Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
6299
  • Sider

  • No pages

viola Link Blog

KvinnaViola Petersson, 59År, Od, Sverige

viola's Blog

AddthisDel   FeedRSS feed

Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 · 4 | Næste | Sidste

Hittills OK

2007-09-01 08:30   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Har tränat nu i tre veckor. Visserligen "bara" stavgång och några styrketräningspass. Men det känns riktigt bra. Jag hade ingen aning om att stavgång var så tufft som det är. Det beror ju naturligtvis på hur hårt man kör men det ger betydligt mer träning än jag trodde. Kul, jag föredrar faktiskt att vara ute och promenera framför att köra ett pass hemma på min träningscykel. I måndags var det visserligen ingen höjdare, då vräkregnade det och jag spurtade på för att jag skulle bli färdig fort men se det skulle jag inte ha gjort. Mina ben var förmodligen inte redo för detta tempo så det dröjde inte mer än 10 min. så gjorde det så ont i mina vrister så jag knappt kunde gå. Det var så att tårarna nästan kom. Förmodligen blev det väl inte bättre av att regnet gjorde så att man blev nedkyld också. Det var bara att vända om och vila bort smärtan. Men nu har jag i alla fall lärt mej att det är bra att ta det "lite" lugnare tills man hunnit bli uppvärmd innan man "spurtar" iväg, även på promenader.

 

 

Nytt försök

2007-08-19 11:45   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Ja, jag har ju inte någon disciplin som helst har jag märkt!

Usch, men nu är det dax för ett nytt försök.

Valborgshelgen detta år körde jag ett långt inlineslopp på 5 mil med bara tre korta rundor i benen. Tyvärr blev det nog för bra för efter det så har jag haft väldigt ont under foten. Jag har väl väntat och väntat på att det ska bli bra men det har det ju inte blivit. Efter mycket om och men så bokade jag i alla fall in en tid med läkare nu under semestern och domen blev - hälsporre!!? Trodde väl inte riktigt på det eftersom det inte är i hälen utan i hålfoten jag har ont. Men jag har försökt att följa råden med att ha bra riktiga skor på mej och faktiskt så känns det bättre. Problemet är ju att man blir så varm i fötterna av att gå omkring med riktiga skor i stället för sandaler och träskor, framför allt på jobbet. Men det får det väl vara värt då!

Tyvärr så har jag ju "passat på" att lägga på mej massor av kilon extra under denna tid så nu har jag nog att göra att bli av med dessa. Jag har börjat lite lätt med stavgång och i dag ska jag in och köra mitt första styrketräningspass på länge. Förhoppningsvis så kan jag börja med boxercise om nån månad när det passet kör igång, om foten tillåter det. Tyvärr var jag ju tvungen att hoppa över minitriathlon-loppet nu i början på augusti. Eller....tyvärr....vem är det jag lurar egentligen. Jag var nog egentligen glad att jag hade foten att skylla på. Jag tänker inte lova att klara nästa år men visst vore det kul om jag kunde ta mej i kragen och visa mej själv......Fast helst skulle jag vilja hitta ett "lätt" triathlon som inte är så backig terräng....jaja vi får väl se.

 

 

Det var länge sedan.

2007-02-25 12:02   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel
Ja, det är nog nästan två veckor sedan jag skrev nu.
Har inte varit någon speciellt bra period. Egentligen har jag väl inte varit riktigt sjuk, fast inte riktigt frisk heller...?!
Ont i halsen, ont i huvudet och allmänt ont i kroppen fast jag har ju jobbat som vanligt och det har väl varit ungefär det som jag orkat med.
Men idag ska jag i alla fall åka till gymmet och träna lite. Var ju där förra söndagen också, trots att det kändes lite motigt. Bättre blev det ju inte när jag kom dit och upptäckte att jag glömt skorna hemma! Men, men, för styrketräning behövs ju inte skorna, kändes bara lite pinsamt att gå omkring i strumplästen....Crosstrainer gick väl också hyfsat utan skor men sedan blev det inte mer kondition, och sedan har jag ju som sagt var inte orkat mer i veckan heller.
Men nu hoppas jag att det värsta är över så att det kan bli lite fler pass veckan som kommer.
 

