Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
42728
  • Sider

  • No pages

aCookie Link Blog

Kvinna48År, Stockholm, Sverige

Acookies Blogg

Train hard - Fight easy

Träningsvärkens moder...

AddthisDel   FeedRSS feed  

Igår var det dags för outdoor crosstraining. Eftersom instruktören är sjuk så fick vi en ersättare och "indoor crosstraining". Han körde igång med uppvärmning i olika löpmoment. Som alla här är plågsamt medvetna om är min kondition inte i heum... harkel "toppform" precis, vilket innebär att min andning redan här överöstade både musik och övriga deltagare. Well, sedan gick vi över till att "knuffa" varandra över salen två och två, jag ska alltså med min tyngd flytta på min kompis och hon ska försöka hålla emot. Fett jobbigt hur som helst och jag knuffade på som en idiot och kom inte särskilt långt alls:-( Sedan gick vi över till en två minuters rond av att springa till andra sidan salen, göra en burpee, springa tillbaka och ställa sig i plankan. När alla kommit ner i plankan så startar han oss igen och vi ska göra om detta (i all evighet kändes det som). Sedan var det en minuts vila och en ny två minutare med löpning till andra sidan salen, slänga sig ner på mage och invänta ny start signal. Mein Gott! Sedan var det cirkelträning med helt vansinniga saker som Turkish getup med en 7 kg tung lång stång, burpee på ett ben, fällkniven för magen, armhävningar med sidledes förflyttning, kettlebell swings. Sedan var det dags för sista övningen, ryck till stående med 15 kg -20 kg för tjejer och 20-30 kg för killar. Vi skulle göra 15, 9 och 6 rep. Medans den ena jobbar ska den andra springa fram och tillbaka över salen. Som sista moment fick vi göra lika många upphopp som varv vi sprungit i salen. Jag har ju noll sifferminne och hade noll koll på hur många varv det blivt så det bestämdes att alla som inte hade koll fick göra 23 upphopp. Det var hur som helst ett vansinnigt jobbigt (men väldigt roligt) pass! Kände redan när jag gjorde mitt första varv på turkish getup att det drog som tusan bakom vänster skuldra. När jag kom hem och började bli kall så kändes det som att jag inte kunde dra djupa andetag. Riktigt akut träningsvärk med andra ord...


Imorse hade skuldran inte blivit bättre precis... Träningsvärk av Guds nåde! Vad stod på schemat idag då? Jorå, chin up, invertive row och ... stöt. Ärligt talat?! Gjorde några set av stöt och tänkte det här GÅR inte! (bara nu att sträcka höger arm över tangentbordet drar som f*n i skuldran och jag vill inte använda den här kroppsdelen mer..). Jag skulle göra en cirkel på 30 rep, 37,5 kg på tid. Fick plussa på 4 sek på tiden. Mina luftrör pep, jag ville bara lägga mig ner och dö. Men, det var bara till att bita ihop och göra det. Hu!


Ikväll blir det en lång powerwalk med en lånad jycke. Drar hon det minsta i kopplet kommer jag släppa henne och önska henne lycka till:-)

 
Written 533 weeks ago
58054 533 weeks ago

hetahulda

förutom att man känner sig väldans otränad, svag o slö när man läser din blogg ;o) är den väldigt kul att läsa =)
krya på skudran, hoppas det är en lydig hund så du kan binda kopplet runt magen ;o)
42728 533 weeks ago

aCookie

Ha, ha, nej, jag tycker mest att jag beklagar mig över hur jobbigt allting är:-) Men jag tillhör den där, kanhända lite rubbade kategorin som tycker att det är kul när det är väldigt jobbigt.
Kom precis tillbaka från promenaden och det var nog kombinationen av rörelse och att det är så varmt som gjorde att jag känner mig mycket bättre i skuldran. Men ack och ve, det är nog bara en tillfällig lindring... :-)