Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
42728
  • Sider

  • No pages

aCookie Link Blog

Kvinna48År, Stockholm, Sverige

Acookies Blogg

Train hard - Fight easy

Smärtsamt resultat

AddthisDel   FeedRSS feed  


Oaaaajaajaajajaj vad jag har haft träningsvärk! Nu tror alla att jag överdriver, men icke. Jag har ont när jag sitter, står och går. När jag sitter ner så gör yttersidan av vaderna ont, knävecken (!) och framsida lår. Nu har jag inte ens nämnt att det känns som om jag sitter på vassa knivar. När jag står upp orkar jag inte hålla upp ryggen och axlarna. Det känns som om mitt huvud är för tungt för resten av kroppen. Jag känner mig som en sån där "Lollipop" modell, ni vet som är så mager att huvudet ser helt orimligt stort ut. Men midjan sitter där den sitter efter påsksnaskandet som jag, på eget initiativ, stretchade ut över flera dagar. Just nu är jag mer tacksam för stretchen i byxorna:-( Bläddrade igenom ett dokument på jobbet igår och upptäckte att ovansidan av underarmen gör våldsamt ont när jag bläddrar. Försökte tvinga mina kollegor att bläddra åt mig men det var ingen som nappade på det... Att ligga ner är mitt favorittillstånd just nu, men min arbetsgivare verkar ha bestämt sig för att inte  ersätta min stol mot en säng:-(
Men hur kommer det sig att min kropp är i uppror då? Jo, min galna (jo, han är galen på riktigt ) PT tvingade mig i tisdags till allsköns olika hopp på längden och på tvären. Det var jämfotahopp upp på väldigt höga höjder och hopp ner från ännu högre höjder osv i vad som kändes som en evighet. Ett exempel, han tog två stepbrädor på högsta nivån. Ovanpå dessa satte han en bänk från gymmet. Sedan ska jag hoppa jämfota upp på bänken. Vem är galen då? Han eller jag? Close call...;-) Men det finns ju en del killar på gymmet som hoppar helt sjuuuukt högt upp, det är bänkar som ställs ovanpå bänkar osv. Jag skulle inte ens fixa att klättra upp:-D


Har trots min träningsvärk tränat en hel del ben i veckan. Det går ju bra att träna bara man lyckas bli varm. Det är ju helt vidrigt, hemskt innan man blir varm, men det är också enda gången man får vara smärtfri. I måndags körde jag front knäböj 6*3. Körde tre set på 60 kg och det gick bra, sista rep på varje set var en kamp på hårstråt, men jag lyckades ta mig upp varje gång:-) Sista tre set sänkte jag till 55 kg, men jag var så trött att jag funderade på om jag verkligen hade kommit ihåg att ta av vikt:-/


I onsdags var det 8*3 ryck. Ryck med träningsvärk är inte att rekommendera, men jag är bokstavstroende. Står det på schemat så utför jag det. Som sagt var, blir man bara varm.... så går det att genomföra. Det var även en crossfit cirkel med fem varv av löpning 150 meter, 8 kettlebell swings och 8 armhävningar. Pulshöjande kan jag meddela - alla, jag menar ALLA på gymmet kunde höra mitt flåsande. Föreställ dig en pipande astmalunga så har du det (jag har visserligen inte astma, men varje gång jag gör en sån här cirkel så funderar jag om jag ändå inte har det...). Men det är jäkligt kul att köra såna här små cirklar, utmana sig själv till att pressa ner tiden och ta sitt förra resultat. Vem vill bli sämre än sitt förra resultat?!


Igår körde jag 3*3 knäböj, ett av de set ska vara personbästa på 3 rep. Harkel... sa någon träningsvärk? Igår var träningsvärken på ett all time high. Jag fick ju köra typ hundra set för att bli varm i benen. Kändes ju inte som om jag skulle lyckas få in något personbästa precis. Men skam den som ger sig! När jag väl hade blivit varm vilade jag lite längre mellan set och så till slut kunde jag ta 3 rep på 82,5 kg, en ökning med 2,5 kg. Hade verkligen hjälp av min låda som jag har under rumpan för att se till att jag får tillräckligt djup när hela kroppen undrade om det här verkligen var en så bra idé egentligen.


Idag var det lite bättre på träningsvärksfronten i alla fall. Okej, det känns fortfarande litegrann både här och där. Men jag kan i alla fall röra mig obehindrat:-) På gymmet var det dags för marklyft 7*3 set, stegrande vikter. Man ska lägga på mer för varje set och sista set ska man helst ta mer än vad man tagit tidigare på tre rep. Hade hoppats på att ta tre rep på 95 kg, men det gick inte alls idag. Jag hamnade därför på 90 kg som mest. Aja, nästa gång kanske?
   

 
Written 539 weeks ago
42728 539 weeks ago

aCookie

Hopp är jättekul! Man kan köra jämfotahopp, slalomhopp, borzow och en massa mer. Jag brukar ställa upp stepbrädor och hoppa tex jämfota upp på brädan, ner mellan brädan och upp på nästa. Man kan hoppa i sidled men jämfota upp på brädan, ner igen på samma sida, upp på brädan och sedan ner på nästa sida, upp igen på samma bräda. Ner igen och samma sak upp på nästa bräda. Sedan kan man hoppa jämfota över stepbrädan, landa mellan de uppställda stepbrädorna och vidare över nästa. Brukar köra en variant där man står på en bräda och har en kompis som håller upp en body bar (ser ut som en skivstång men väger typ ingenting) uppe i höjd med så högt man kan hoppa. Så hoppar man över stången och landar djupt med rumpan mot backen, som en djup knäböj. Heum... låter märkligt kanske men testa!
58054 538 weeks ago

hetahulda

inspirerande läsning!
42728 538 weeks ago

aCookie

Tack Hetahulda:-)