Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
46116
  • Pages

  • No pages

JessicaW Link Blog

KvinnaJessica Wahlquist, 50year

I form igen som nybliven mamma

Hur svårt kan det vara att gå ner i vikt?

AddthisShare   FeedRSS feed  

Hur svårt ska det vara att gå ner i vikt? Lägg upp en plan, bestäm dig, följ planen. Gör av med mer energi än du stoppar i dig… Varför ska det då vara så in i helsike svårt för mig att hålla mig till den där planen? Min kropp avskyr verkligen att gå på för lite energi, och sänder alla möjliga signaler till min hjärna för att få mig att stoppa i mig mer mat och mer onyttigheter. Jag är inte överviktig och har ingen press på mig från några håll, förutom från min egen fåfänga. Jag vill ju så gärna bli av med lite kroppsfett. Vill ju så gärna att musklerna jag kämpat för ska synas lite bättre, och inte gömmas bakom den där ”vadden”. Så vad har jag då för ursäkter? Inga egentligen. Jag rör mycket på mig, har inga genetiska anlag för att vara tjock, har inte fött barn och har en man som gillar att träna och äta bra. Så varför ska det vara så svårt? Jag har läst på folks bloggar här om stora viktnedgångar, och helt sjukt långa träningspass. Då borde väl jag också fixa ett par kilo?


 


När jag äter utan att fundera så mycket på hur mycket brukar jag i snitt hamna på ca 2400 kcal om dagen. Att äta ca 2000 kcal om dagen får jag anstänga mig för, och äta mindre än så är nästan omöjligt om jag ska funka som människa (och ännu värre blir det att träna). Så min plan var att äta 2000 kcal om dagen från och med den här veckan och fram till augusti när vi åker på semester i en månad. Har jag lyckats med det, de här tre senaste dagarna? Nej! Det har blivit drygt 2000 kcal, inte så mycket som 2400 kcal om dagen, men ändå mer än min plan. Det är väl bara att ta nya tag och sköta sig idag…


 


Hur ska man stå ut med att ständigt vara låg på energi? Vänjer man sig efter ett tag?


 


Jag fick ett skönt träningspass igår kväll i alla fall, som jag är mycket nöjd med. Jag testade dropsets (tror jag det heter) på en övning och det kändes väldigt effektivt. Var länge sedan jag gjorde det, men ska absolut börja köra det igen. Efter att kört dips och bänkpress (på vanligt sätt) körde jag axelpress med skivstång i dropsets. Efter att ha kört slut på mig med 21-kilosstången lade jag till 4-5 reps med 13,5-kilosstången, 4 sets. Efter det, baksida axlar i cablecross, pushdowns m rep och till sist drag till haka med skivstång (på vanligt sätt). Vid det laget var jag slut i bröst, axlar och triceps. Då återstod kondition… 10 min i roddmaskin i lugnt tempo. Sedan 20 min intervaller på löpbandet: 300 m 10,5 km/h + 300 m 10,5 km/h med 3% lutning + 300 m 10,5 km/h + 300 m 12,5 km/h. Körde tre varv, totalt 3,6 km. För ett par år sedan hade jag tyckt att tempot varit dåligt, men nu för tiden är det bra och jag var riktigt trött. J


 


Det är härligt att träna! Även om det är svårt med kosten.

 
Written 775 weeks ago
52262 775 weeks ago

Sarahmossfeldt

Jag förstår precis vad du menar. I bland kämpar men som en tok för att äta nyttigt och motionera, men vågen visar inget resultat. Men ska den som ger sig:)
35388 775 weeks ago

Marcus74

Man kan lätt bli lite hjärntvättat när man räknar kcal och energiåtgång. Jag brukar tänka. Äter jag en pizza så innebär det att jag ätit ett helt dagsbehov. Då måste jag springa minst 2h för att få bort den :) Äter jag 100g jordnötter så måste jag promenera i 1h o 30 min eller springa i 45 min.
46116 775 weeks ago

JessicaW

Tack för kommentarerna! Det är skönt att veta att man inte är ensam om att tycka det är jobbigt att äta rätt. :)