Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
A5a736b410135c3624acff3e2e3aac56f46140cd3459d90468a614c748f9ed61
  • Sider

  • No pages

grendal Link Blog

ManAndreas Leander, 37År, Karlstad, Sverige

Grendal

Det är resan, inte målet, som är det viktiga

AddthisDel   FeedRSS feed

Oförskämt pigg i kroppen

2013-01-10 01:40   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Gymet igår gick över förväntan, och ännu lite bättre faktiskt. Trots att jag inte tränat på så länge lyfter jag tyngre än vad jag nånsin gjort. Känns lite som att det växt annat än bara deg under huden. Känns ju såklart hur bra som helst. Tidigare kände jag mig hur klen som helst under bröst-passen. Igår kändes det som att det inte fanns några gränser för vad jag klarar av. Ska bli sjukt intressant att följa dessa passen under våren nu.


Sovmorgon idag. Definitivt inte med mening. Gymet blev det inget av, då jag inte hann innan jobbet. Får ta igen det under morgondagen. Hoppas det känns lika bra som det gjorde igår.


Hoppade till och med upp på löpbandet i 20 min. Ingen större fart på bandet, utan mest för att känna hur det kändes. Det kändes tungt kan man säga. Kondisen finns absolut konserverad sedan tidigare, viljan att orka finns den också. Det är bara tyngden på mig själv som för närvarande gjorde att det va lite tungt att springa dessa 20 min. Åtgärd krävs.


Tror btw att det är någon som märkt en aning fel på vårat gym. Om det inte är så att jag är vrålstark och kör 140kg på flyes i maskin och sittande press. Tror inte de va..


Imorgon kör vi rygg, axlar och en stund på löpbandet. Blir kempegrejt de :)


Sleep well, I will...

 

Sista "slappveckan"

2013-01-08 19:50   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Så skulle man kunna uttrycka min planering. Körde ganske hårt förra veckan, men inte så många pass. Resultatet blev en hel del träningsvärk som inte riktigt ville ge med sig på några dagar = inte så skönt. Denna veckan blir det lite lugnare, sätta in vikterna i alla övningar som ligger i planeringen kommande månader. Se vad jag har att jobba med.


Idag blir det lite bröst och alla små skitmuskler som man gärna glömmer bort att träna, typ underarmar, nacke, leder osv. Imorgon ytterligare ett pass där ryggen och axlarna skall få sin beskära del.


Fr.o.m. nästa vecka är det tänkt att träningsprogrammet skall ösas på ordentligt. En hel del fokus på förbränning och kondition kommer komma framåt mars. Då gäller det att komma i form inför stadsloppet.


Första löpningen på ett jäkla tag kommer ändå att tas idag. Blir väl typ 20 min på bandet. Mjukstarta lite när det gäller det också.


För alla dom som har träning som nyårslöfte, rekommenderar att träna för att man vill och för att må bra, inte för att man lovade det under ett svagt ögonblick kring nyår. Bara min åsikt, brukar aldrig hålla för mig, men kanske funkar för andra.


Off to gym..

 

Träningsvärk!!

2013-01-05 00:47   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Minst sagt. Träningsvärken från helvetet satte in igår. Skrev att det skulle bli en löptur under gårdagen. Kan väl bara besviket konstatera att den löpturen lär få vänta på sig. Mina ben känns skit just nu. Kan inte riktigt stå på dom ordentligt. Formen är inte direkt på topp kan man säga. Blir till att ladda med mjukstart av löpning till veckan istället. Hyser nämligen inga större förhoppningar om att benen skall kännas bättre under helgen.


Bröstpasset igår gick över förväntan får jag lov att säga. Framförallt med tanke på hur benpasset dagen innan gick. Klarade mer än vad ja hade förväntat mig att göra efter ett par månaders frånvaro, vilket ju känns fantastiskt idag. Att jag dessutom har lite lagom molande värk i de musklerna idag gör ju inte saken sämre.


Idag har det blivit vilande från gymet. Blir gymet under helgen igen. Blir nästa vecka med mjukstart också innan allvaret drar igång på riktigt. Några korta löppass och några korta gympass och lite innebandy är vad nästa vecka har att bjuda på.


Promenaderna funkar i alla fall hur bra som helst. Tre timmar på tre dagar får anses som godkänt. Tror inte hunden misstycker heller.


Snart inleds hårdträningen inför stadsloppet. Kommer innehålla tempopass, intervaller, backträning och distansträning. Ser trots allt fram emot att komma igång med löpningen.

 

När chocken lagt sig början resan mot nya mål

2013-01-03 13:39   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Ja, chock är väl det minsta man kan kalla det när jag satte mig på vågen på jobbet och insåg att jag endast är cirka 12kg från 100kg. 87,7kg visade vågen på när den äntligen hade stannat. Visst, man vill komma upp i viktklasserna en hel del. Men på det sättet som jag klivit upp i klasser de senaste två månaderna är under all kritik.


Bestämde mig återigen att ta tag i den förbaskade träningen. För cirka 1,5-2 år sedan var det inga problem med träningen. Man var där varje dag, det var precis som att det var en rutin, var aldrig jobbigt att ta sig dit heller. Men någonstans på vägen fram tills nu händer det något. Vad som hände är jäkligt svårt att sätta fingret på. Men man kan väl bara konstatera att från att mer eller mindre haft en kropp som i alla fall jag fram tills dess bara kunnat drömma om till att för närvarande vara en enda stor klump. Det som mer eller mindre var rutor har förbytts mot en stor boll. Som sagt, vad hände?


Med detta sagt kan man väl bara konstatera att mitt största mål med detta träningsåret är att komma tillbaka till rutiner vad det gäller träning. Med huvudmål att det inte skall kännas jobbigt att ta sig till gymet, eller ut på löprundan oavsett form, väder eller inställning.


Mål nummer två är att ta mig runt stadsloppet i Karlstad på under 45 min. Förra året satt det på 48,40. Inga problem tänker ni. Men det skall då knytas an till det som står längst upp här. 87,7kg. När detta genomfördes vägde denna kroppen 80-82kg, och löpningen var då mitt huvudfokus på träning.


Mål nummer tre är att i slutet av året väga kanske t.o.m. lika mycket men med en totalt annan kroppsform.


Finns en hel del att jobba med kan man säga.


Igår var jag på gymet för första gången på cirka två månader. Pressade benen till max. Känns förjävligt, men samtidigt helt underbart, idag. Kan knappt gå ordentligt, men det är väl så det skall vara tänker jag!


Idag blir det pumpa tuttarna en del. Blir också första riktiga löpturen på alldeles för länge. Kommer bli amazing för mina ben..


Väl mött, I'll be back!