Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
46116
  • Pages

  • No pages

JessicaW Link Blog

KvinnaJessica Wahlquist, 50year

I form igen som nybliven mamma

Funderingar runt reseträning

AddthisShare   FeedRSS feed  

Vi kommer vara bortresa under hela augusti och jag går och klurar på ”reseträning”. Den kommer absolut inte att prioriteras på den här resan, utan upplevelsen och att slappna av från alla måsten här hemma är naturligtvis hela meningen med resan. Men man kan nog göra någonting i alla fall, så att man inte är nere på 0 när semestern är slut. Många övningar för bålen fungerar ju bra och den träningen hade jag ju bestämt mig för att ta tag i. Jag har också köpt ett träningsgummiband som ska packas med. Och min man och jag kan ju agera vikt åt varandra. Kanske mest jag åt honom :) , men han kanske kan hjälpa mig att pressa/hålla emot i vissa övningar. Löparskorna får också följa med, men jag vet inte alls vilka möjligheter man har att sticka ut och springa i Sydafrika. Det beror väl helt på området man befinner sig i och vilken tid man ger sig ut, antar jag. De två första veckorna kommer vi att arbeta som volontärer på ett djurreservat, och där tror jag att man får röra på sig en hel del och visst arbeta är säkert rätt tungt. Då kanske vi får vår beskärda del av fysisk aktivitet i alla fall… Men de andra två veckorna kommer vi resa runt, en del vinturer bland annat…  


 


Hur det än blir med träning under semestern, kommer det att bli mycket mindre än vad jag är van vid. Tror nog att det är nyttigt att dra ner på träningen under vissa perioder, så vi säger att det bara är bra, tycker jag. :) När hösten sen kommer, är jag säker på att motivationen ligger på topp eftersom jag varit borta från träningen så länge. Då ska jag också ta tag ordentligt i kosten.

 
Written 773 weeks ago
20656 773 weeks ago

Pling

Låter som en bra plan tycker jag. Med alla intryck kommer du nog somna gott på natten utan att ha gjort ett träningspass en dag. Hur blir man volontär i ett naturreservat i Sydafrika?! För mig låter det som paradiset (även om det säkert är rejält jobbigt också).
46116 773 weeks ago

JessicaW

Vi bokade vår vistelse på Amakhala Game Reserve via den brittiska organisationen World Wide Experience, som även förmedlar resor för vuxna (är annars mest inriktade på studenter). Vi upptäckte tyvärr att de tar ut en ganska ordentlig marginal när vi redan bokat, och det hade varit bättre att kontakta Amakhala direkt. Övriga bokningar i Sydafrika gick vi via svenska Ulrika Moolman och hennes företag Molo Sydafrika, som en bekant rekommenderade. Jag får väl berätta efteråt hur det var, ifall jag kan rekommendera det. :)
35388 773 weeks ago

Marcus74

Vad kul. Resan kommer säkerligen att bli en enorm upplevelse. Kanske inte att rekommendera att springa ute i ett naturreservat på den kontintenten med tanke på alla djur (trevliga som otrevliga) som man kan trampa på eller liknande.

Som du säger så blri det nog en del arbete som gör att du ändå får en viss motion. När du väl är hemma igen så kan du ägna dig åt träningen mer på allvar.

Njut av resan!