Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
No_image
  • Sider

  • No pages

Omega Link Blog

ManChristian Milleding, 44År, Skellefteå, Sverige

Omega's Blog

AddthisDel   FeedRSS feed

Planeringen, kosten och träningen

2006-06-27 09:55   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel
Mitt skulderblad som jag skrivit om tidigare känns äntligen 100% igen och det känns inte som om jag kommer bli mer sjuk framöver.

Så jag har börjat på ett kostschema som förmodligen kommer bestå av mycket vatten, pasta några gånger varje dag så att jag inte går hungrig och jag kommer äta vanlig middag. Vanlig middagär kött, potatis och grönsaker eller liknande. Jag drar inte in på något för mitt mål är inte och gå ned i vikt, utan upp. Med regelbunden träning och min ämnesomsättning tror jag på en vinnande kombination.

Nu är det bara frågan hur länge jag kommer att träna varje dag (ge mig gärna förslag) och hur den kommer se ut. Det jag vet är att den kommer att ske hemma, i min nya lägenhet från och med augusti... och att den består av träning med hantlar och boxning i första hand. Naturligtvis kommer jag koncentrera mig på lite längre motionsövningar och stretchmoment då det gäller att vara försiktigt, med tanke på min tidigare skada.

Denna tiden som varit har jag fåt mig en stor mage av alla läsk och choklad jag fått i mig, vilket är fantastiskt! Vad babblar killen om säger ni nu, right? När man är lika lång som Dolph Lundgren och har vägt cirka 70 kg i flera år är jag överlycklig av att väga över 80 kg nu. Även om det är fett så har jag iaf något att bygga muskler på. Dessutom är det skönt att få en någorlunda normal ansiktsform och att mina jeans inte ramlar av midjan...

Min inspiration från början har varit min bror, som tävlade i Bodybuildning på 80-talet. Han lyckades ganska bra, var delägare i ett gym och sysslademed många sporter, tex hockey, fotboll, boxning, skateboarding...
Han var någon att se upp till och han rekomenderade boken "Sly moves" som jag hjälpt mig att hitta den motivation som jag behövde. Den var också lättläst, bra bilder och många tips för dem som kanske inte är tränignsfreaks från början.

Nu är jag där jag vill vara, nu är det bara dags att ta sig till målet!
 

Cirkus

2006-05-30 18:38   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel
... ja den är i stan...

På andra sidan gatan faktiskt och där ser jag många ute och går, själv har man inte gjort någonting. Ryggen mår lite bättre med hjälp av mycket vila. Fast snart måste jag hitta motivation till att börja träna för det börjar kännas deppigt värre... nä urs..
 

Från helvetet och tillbaka

2006-05-20 20:46   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel
Det har gått många månader nu sedan jag försökte med en satsning med min boxning och styrketräning. Sedan dess har jag varit så sjuk att jag inte klarat av att arbeta eller studera.

Har fått förhöjt blodtryck, min syn försvann tillfälligt av utmattning så jag föll ned för en trappa och svimmade av. Grannen fick bära upp mig för trappan och lägga en kudde under huvudet... efter det fick jag allt, kräksjukan, magsjukan, förkylning flera vändor, nackspärr, ögon och bihåleinflammation... tandlossning och hudbesvär.

Slutligen gick jag till en läkare och han sa att allt detta beror på dåliga levnadsförhållanden. Jag har inte kunnat skämma bort min kropp med den näring som den behöver och då har allting fallit bort... när man är uppe i varv syns inte allt så klart och det har jag nu bittert fått erfara. Så nu blir det en lång väg tillbaka till träning och ändrade kostvanor...

Mitt guldmedlemskap som jag tecknade för ett halvår är ironiskt nog närmare sitt slut och jag har knappt hunnit börja sen detta hände....
 

Kämpar vidare...

2006-02-11 12:20   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel
Fortfarande sjuk, huvudvärken har försvunnit men illamående består...

Träningen känns långt borta nu och medans jag varit sjuk har jag samlat på mig massa arbete. Känns inte så kul och bli sjuk dagen efter jag blev guldmedlem.

Dagen nu består i att gå och köpa nyponsoppa och knäckbröd, verkar inte få i mig så mycket annat. Försökte äta mat igår men det förstörde hela dagen. Å föressten, ni som dricker kallt vatten, det är bra i träning men när man är sjuk är det inte bra. Det har jag fått känna av...
 

Sjuk

2006-02-09 10:49   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel
Dagen efter jag äntligen hade tagit mig samman att träna blev jag sjuk och har sedan dess bara kunnat äta nyponsoppa. Bara att ta sig till köket är en plåga, huvudet är som en ballong, ansiktet svullet och det känns som jag är redo att läggas in på äldreboendet.

... och imorgon har jag grupparbete på universitetet...
 

Dålig början....

2006-02-07 12:03   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel
Blev Guldmedlem idag...

Har köpt en del utrustning för att träna hemma men hitills har jag mest suttit i soffan och varit deppad. Mina ben känns som betong och jag inbillar mig att det är ingen idé att träna för jag kommer ändå må dåligt sedan pga av andra orsaker, typ ekonomi och sådant som jag inte kommer tråka ut er med här.

Idag tänkte jag trotsa mig själv och fast huvudet säger negativa saker kommer jag göra det ändå. Tydligen har det inte fungerat så bra hitills att lyssna på det jag tänker. Så nu får det bära eller brista som man säger...

Har detta hemma:

- boxningshandskar
- Handlindor med karborre
- Vattenflaska med Shaker, + 3 x ren protein pulver
(20 kg portion blandat med mjölk)
- 2 x 8 kg hantlar
- 2 x 3 kg aerobicshantlar
- 2 x handleds och ben tyngd 1 kg vardera med karborre
- Ultra AB Trainer, hjul med knäplatta och gummiband.
- 20 kg boxningssäck
- Päronboll med fjädrad stativ och vattenfylld bottenplatta.