Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Sockersuget gör mig galen!!!

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 | Næste | Sidste
    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female Krakan

Page_code

Document Sockersuget gör mig galen!!! Skrevet 21. aug 2011 21:00
No_medium_image Fra: Stockholm-Årsta
Indlæg: 7
Medlem: 129223

Jag KAN inte låta bli att stoppa i mig godis eller andra sötsaker! Har tack o lov ingen övervikt, men jag skulle så gärna vilja få ett slut på mitt socker/godismissbruk! Gömmer godis för både make och barn och smygäter godis närhelst tillfälle ges... Är det någon som har några bra tips, eller som är i samma sits??

User jonol

Page_code

Document Re: Sockersuget gör mig galen!!! Skrevet 21. aug 2011 21:20
No_medium_image Fra: Mantorp
Indlæg: 1
Medlem: 67549

När jag lade av att dricka läsk och äta godis så kompenserade jag med morötter och frukt. Det gick åt en rejäl mängd morötter kan jag lova och dessutom var jag konstant hungrig i 3-4 veckor. Jag höll upp med godisätanded och läskdrickandet i ca 1 år och nu är godis och läsk på tok för sött för min smak. Det gör att i alla fall jag inte äter och dricker så mycket socker som jag gjorde tidigare. Mitt tips är att hitta något du tycker är gott som stillar sockerbehovet lite och sedan se till att rida ut den värsta perioden. Själv är jag glad att jag gjorde det.

User_female 10Linda

Page_code

Document Re: Sockersuget gör mig galen!!! Skrevet 22. aug 2011 13:23
6 Fra: Lysekil
Indlæg: 4
Medlem: 83267

Jag känner igen mig i det du beskriver! Själv är jag en periodare, som under månader kan vara helt utan sötsaker, för att sedan äta alldeles för mycket under nästa period, bara för att jag "bara ska ta en". Mitt tips är att berätta för dina nära att du tänker hålla upp med godsakerna under en period. Man får alltid en större törn på samvetet om andra vet att man bryter det man bestämt. Det är mycket lättare att ljuga för sig själv! För mig släpper suget helt efter två veckor, och då är det inga som helst problem att stå emot, så länge man inte bara ska ta den där enda, för då är det kört!

Lycka til!

User Bandykim

Page_code

Document Re: Sockersuget gör mig galen!!! Skrevet 22. aug 2011 14:49
No_medium_image Fra: Luleå
Indlæg: 11
Medlem: 73259

Nötter och frukt är väldigt gott och nyttigt! :)

User_female Krakan

Page_code

Document Re: Sockersuget gör mig galen!!! Skrevet 22. aug 2011 17:05
No_medium_image Fra: Stockholm-Årsta
Indlæg: 7
Medlem: 129223

Tack för tips och stöd!!!
Har hävt i mig bananer idag - närmare bestämt 8 st... och dagen är inte slut än!
Det hjälper tyvärr inte att säga till nära och kära samt arbetskollegor - jag smusslar i mig godis ändå, ljuger inte bara för mig själv utan för familj och vänner också. Helt omöjlig är jag på godis!!! Frukt och nötter är gott, men det är inte i närheten av godis... Men gör ett nytt försök fr o m idag och hoppas att jag klarar det denna gång!

User finnen300

Page_code

Document Re: Sockersuget gör mig galen!!! Skrevet 23. aug 2011 08:23
No_medium_image Fra: Vallentuna
Indlæg: 18
Medlem: 126374

8 bananer är nästan som att äta godis förutom att du får i dig mer vitaminer. Frukt innehåller också socker men det är fruktsocker som visserligen är lite, lite bättre än vanligt strösocker. Ät istället en ruta MÖRK choklad efter varje måltid för mörk choklad stoppar sötsuget och förlänger mättnadskänslan.

Undvik snabba kolhydrater som höjer insulinet och därmed ökar sötsuget. undvik att småäta, ät regelbundet 4-5 gånger per dag.

