Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Deff/Viktminskning

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

Side: Første | Forrige | 1 · 2 | Næste | Sidste
    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female aireyp

Page_code

Document Deff/Viktminskning Skrevet 1. sep 2005 08:15
No_medium_image Fra: Örnsköldsvik
Indlæg: 4
Medlem: 7720
Hallå hallå. Tänkte om man kunde få lite tips angående viktminskning/deff. Jag skulle behöva gå ner i vikt hyffsat snabbt utan att förlora musklerna. Jag har lagt på mig endel under sommaren, och nu passar jag inte till "min viktklass". Sysslar med boxning nämligen. Jag skulle behöva gå ner ca 5 kg. Egentligen behövs det inte mer än fyra kg, men jag tänkte att det kan vara bra att ha ett kg att kunna pendla lite på... Jag har ätit dåligt under sommaren. Mkt godis och skitmat, och ganska oregelbundna mattider. Jag har nu lagt upp ett träningsscema för veckorna framöver, och även en kostplan. Hur tycker ni det ser ut?. Hur ska jag göra för att gå ner snabbast möjligt? Jag skulle egntligen behöva gå ner ett kg i veckan. Men dte kanske blir för ohälsosamt? Planen är ju att bara göra det i 5 veckor i sådana fall... Här är iallafall mitt träningsschema/Kostschema Morgonpromenad innan frukost FRUKOST 08.00: 2frukter Päron/Äpple, 1dl keso + Krossade linfrön alternativt havregrynsgröt och torkade plommon (Vilket alternativ är bäst? FIKAPAUS runt kl.10: 1 Frukt LUNCH 12.00: Jag har kort lunch ch brukarinte hinna laga till ngt vettigt, så här tänkte jag ta någon form av måltidsersättning. Twinlabs DIETFUEL, eller det här TWINFAST. Vad är bäst? FIKAPAUS 14.00: 1 frukt TRÄNING 17.00 Varannan dag styrketräning, varannan dag konditionsträning Boxning/Löpning, Boxningen är ca 1h, Löpning ca 5km alltså typ 30min MIDDAG 19.00 Soyaproteinbitar, spenat/andra grönsaker, svamp som exempel. Jag är vegetarian så jag äter oftast sojaprotein eller quorn som protein. Har även tänkt att köpa tofu. Hur är det med bröd/pasta/grynprodukter. Jag har hört att man ska skippa det och byta ut till grönsaker. Hur är det då med exempelvis havregryn/mackor. Kan man unna sig godis en dag i veckan, eller kommer dte att förstöra viktminskningen mycket. Jag har ju lite svårt att motstå=) Alla tips och förslag uppskattas!

User Lews

Page_code

Document Skrevet 1. sep 2005 08:31
4772 Fra: Lund
Indlæg: 266
Medlem: 4772
MaddeJ svarar snart :D
aireypHallå hallå. Tänkte om man kunde få lite tips angående viktminskning/deff. Jag skulle behöva gå ner i vikt hyffsat snabbt utan att förlora musklerna. Jag har lagt på mig endel under sommaren, och nu passar jag inte till "min viktklass". Sysslar med boxning nämligen. Jag skulle behöva gå ner ca 5 kg. Egentligen behövs det inte mer än fyra kg, men jag tänkte att det kan vara bra att ha ett kg att kunna pendla lite på... Jag har ätit dåligt under sommaren. Mkt godis och skitmat, och ganska oregelbundna mattider. Jag har nu lagt upp ett träningsscema för veckorna framöver, och även en kostplan. Hur tycker ni det ser ut?. Hur ska jag göra för att gå ner snabbast möjligt? Jag skulle egntligen behöva gå ner ett kg i veckan. Men dte kanske blir för ohälsosamt? Planen är ju att bara göra det i 5 veckor i sådana fall... Här är iallafall mitt träningsschema/Kostschema Morgonpromenad innan frukost FRUKOST 08.00: 2frukter Päron/Äpple, 1dl keso + Krossade linfrön alternativt havregrynsgröt och torkade plommon (Vilket alternativ är bäst? FIKAPAUS runt kl.10: 1 Frukt LUNCH 12.00: Jag har kort lunch ch brukarinte hinna laga till ngt vettigt, så här tänkte jag ta någon form av måltidsersättning. Twinlabs DIETFUEL, eller det här TWINFAST. Vad är bäst? FIKAPAUS 14.00: 1 frukt TRÄNING 17.00 Varannan dag styrketräning, varannan dag konditionsträning Boxning/Löpning, Boxningen är ca 1h, Löpning ca 5km alltså typ 30min MIDDAG 19.00 Soyaproteinbitar, spenat/andra grönsaker, svamp som exempel. Jag är vegetarian så jag äter oftast sojaprotein eller quorn som protein. Har även tänkt att köpa tofu. Hur är det med bröd/pasta/grynprodukter. Jag har hört att man ska skippa det och byta ut till grönsaker. Hur är det då med exempelvis havregryn/mackor. Kan man unna sig godis en dag i veckan, eller kommer dte att förstöra viktminskningen mycket. Jag har ju lite svårt att motstå=) Alla tips och förslag uppskattas!

