Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Kreatin

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

Side: Første | Forrige | 1 · 2 | Næste | Sidste
    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female agnes

Page_code

Document Skrevet 15. jan 2005 12:36
No_medium_image Fra: Norrköping
Indlæg: 6
Medlem: 5027
flip:: kreatinet jag har köpte jag när jag var i brasilien.. känner inte till märket sen förut.... tips på prisvärt kreatin???

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 15. jan 2005 19:36
agnestips på prisvärt kreatin???
Ja: [post=219]Läs tråden från början[/post]. :) -Peter

User paddan

Page_code

Document Skrevet 20. jan 2005 12:25
2 Fra: Uppsala
Indlæg: 139
Medlem: 5176
agnestack ska ni ha. Jag tror inte att mitt kreatin är så bra, för det löser sig väldigt dåligt, blir aldirg helt löst i vattnet, bara om vattnet är mer än jummet ... får nog ta och byta (när ekonomin tillåter)
Kreatinets löslighet i vatten är inget mått på kvalitet! ;)

User_female agnes

Page_code

Document Skrevet 21. jan 2005 21:13
No_medium_image Fra: Norrköping
Indlæg: 6
Medlem: 5027
paddanKreatinets löslighet i vatten är inget mått på kvalitet! ;)
men om det inte löser sig i vattnet kan väl inte kroppen ta upp det?

User Lews

Page_code

Document Skrevet 21. jan 2005 21:58
4772 Fra: Lund
Indlæg: 266
Medlem: 4772
agnesmen om det inte löser sig i vattnet kan väl inte kroppen ta upp det?
Kreatin löser sig inte bra i vatten, det betyder inte att det är dåligt... Kroppen kan ta upp det ändå...

User _BC_

Page_code

Document Skrevet 22. jan 2005 02:56
594027c82d6a6f1d39486a5964a741d2558110dbaaac6bff2ad3e08c3c64938e Fra: Kristinehamn
Indlæg: 13
Medlem: 4766
agnesmen om det inte löser sig i vattnet kan väl inte kroppen ta upp det?
Magsäcken innehåller syra vilket löser upp en hel del. Fast å andra sidan så tar kroppen upp mycket som inte är vattenlösligt. ;)

User paddan

Page_code

Document Skrevet 22. jan 2005 08:26
2 Fra: Uppsala
Indlæg: 139
Medlem: 5176
Blanda ut kreatinet med tex juice för bättre upptag!

User borell

Page_code

Document Skrevet 24. jan 2005 08:08
No_medium_image Fra: Västerås
Indlæg: 1
Medlem: 4570
I korta och förenklade ord hjälper kreatinet till att omvandla de överskottsprodukter (ADP) som bildas vid ATP-bildning till ATP. "Sopor blir energi". MYCKET FÖRENKLAT!!! Jag tar ett teskedsmått och häller direkt i munnen, och sköljer ner krafset med vatten... Funkar bra och minimerar spillet... Att man ska dricka stora mängder vatten är kanske lite överfödig info, men... Mvh Fredrik

User Lord_Charles

Page_code

Document Nu tar vi steget till nästa nivå! Skrevet 26. jan 2005 23:05
4628 Fra: Trollhättan
Indlæg: 14
Medlem: 4628
Hej igen... Citaten saxade från : Fragiles tipsning! Börjat köra med kreatin igen nu från o med förra måndagen, inbillar mig att jag har börjat känna av det med en gång men vet inte om det är möjligt? Iomed nedanstående citat. Intressant läsning på denna sida med fullt av paradoxer som gör att jag inte vet vad man ska tro. Borde väl iofs letat efter fakta på fler ställen men för lat.
De flesta som använder sig utav kreatin ser resultat efter ca en månad. Om du inte ser eller märker några resultat är du kanske en "non-responder".
Längre ner på samma sida så står det att laddnings faser inte behövs egentligen, tar dig två veckor fram i kreatinnivåer men till kostnad av halva din burk kreatin. O i med detta så antar jag att de flesta ser resultat innan en månad iomed resultatet av studierna? Angående Kreatinpyruvate, undra bara hur det kommer sig att du ( Fragile, hoppas det är ok med riktade frågor?) började med detta efter att jag läst detta på sidan du rekomenderade? iofs verkar ju funkar bra för dig så , men hur det kom sig från början? Och sen tack för länken, bra läsning o kanske sågar sidan lite men är enbart av nyfikenhet! -->
Detta är en relativt ny produkt som inte är speciellt känd än. Det finns inte många studier som visar hur dessa 2 ämnen arbetar ihop och om det skulle ge en bättre effekt än vanligt kreatin. Pyruvat finns det dock mycket forskning på, men tyvärr överväger de negativa studierna de som är positiva. I de studier som pyruvate gett en positiv effekt på kroppssammansättningen är de testade personerna kaftigt överviktiga.
Nedanstående: Jaha? trodde vi alla blanda kreatinet med vätska? jag måste missförstått nånting där eller? Och varför tillverkar då inte företagen nånting som istället bildar kreatin vid nedbrytningen ? -->
Kreatinserum är väldigt svårt att tillverka. När kreatin blandas med vätska börjar det brytas ner till kreatinin efter ca 20 minuter och blir då både oanvändbart och farligt för kroppen. Så för att kunna tillverka Kreatinserum måste kreatinet först stabiliseras. Allt detta i teorin alltså!
Hmm kanske enbart gällde serum? och visst enbart i teorin.. men ändå? Jag har börjat med Citrate iaf, blev lite besviken när jag såg resultaten men, bättre upptagning men tjänar ju ändå i längden på monohydratet!
Sammanställning (Baserad på 5 gram pulver av respektive sort) Kreatin Monohydrat - 4.40 gram Kreatin Phosphate - 3.12 gram Kreatin Citrate - 2 gram
Sen så är jag väldigt nyfiken på hur ni andra gör! Har inte hållt på såpass länge så jag har kommit fram till vilken metod som fungerar bäst med mig med uppehåll o cykler i kreatin användandet. Gärna synpunkter o tips om hur stort intagande per dag, och om det är enbart nån timmer före träning och efter eller under dagen. Tycker det verkar olika hos olika tillverkare? Blev lite långt men hoppas ni orkar er igenom... mvh C