Om du vill ha lite extra hjälp så kan du köpa krom på apotek eller hälsobutik för det stoppar sötsuget markant.

Det är svårast att sluta när du inte får, kan eller vill äta godis.

Pain is weakness leaving the body!

Jag lever inte för att träna, jag tränar för att leva!

User_female Krakan

Page_code

Document Re: Sockersuget gör mig galen!!! Skrevet 23. aug 2011 13:10
No_medium_image Fra: Stockholm-Årsta
Indlæg: 7
Medlem: 129223

Krom kanske kan vara något! Ska ta en tripp förbi Apoteket på vägen hem! Mörk choklad - där går det tyvärr inte att bara äta en ruta... har testat - tryckte i mig hela kakan fastän den var över 70%-ig.
Kände själv att bananerna inte gjorde någon nytta - sötsuget blev nästan bara värre...

Tar tacksamt emot alla tips!!!

User_female 10Linda

Page_code

Document Re: Sockersuget gör mig galen!!! Skrevet 23. aug 2011 23:48
6 Fra: Lysekil
Indlæg: 4
Medlem: 83267

För mig fungerar det bra att alltid ha med mig en vattenflaska och ett paket sockerfritt tuggummi. Det hjälper förvånansvärt mycket att ta en klunk vatten så fort man blir sugen! Visst kan det ibland bli mycket vatten och många toabesök på en dag, men vätska är ju inte fel så länge man ser till att kompensera de mineraler och vitaminer som följer med ut. Tuggummina lurar hjärnan att man äter, vilket kan fungera mot "vaneätandet", att alltid stoppa saker i munnen, dock kan det resultera i en ökad magsyratillverkning, vilket upplevs som hunger.

User finnen300

Page_code

Document Re: Sockersuget gör mig galen!!! Skrevet 24. aug 2011 08:20
No_medium_image Fra: Vallentuna
Indlæg: 18
Medlem: 126374

Inte för att verka som en besserwisser men sockerfritt tuggummi innehåller sötningsmedel och med tanke på att sötningsmedel är 200 gånger sötare än socker så lurar man kroppen att man får i sig energi vilket man alltså inte får. Det kan då leda till att man blir ännu mer sötsugen.

Dessutom utsöndras insulin som behövs för att bryta ner den här "energin" som inte finns och kan då leda till uppsvullen mage och t.o.m. övervikt om man ine är försiktigt med vad man stoppar i sig.

Pain is weakness leaving the body!

Jag lever inte för att träna, jag tränar för att leva!

Deleted user

Page_code

Document Re: Sockersuget gör mig galen!!! Skrevet 24. aug 2011 10:34

Hej.

 

När sötsuget sätter in, in med två glas vatten. Efter ca 2 veckor är det fixat. Funkade för mig.

User_female evva_b

Page_code

Document Re: Sockersuget gör mig galen!!! Skrevet 24. aug 2011 12:40
No_medium_image Fra: Borlänge
Indlæg: 1
Medlem: 128108

Hej

Jag har haft en helg som jag har ätit mycket godis närmare bestämt vräkt i mig,sockerbitar colaflaskor och annat smått och gott,

Men när jag börjar träna (har inte tränat i helgen) igen försvinner söt godis suget.

Det kan ligga godis framme och jag låter bli.

vet inte vad det är som gör att jag inte blir sugen,däremot gör jag mina egna smoothies,blandar frukt hej villt,med mjölk el yugurt.Det är sött och gott,det kanske tar bort söt suget.

Hoppas du får nån rätsida på ditt begär,(man kanske som jag brukar tänka)Det blir dyrt att gå till tandläkaren.Du kan väl skriva tala om hur det går,får vi stötta varandra så gott det går

User_female ulliso

Page_code

Document Re: Sockersuget gör mig galen!!! Skrevet 24. aug 2011 16:21
6 Fra: Piteå
Indlæg: 2
Medlem: 70214

Försök stå ut, om några veckor har det försvunnit. 

