigt härlig runda till slut :)
Pictu 744 weeks ago

magzeus

Mycket bra tid!
Hur var underlaget där du springer nu? Lovar ju riktigt gott när du får ta av dig ett och annat plagg framöver (ngt hindrar ju när man behöver ha lagerprincipen på i dessa väderförhållanden)

Skall bli kul att följa dig!
4772 744 weeks ago

Lews

Det var asfalt i stort sett hela vägen med lite grus på. Lite snöfläckar här och där. Jag har sprungit en halvmara på 1:34 förut så jag är ju inte där än, men det var fyra år sen så med dagens formbesked känns det som jag kan komma ner i de tiderna igen snabbare än väntat. Som du säger så brukar det ju försvinna några minuter direkt när man kan springa i shorts och linne.