User_female Madde J

Page_code

Document Skrevet 1. sep 2005 08:43
7137 Fra: Göteborg
Indlæg: 508
Medlem: 7137
Lews, din mupp!! Varför lägger du över det på mig!? Taskigt... Ja, ok, jag gör ett försök... 5 kg på fem veckor är till att börja med för mycket... Men gör ditt bästa och se var du hamnar. Angående kosten, havregryn på morgonen är mycket bättre än 2 frukter... Sen tycker jag du ska få i dig mer protein, det hjälper dig att spara musklerna under viktnedgången, om du e ok med pulver, så köp ett med bara protein, och ta till de två mellanmålen. Annars ser det väl ok ut. Du kan också lägga till ett mål senare på kvällen, kanske vid tio, så du har nån energi när du ska ut å gå på morgonen. :eek: Ett snabbtips, om du behöver gå ner mycket sista veckan, ta bort typ alla kolhydrater... då tappar du nog ett par kilo i vätska, men räkna inte med att kunna prestera så bra då! :rolleyes:

User Lews

Page_code

Document Skrevet 1. sep 2005 10:54
4772 Fra: Lund
Indlæg: 266
Medlem: 4772
För jag är en ond människa ända in i själen... :cool:
maddej_007Lews, din mupp!! Varför lägger du över det på mig!?

User_female Madde J

Page_code

Document Skrevet 1. sep 2005 13:44
7137 Fra: Göteborg
Indlæg: 508
Medlem: 7137
Mmmm, jag vet! :) Men jag gillar ju dig ändå, det vet du väl? ;)

User Lews

Page_code

Document Skrevet 1. sep 2005 16:56
4772 Fra: Lund
Indlæg: 266
Medlem: 4772
Jojo, men det är ju bara för du tycker jag har snygg häck ;)
maddej_007Mmmm, jag vet! :) Men jag gillar ju dig ändå, det vet du väl? ;)

User LostBoys

Page_code

Document Skrevet 7. sep 2005 19:42
No_medium_image Fra: Stockholm
Indlæg: 1
Medlem: 7939
org

User Jonash

Page_code

Document Skrevet 8. sep 2005 11:46
7570 Fra: Skövde
Indlæg: 5
Medlem: 7570
Du kan också lägga till ett mål senare på kvällen, kanske vid tio
Om du ska lägga till ett mål sent på kvällen se då till att basera målet på mest proteinrik mat, ta kanske lite keso eller motsv., som innehåller "långsamare" protein och gör dig gott under natten.
havregryn på morgonen
Innehåller ju trotts allt en hel del energi det :) Morgonpromenader är ju som sagt bra, tycker också du kan lägga in HIIT(google om du inte vetvad det är), alltså till exempel intervallträning i tex en backe. Lägg dina morgonpromenader innan frukost. nu kanske jag yrar, läste inläggen dåligt :) mvh J

User_female Madde J

Page_code

Document Skrevet 8. sep 2005 12:03
7137 Fra: Göteborg
Indlæg: 508
Medlem: 7137
hahaha, ja havregryn innehåller energi, men du kanske tycker att airetyp inte ska få i sig nån energi?? Är det nån gång man bör äta ordentligt så är det på morgonen. Annars kommer man garanterat att bli hungrig och sötsugen senare på kvällen, då man bör äta så lite som möjligt. Har jag fel???

