Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
46116
  • Pages

  • No pages

JessicaW Link Blog

KvinnaJessica Wahlquist, 50year

I form igen som nybliven mamma

Första ridlektionen för terminen. Jättekul!!!

AddthisShare   FeedRSS feed  

Terminens första ridlektion för min del igår. Det är så roligt!! Vad jag ser fram emot höstens ridning! Det gick någorlunda bra, även om det kändes att det var ett par månader sen jag red. Ingen träningsvärk ännu, men jag skulle gissa att den kommer under dagen… Det är så många små muskler som man bara använder vid just ridning. Det tråkiga var att de hade varit tvungna att ta bort en häst för att den fått tarmvred. En annan häst har blodförgiftning och det ser ut som de får ta bort den också. Den senare är en av mina favorithästar, så det gör mig extra ledsen.


 


När jag kommer hem från ridningen brukar jag tycka att det är så gott med ett glas saft av någon anledning. Men nu är det nya vanor som gäller, så det blev ingen saft. Jag saknar också min färskpressade apelsinjuice från Brämhults på morgonen. Det är ju så gott! Än så länge ingen ”abstinens” efter allt onyttigt jag brukar äta, men jag skulle gissa att den kommer om ett par dagar. Nu ska jag i alla fall klara av min omläggning av kosten, och som sagt är det nu eller aldrig (fyller ju 36 i höst så det är hög tid att ta hand om sig själv). Och jag har bestämt mig för att se omläggningen som en tävling mot mig själv, bevisa för mig själv att jag faktiskt klarar det här.


 


Och ikväll blir det gymmet. Nu är jag otroligt motiverad eftersom jag tränat så lite på en hel månad. Den här veckan tänkte jag se som en ”sätta-igång-musklerna-vecka”. Något lättare vikter, något fler reps än vad jag brukar, och inte ta ut mig till 100%. Nästa vecka eller veckan därpå bör jag nog vara redo för lika tung träning som jag brukar, och utmattning till max.

 
Written 767 weeks ago
7137 767 weeks ago

Madde J

Köp någon sockerfri saft om suget blir för stort. :)
49441 767 weeks ago

peakXp

Jag tror ridning är en underskattad träningsform över lag. De hästtjejer som jag känner är sjuk starka i kroppen.
46116 767 weeks ago

JessicaW

Haha, ja många tror att det inte är jobbigt att rida och att man bara åker med. Förstår att det kan se ut så när man ser en riktigt duktig ryttare. Men det kan vara förjäkligt jobbigt, främst för bål och ben. Sen är det en suverän balansträning. Sköter man sedan stallet blir det tungt jobb där med. Men det bästa är att få träffa hästen, man kopplar bort precis allt förutom nuet när man rider eller sköter om en häst.

Tack för tipset om sockerfri saft, Madde! Det är ju inte riktigt samma sak som saft med socker i, men det kan ju lugna ner smaklökarna i alla fall. Absolut värt att prova.