User_female Krakan

Page_code

Document Re: Sockersuget gör mig galen!!! Skrevet 24. aug 2011 19:11
No_medium_image Fra: Stockholm-Årsta
Indlæg: 7
Medlem: 129223

Tack för alla tips och råd!

Det är mest kämpigt på eftermiddagen runt 14.00, sedan kommer nästa sug runt 20.00 - så nu tänker jag sitta klistrad framför datorn få se om det kan distrahera... Dessvärre VET jag att det finns TurkiskPeppar-glass i frysen, kan nästan höra glasspinnarna skrika därinnifrån "ät upp mig"!!!

Ska definitivt testa kromtillskott samt tipset om vatten. Sockerfria tuggummin tror jag bara kommer att göra mig mer sockersugen så det hoppar jag nog över - till att börja med i alla fall.

Har iaf klarat EN dag utan godis denna vecka, igår kväll slank det ner 3 Mums-Mums... suck... Men idag är en ny dag, som snart är till ända, så det vore ju själva f-n om jag inte skulle klara några timmar till!!!

Deleted user

Page_code

Document Re: Sockersuget gör mig galen!!! Skrevet 24. aug 2011 19:12

:) inte kul d där ;) TIPS kan va o ha godis framme.... (jag har godis/chips/choklad framme ... då jag ser d så blir jag INTE sugen! o om jag blir d ... så måste jag dricka en halv liter vatten innan jag ens øverväger o ta en bit... heheh o tro d eller ej. d fungerar! ) Startade oxå med KROM en jätte-dos i en vecka før o få en kick-start.... 2 morron o 2 kväll. i en vecka... sen 1 tablett/dag.. minskar søtsug reælt... toppen e d o ha färdigt råa oppskivade morøtter och blomkål, broccoli ... i kylen fungerar bra d m... lycka T!

 

User_female AnnCa

Page_code

Document Re: Sockersuget gör mig galen!!! Skrevet 25. aug 2011 14:23
128689 Fra: Piteå
Indlæg: 14
Medlem: 128689

Jag är också en riktigt gottegris som kan äta tills jag mår illa fast jag egentligen inte vill.

Jag försöker mig på lite mental träning (kanske man kan kalla det). Jag kan nämligen hålla upp med godis ganska bra bara jag tränar men blir jag sjuk eller känner av mina skador så att jag inte kan träna så faller jag dit. Trots att jag vill låta bli/vill vara nyttig/osv så slinker det ner kakor, godis, mm. På något sätt ger jag ju mig själv tillåtelse att äta det där onyttiga. "Bara en bit", "det är ju så synd om mig", "jag har varit utan så länge"... Jag hittar (omedvetet) argument till varför det är ok.

Jag brukar då tänka att "jag kan inte styra över att jag har ont men jag kan bestämma vad jag stoppar i munnen". Kanske det är något att testa??? Jag får i alla fall en helt annan känsla när jag tänker så. Det blir mer som ett medvetet val att äta det onyttiga och det vill jag ju egentligen inte... Hoppas det kan hjälpa dig!

User D.M.L

Page_code

Document Re: Sockersuget gör mig galen!!! Skrevet 25. aug 2011 21:06
52263 Fra: Malmö
Indlæg: 12
Medlem: 52263

Jag har en riktigt bra lösning på ditt problem, skaffa lite disciplin och karaktär som människa så ska du se att du överlever utan massa jävla sötsaker konstant. Sen att äta 8 bananer om dagen kan väl ingen människa tro ska vara en bra lösning, det är inte direkt optimalt att ha konstant insulinspik om man vill gå ner i vikt, vilket jag antar du är ute efter.