User Jonash

Page_code

Document Skrevet 8. sep 2005 12:18
7570 Fra: Skövde
Indlæg: 5
Medlem: 7570
maddej_007hahaha, ja havregryn innehåller energi, men du kanske tycker att airetyp inte ska få i sig nån energi?? Är det nån gång man bör äta ordentligt så är det på morgonen. Annars kommer man garanterat att bli hungrig och sötsugen senare på kvällen, då man bör äta så lite som möjligt. Har jag fel???
Du har så rätt så, ta en filt och trösta dig själv nu.

User_female Madde J

Page_code

Document Skrevet 8. sep 2005 12:37
7137 Fra: Göteborg
Indlæg: 508
Medlem: 7137
Nä, jag klarar mig nog. Tyckte bara det var en lustig kommentar, som tyder på viss(...) okunskap hos författaren. :rolleyes:

User Jonash

Page_code

Document Skrevet 8. sep 2005 12:47
7570 Fra: Skövde
Indlæg: 5
Medlem: 7570
maddej_007Nä, jag klarar mig nog. Tyckte bara det var en lustig kommentar, som tyder på viss(...) okunskap hos författaren. :rolleyes:
Ja det är ju din tolkning. Vad dina inlägg tyder på ska jag inte trötta ut tråden med, så har du mer åsikter om mig personligen kan du ju skicka dom som meddelande till mig och låta tråden ägnas åt svar på hennes frågor istället. //J

User Lews

Page_code

Document Skrevet 8. sep 2005 14:28
4772 Fra: Lund
Indlæg: 266
Medlem: 4772
JonashJa det är ju din tolkning. Vad dina inlägg tyder på ska jag inte trötta ut tråden med, så har du mer åsikter om mig personligen kan du ju skicka dom som meddelande till mig och låta tråden ägnas åt svar på hennes frågor istället. //J
CATFIGHT!!! :D

User acke_t

Page_code

Document Skrevet 8. sep 2005 19:36
4713 Fra: Lund
Indlæg: 370
Medlem: 4713
havregrynsgrön på morgonen är ju suuuuuper, synd bara att man oftast är för lat för att orka laga det :(

User HakanLarsson

Page_code

Document Skrevet 8. sep 2005 22:02
6061 Fra: Sollentuna
Indlæg: 1639
Medlem: 6061
Jag tycker att ditt upplägg ser vettigt ut, men jag skulle ha lagt mer fokus på löpning/konditionsträning än styrketräning. Ex: 3 ggr i veckan boxning. (Avsluta passet med ett par hundra situps, armhävningar med mellanklapp, dips mellan bänkar, chins, etc.) 3 ggr i veckan löpning. (Ex: Ett 45 min pass med naturlig intervallöpning, och två distanspass på 60-90 min. Du behöver köra distanslöpning över 60 min för att få igång förbränningen ordentligt - ju mindre glykogen kroppen har, ju mer fett förbränns. Och ju bättre kondis du har, desto mer kommer din motor förbränna.) En dag i veckan kan du lägga in ett lite tyngre styrkepass, om du har tillgång till skivstång (men det beror självklart på vilken viktklass du går i). Under detta pass kan du köra övningar som marklyft, frivädningar, axelpress, explosiv bänkpress, frammåtlutad rodd, chins etc. Ta en vilodag eller två om du börjar känna dig sliten - eller om du börjar bli småskadad. Vad gäller kost... Well, det är inte så jäkla kinkigt. Men ge fan i att ”unna” det något, förens du gått ned dina 5 panner! Fimpa öl, alkohol, sockerdricka, sås, dressing, skräpmat, chips och annan energirik dynga. Ät många men små portioner. Och fixa matlådor till lunch, om du har möjlighet (jag skulle aldrig kunna leva på blott proteinpulver)! Alltså: Var disciplinerad när det kommer till träning och ha karaktär när det gäller mat. Tycker lilla jag... :)