Boxercise

2007-02-07 18:57   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel
Idag kändes det hur bra som hels att träna.
Jag blev helt genomsvettig men kände mej inte speciellt trött ändå efteråt. Kanske har träningen börjat ge lite resultat ändå, åtminstone konditionsmässigt.
Ja, det får väl framtiden utvisa :).
Det är faktiskt lite kul att träna där jag går för där har dom gratis boxpass för ungdommar upp till 16 år (eller var det 18 år?) och min systerdotter är med där. Det roliga är att hon har dragit med sej en del kompisar från sin klass. Nu hör det ju till saken att dom är "hårdrockare" och kommer med de konstigaste hårfärger mm. Skitkul och jättegulliga ungdommar hela bunten. Men de får allt en hel del ögonkast från de andra som tränar, fast mest positiva tror jag.
Helt klart är de en färgklick i alla fall.
 

Ont i vristerna.

2007-02-04 18:29   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel
Usch vad tråkigt det är att få ont!
Igår var jag ju ute och promenerade och fick vända om för att jag fick ont, antingen i vristerna eller om det är benhinnorna, jag vet inte.
Idag tränade jag på gymmet och tänkte testa att använda mina joggingskor på bandet i stället för mina vanliga träningsskor. Men tyvärr märkte jag ingen skillnad.
Fast nu är jag nog mer inne på att det är mina vrister som inte riktigt vill vara med.
Kan det vara så att man är så stel i vristlederna att man kan få ont där.
Jag tror att det beror på att man vinklar upp foten lite mer när man promenerar snabbt. Jag fick även ont när jag körde roddmaskinen i 5 min och då vinklar man ju också upp foten när man kör framåt med sitsen.
Låter det som en vettig förklaring. Är det någon som känt av detta också.
Förhoppningsvis är det ju bara en träningssak antar jag.
Både löpbandet och rodden körde jag efter mitt gympass så jag tror inte enbart det handlar om uppvärmning även om man säkert skulle kunna mjuka upp lederna lite mer innan man kör på ordentligt.
Vad tror ni? Kan min teori vara riktig?
 

Taco i kväll.

2007-02-03 13:09   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel
Min syster med familj kommer hit senare idag och då blir det både taco och hemmagjord prinsesstårta. Två i familjen är glutenintoleranta och då blir det oftast hembakat. Lite jobb med det fast å andra sidan mycket godare!
Senare blir det väl Melodifestival och kanske lite popcorn.

Idag har jag cyklat på motionscykeln i 30 min och sedan tänkte jag ge mej ut på en lång stavpromenad. Fast det blev inte så långt för efter 10 min fick jag så fruktansvärt ont i benen. Vet inte riktigt om det är vristerna eller om det är benhinnorna men ont gjorde det. Bestämde mej för att gå en liten bit till men sen var jag tvungen att vända hemåt. Blev nog bara en 20 min promenad.
Tur att inte syrran och jag bestämde oss för att promenera ihop som vi pratade om först. Hon ska åka kortvasan snart och har planerat in en snabb tvåtimmarspromenad idag sa hon.

Jag får väl prova att gå snart igen och se vad som händer. Det konstiga är att jag inte känner ett dugg när jag cyklar, crosstrainar eller kör mitt boxpass. Däremot känner jag av det när jag går på löpbandet eller om jag promenerar.
Än har jag inte vågat ge mej på att springa men jag hoppas inte att detta kommer att störa de planerna.
 

"Fölseda´!"

2007-01-31 19:56   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 6 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel
Idag har jag käkat drömrulltårta. Det unnade jag mej eftersom jag fyller år idag :)!
Men så har jag varit på boxpass idag också så jag har nog gjort av med en del av de extra kalorierna.
Idag testade jag att ha på pulsklockan igen och denna gången fungerade det bättre så nu har jag i alla fall lite ungefärliga värden att gå på.

Usch, nu är det snart dax att gå ut i snålblåsten igen. Tyvärr har den lilla snö vi hade försvunnit nu så de nya skidorna får nog stå ett tag nu. Förhoppningsvis så kan det väl bli några turer till i år.
 

Ut idag igen.