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 27. jan 2005 15:00
Lord_CharlesHej igen... Citaten saxade från : Fragiles tipsning! Börjat köra med kreatin igen nu från o med förra måndagen, inbillar mig att jag har börjat känna av det med en gång men vet inte om det är möjligt? Iomed nedanstående citat. Intressant läsning på denna sida med fullt av paradoxer som gör att jag inte vet vad man ska tro.
*Note to self: Läs igenom skiten noga innan du länkar....*
Lord_CharlesAngående Kreatinpyruvate, undra bara hur det kommer sig att du ( Fragile, hoppas det är ok med riktade frågor?) började med detta efter att jag läst detta på sidan du rekomenderade? iofs verkar ju funkar bra för dig så , men hur det kom sig från början? Och sen tack för länken, bra läsning o kanske sågar sidan lite men är enbart av nyfikenhet!
Självklart är det ok! Jag började med det efter att en kompis hade skrytit om sina fantastiska resultat, så jag snackade med en av tjejerna på gymet som pluggar organisk kemi och idrottsmedecin, hon hävdade att det var underligt hur ämnena kom in i cellen, men väl där borde de funka fint. Sen snackade jag med min kära syster som jobbar med anti-doping och hon gav mig tillåtelse att pröva. Sen testade jag som sagt var blod, lever och njurvärden hos läkarn. Nojjig? Jag? Inte då! :) Det är bara så att jag inte kan ett smack om kemi (vill inte lära mig heller), men jag är ändå rädd om kroppen.
Lord_CharlesSen så är jag väldigt nyfiken på hur ni andra gör! Har inte hållt på såpass länge så jag har kommit fram till vilken metod som fungerar bäst med mig med uppehåll o cykler i kreatin användandet. Gärna synpunkter o tips om hur stort intagande per dag, och om det är enbart nån timmer före träning och efter eller under dagen. Tycker det verkar olika hos olika tillverkare?
Jag tar en påse kreatinpyruvat á 5 gram innan träning utspätt i juice. Tillverkaren rekomenderar även en dos efter träning men det struntar jag i enligt devisen "lagom är bäst". Jag brukar köra i så två-tre månader för att sen hålla upp i en-två månader. Mvh -Peter

User paddan

Page_code

Document Skrevet 28. jan 2005 07:45
2 Fra: Uppsala
Indlæg: 139
Medlem: 5176
Jag vet inte om jag är ensam om det men jag har märkt STOR skillnad på kreatinets kvalitet (resultatmässigt) beroende på tillverkare. Min personliga erfarenhet är Billigt = skräp... Så är det när man är dumsnål :mad:

User Adler

Page_code

Document Skrevet 18. apr 2005 20:59
4305 Fra: Uppsala
Indlæg: 22
Medlem: 4305
paddanJag vet inte om jag är ensam om det men jag har märkt STOR skillnad på kreatinets kvalitet (resultatmässigt) beroende på tillverkare. Min personliga erfarenhet är Billigt = skräp... Så är det när man är dumsnål :mad:
För egen del käkar jag Star Nutrition Kreatin Monohydrat och det får fart på allt i min kropp i alla fall. Kostar 150kr ½kg. Har prövat Twinlabbs skitdyra kreatin och kan inte påstå att jag fick bättre resultat av det. Enda tråkiga med kreatin är att jag får uppsöka toaletten oftare än vanligt. Någon annan som har samma problem?

User HakanLarsson

Page_code

Document Skrevet 21. apr 2005 08:34
6061 Fra: Sollentuna
Indlæg: 1639
Medlem: 6061
Jodå, no problem: magsyran löser upp kreatinen finfint, och sen sköter tarmarna resten, precis som när du käkar vanlig mat... Men jag ska snacka med en polare som är farmaceut. Jag misstänker nämligen att det kvittar hur finmalet kratinet är. Den positiva effekten man upplever av dyrare kreatin kan lika gärna vara placebo (dvs., man tror att det är bättre och därför tränar man hårdare.) Men jag kan ha fel. //Håkke
agnesmen om det inte löser sig i vattnet kan väl inte kroppen ta upp det?

User paddan

Page_code

Document Skrevet 21. apr 2005 11:03
2 Fra: Uppsala
Indlæg: 139
Medlem: 5176
AdlerFör egen del käkar jag Star Nutrition Kreatin Monohydrat och det får fart på allt i min kropp i alla fall. Kostar 150kr ½kg. Har prövat Twinlabbs skitdyra kreatin och kan inte påstå att jag fick bättre resultat av det. Enda tråkiga med kreatin är att jag får uppsöka toaletten oftare än vanligt. Någon annan som har samma problem?
Jepp :o käkade Star´s kreatin enda resultatet var frekventa toalettbesök för mig oxå... Tycker Star´s grejor suger :) ... Billigt iofs Twinlabs grejor e ju på tok för dyra om man ser till vad man får för pengarna, men det är klart det är ju dyrt att sponsra kändisar och ha flashig reklam :eek:

Side: Første | Forrige | 1 · 2 | Næste | Sidste
    AddthisDel   FeedRSS feed