 

User_female Krakan

Page_code

Document Re: Sockersuget gör mig galen!!! Skrevet 25. aug 2011 21:45
No_medium_image Fra: Stockholm-Årsta
Indlæg: 7
Medlem: 129223

D.M.L - det är inte till någon hjälp att ösa ovett över mig! Då är det bättre att du svarar på och gör inlägg på trådar som intresserar dig! Mitt mål är inte att gå ner i vikt (med 55 kg på mina 166 cm så tycker jag inte att vikten är något problem), utan att bli kvitt ett "sockerberoende". Jag vet att problemet sitter i huvudet - men har man som jag ätit godis i princip varje dag sedan 15-årsåldern så är det inte bara en ovana utan det har mer eller mindre blivit en del av mitt liv!

AnnaCa - känner igen mig i det du skriver! När jag mår illa av allt socker så kan jag "kompensera" med något salt, för att en stund senare kunna fortsätta äta godis. Ditt mentala mantra ska jag försöka ta till mig! Testar det mesta nu, för nu jäklar ska "den gamla bilen in på en ny väg"! :-)

User jonny9ball

Page_code

Document Re: Sockersuget gör mig galen!!! Skrevet 26. aug 2011 14:58
No_medium_image Fra: Saltsjöbaden
Indlæg: 1
Medlem: 49435

@finnen (eller ngn med liknande inställning ) Du verkar ha koll på det här med blodsockerhalten, socker och insulinet. kan du ge ngt bra tips på var jag kan lära mig mer om hur de hänger ihop och hur de på verkar mitt sug och min hunger?

User joring

Page_code

Document Re: Sockersuget gör mig galen!!! Skrevet 26. aug 2011 22:21
50867 Fra: Fagersta
Indlæg: 23
Medlem: 50867

Prova med att äta LCHF, mer fett mindre kolhydrater.

Jag började äta LCHF för ett år sen, före hade jag ett stort problem att låta bli socker i alla former (läs frossa)

Socker behovet försvann ganska omgående och nu tycker jag t.o.m att en Marabou choklad kaka är för söt.

Kan ta en godisbit och sluta vilket var helt omöjligt förut.

tips kolla i www.kostdoktorn.se

Lycka till Johan

User finnen300

Page_code

Document Re: Sockersuget gör mig galen!!! Skrevet 29. aug 2011 08:39
No_medium_image Fra: Vallentuna
Indlæg: 18
Medlem: 126374

Man ska undvika att höja insulinet och sträva efter att ha ett så jämnt blodsocker som möjligt. Snabba kolhydrater så som pasta, ris och potatis höjer blodsockret. När blodsockret sedan sjunker så sjunker det fort och mycket vilket gör så att man blir trött och kroppen vill ha mer socker för att få upp blodsockret, det blir en ond cirkel helt enkelt.

Varför jag tycker att man ska undvika snabba kolhydrater är för att kolhydrater som inte förbränns omvandlas till fett och kolhydrater öppnar även upp fettcellerna och gör dom tillgängliga att bevara mer fett.

Fett bränner fett, det är som att slänga in en vedklabb i en brasa, förbränningen ökar. Fett gör så att man håller sig mättare och mindre sugen på sötsaker och blodsockret hålls jämnare vilket också gör så att man inte är lika uppsvullen.

Jag äter mycket fett och protein men lite kolhydrater (dom kolhydrater jag får i mig är från grönsaker i största del). Tänk också på att äta mellanmål för att bevara blodsockret på en jämn nivå men ät då inte bara en frukt till mellanmål utan något med protein t.ex. keso, kvarg, proteindrink, tonfisk eller liknande.

Ät rent fett som t.ex. avocado, turkisk yoghurt, grädde, ost etc. Pommes, chips, glass är inte rent fett. Ät aldrig light-produkter eftersom du bara lurar kroppen att den får i sig energi vilket gör att du bara blir hungrigare och mer sötsugen.

Det blev lite långt men hoppas att det hjälper och det är bara säga till om du vill veta mer :)

Pain is weakness leaving the body!

Jag lever inte för att träna, jag tränar för att leva!

Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 | Næste | Sidste
    AddthisDel   FeedRSS feed