User_female Novan

Page_code

Document Skrevet 9. sep 2005 05:48
7326 Fra: Varberg
Indlæg: 1
Medlem: 7326
aireypHallå hallå. Tänkte om man kunde få lite tips angående viktminskning/deff. Jag skulle behöva gå ner i vikt hyffsat snabbt utan att förlora musklerna. Jag har lagt på mig endel under sommaren, och nu passar jag inte till "min viktklass". Sysslar med boxning nämligen. Jag skulle behöva gå ner ca 5 kg. Egentligen behövs det inte mer än fyra kg, men jag tänkte att det kan vara bra att ha ett kg att kunna pendla lite på... Jag har ätit dåligt under sommaren. Mkt godis och skitmat, och ganska oregelbundna mattider. Jag har nu lagt upp ett träningsscema för veckorna framöver, och även en kostplan. Hur tycker ni det ser ut?. Hur ska jag göra för att gå ner snabbast möjligt? Jag skulle egntligen behöva gå ner ett kg i veckan. Men dte kanske blir för ohälsosamt? Planen är ju att bara göra det i 5 veckor i sådana fall... Här är iallafall mitt träningsschema/Kostschema Morgonpromenad innan frukost FRUKOST 08.00: 2frukter Päron/Äpple, 1dl keso + Krossade linfrön alternativt havregrynsgröt och torkade plommon (Vilket alternativ är bäst? FIKAPAUS runt kl.10: 1 Frukt LUNCH 12.00: Jag har kort lunch ch brukarinte hinna laga till ngt vettigt, så här tänkte jag ta någon form av måltidsersättning. Twinlabs DIETFUEL, eller det här TWINFAST. Vad är bäst? FIKAPAUS 14.00: 1 frukt TRÄNING 17.00 Varannan dag styrketräning, varannan dag konditionsträning Boxning/Löpning, Boxningen är ca 1h, Löpning ca 5km alltså typ 30min MIDDAG 19.00 Soyaproteinbitar, spenat/andra grönsaker, svamp som exempel. Jag är vegetarian så jag äter oftast sojaprotein eller quorn som protein. Har även tänkt att köpa tofu. Hur är det med bröd/pasta/grynprodukter. Jag har hört att man ska skippa det och byta ut till grönsaker. Hur är det då med exempelvis havregryn/mackor. Kan man unna sig godis en dag i veckan, eller kommer dte att förstöra viktminskningen mycket. Jag har ju lite svårt att motstå=) Alla tips och förslag uppskattas!
Hejsan! Tänkte bara säga att du vet väl att linfrön är giftigt, man får äta max en matsked om dagen.... men det gör du väl..

User_female eva-lotta

Page_code

Document Skrevet 9. sep 2005 11:47
6 Fra: Solna
Indlæg: 27
Medlem: 7488
acke_thavregrynsgrön på morgonen är ju suuuuuper, synd bara att man oftast är för lat för att orka laga det :(
Om du har micro tar det ca 3 min och du kan laga det rakt i tallriken :)

User acke_t

Page_code

Document Skrevet 9. sep 2005 16:12
4713 Fra: Lund
Indlæg: 370
Medlem: 4713
eva-lottaOm du har micro tar det ca 3 min och du kan laga det rakt i tallriken :)
blir ju inte lika gott då :/ men visst det är ju fortfarande ätbart

User HakanLarsson

Page_code

Document Skrevet 9. sep 2005 16:17
6061 Fra: Sollentuna
Indlæg: 1639
Medlem: 6061
Ni lyckliga få som tål havregrynsgröt... Själv måste jag hålla mig till kornflingor... :'-/
acke_tblir ju inte lika gott då :/ men visst det är ju fortfarande ätbart

User Jonash

Page_code

Document Skrevet 10. sep 2005 20:03
7570 Fra: Skövde
Indlæg: 5
Medlem: 7570
Trotts maddej_007s otroliga kunnande om mig så är jag också en förespråkare av havregryn och brukar köra en mix på morgonen av Proteinpulver (cream toffe=gott) havregryn och mjölk ner i en shaker och fram med mixerstaven. Gör gott för kroppen. Men just det ja....jag åt ju inte nått... Puss o kram ;)

Side: Første | Forrige | 1 · 2 | Næste | Sidste
    AddthisDel   FeedRSS feed