2007-01-27 12:52   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel
Så, då har vi bättrat på skidspåret ytterligare lite till. Vi körde fyra varv på våran bana, jag får nog revidera längden lite grann, det är nog inte mer än 1000 m, så det blev väl ungefär 4 km åkning. Jag får väl säga att det blev en rejäl genomkörare i alla fall, jag hade en snittpuls på 160 och en max på 180! Jag hade min gamla klocka som jag tror fungerar bra. Det vore kul att få veta vad jag har för maxpuls någongång. Med tanke på att jag är 42 år så borde ju mitt max ligga på ungefär där jag var. Men antingen har jag högre maxpuls eller så visar klockan fel fast det tror jag faktiskt inte eftersom min lägsta puls brukar ligga mellan 60-70 (alltså inte vilopuls) och det tror jag är ganska rätt.
Jaja, det är ju inte så viktigt egentligen, mest kul att kolla läget ibland. Det viktiga är ju att jag känner att jag gjort något ansträngande.
Får väl se om det blir någon kort tur senare i kväll också. Det här var ju gôrskôj.
Fast jag får väl se till att ha krafter kvar till imorgon då vi ska åka in till stan och styrketräna.
 

Skidåkning.

2007-01-26 17:33   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel
Idag har jag tagit min första skidtur för denna säsong.
Kan ju inte påstå att jag är någon van skidåkare precis, så det blev till att pusta och stöna och stånka. Men kul var det.
Nu bor jag ju på landet och här ute finns det inga färdiga spår så jag och min sambo började med att spåra ett varv ute i grannens hage. Det tog oss 15 min men man kan nog komma ner på ungefär halva tiden när det blir lite bättre uppkört. Det var faktiskt något av premiär för min sambo på ett par längdskidor så det gick riktigt bra. Efter spårningen var vi ju tvungna att provköra ett varv och då gick det lite fortare, ungefär 10 min tog det skulle jag tro.
I morgon ska det ju bli sol och kallt så då får vi nog bättra på spåret lite. Vi får väl "låtsas" att vi tränar för sprintåkning eftersom banan förmodligen inte är längre än ca 1500 m.
Det var lite kul för jag hade min hund med i hagen också och han gillade inte alls den djupa snön så han sprang i spåren och förstörde det lilla vi lyckats åstadkomma. Vid ett tillfälle när vi körde ganska nära vägkanten så passade han på att springa på vägen i stället, skulle tro att han tyckte vi var tokiga som inte följde hans exempel att göra det lätt för sej.

Det är otroligt vad skönt det kändes när vi var färdiga och man kunde komma in i värmen igen. I och för sej frös man ju inte direkt ute, snarare tvärtom, men det blossar verkligen i kinderna och man känner sej riktigt hurtig och sportig efter dagens aktivitet även om den inte var speciellt lång.
 

Planering.

2007-01-20 20:57   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel
Idag har jag försökt att knåpa ihop ett litet träningsprogram som jag ska försöka följa.
Eftersom jag i ett svagt ögonblick bestämt mej för att köra ett minitriathlon så vill jag koncentrera mej på kondition.

Måndag: Kondition
Tisdag: Vila eller ev. ett styrkeprg hemma
Onsdag: Boxpass
Torsdag: Vila
Fredag: Kondition
Lördag: Vila
Söndag: Styrketräning på gym

Egentligen kanske jag borde köra fler pass men jag börjar såhär så får jag väl se om jag ökar på lite när jag har kommit in i rutinerna med träning. Det finns ju tyvärr annat som man måste hinna med i livet också.
Jag kommer bara att köra styrketräning en gång i veckan till att börja med eftersom det är vad min tid räcker till. Vet inte om det är vettigt, de flesta träningsprogram som jag har sett verkar utgå ifrån tre eller fyra gånger i veckan. Men jag antar att en gång är bättre än ingen gång.
På gymmet kommer jag att träna
Lårcurl
Benpress
Insida lår
Utsida lår
Latsdrag
Butterfly
Bänkpress
Situps
Rygglyft
Vet inte om jag kommer att hinna/orka med alla övningarna men jag vill ju gärna få med åtminstone en övning per muskelgrupp.
Finns det någon som eventuellt vill ge någon kommentar om mitt upplägg så blir jag bara glad. Till ex om jag har missat någon viktig muskelgrupp eller om jag kan ta bort någon!

Nu ska jag i alla fall ut i blåsten och rasta vovven och sedan ska jag sova.
God natt!
 
Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 · 4 | Næste | Sidste