Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
42728
  • Sider

  • No pages

aCookie Link Blog

Kvinna48År, Stockholm, Sverige

Acookies Blogg

Train hard - Fight easy

Ny favvoövning och önskan om träningsvärk i magen...

AddthisDel   FeedRSS feed  

Har haft en lugn och hälrig helg i solen. Har gått på några långa powerwalks. Mest för att jag var för lat för att springa men ville vara ute och röra på mig. Det var så härligt väder (nu ignorerar jag åskvädret jag fastnade i under lördagen). Smorde in mig med solblock men lyckades ändå bli alldeles rosa:-(


Idag körde jag i alla fall igång med ett pass på gymmet med min galna PT. Har tränat lite på det när jag kommer åt och har lyckats höja vikten lite. Nu ökade jag mitt personbästa från 21 kg till 23,5 kg. Nice:-) Sedan var det dags för dipsräcket. Det gick inte alls bra när jag körde dips sist själv... gick inte så värst bra nu heller;-) Gjorde 3 st i mitt första set och det var tuuuungt. Började hänga med huvudet. Gjorde tre rep till i andra set och höll banne mig på att fastna längst ner. Drog mig sakta men säkert upp och det slet som tusan i min vänstra axel (men den känns mycket bättre nu så det är nog ingen skada skedd). Avskyr själv när folk gnäller på träningen men det gäller ju inte mig själv ha, ha... Så jag började gnälla över hur jobbigt det var under mitt tredje set men lyste upp när min galna PT förklarade att förra gången när jag gjorde 3 * 6 rep så gick jag inte lika långt ner. Aha! Det finns alltid nya nivåer av galenskap;-)


Sedan var det dags för en ännu en ny övning: eccentrisk bänkpress. Då ska man lägga på massor av vikt ( finns säkert någon beräkning för detta men mitt max är 72,5 kg och nu fick jag  80 kg). Sedan ska man ta ner stången lååångsamt. Det ska ta minst fyra sek innan man är nere och när stången tar i bröstet ska den som passar dra upp stången (man kan få hjälpa till). Det var hur kul som helst! Det tog en stund innan man fick kläm på det men på slutet kände jag att jag stabiliserade med magen och att jag kunde dra ut på tiden ner. En ny favvoövning! Men man behöver ju någon stor och stark som kan passa vikten så det får bli att köra det när jag har min PT.


Avslutade med cirkelpass för mage. Tycker det är svårt att träna magen, alltså det är sällan jag får träningsvärk i magen. Men däremot är jag inte så superstark i magen så det borde inte var så svårt att få träningsvärk där kan jag tycka:-) Är det någon som har tips på en bra magövning? Maghjulet är ju scheissejobbigt... Den där då man hänger i chinsräcket och drar upp benen medelst magen är ju också jobbig men den tar för mycket på mina höftböjare (som jag försöker vila). Vad ska man hitta på?!

 
Written 527 weeks ago
49441 527 weeks ago

peakXp

Eccentrisk bänk lätt ju skoj, men som sagt, man måste ju ha någon med sig. VAd gäller magen så får jag sällan också träningsvärk i den. Får det ibland om jag kört kanske bortåt 300 situps under ett pass eller om jag lägger på massor med vikt på den här maskiken: http://www.precor.com/comm/en/str-md/md712
En bra övning för magen var dock när vi på MMA'n fick ta emot en massa slag i magen av ens träningspartner under 2 minuter. Lagom hårt och utan handskar.
50316 527 weeks ago

Peed

Låter härligt, måste ta och köra ett par HST-cykler under hösten. Där får man köra två veckor (!) med bara negativa på alla övningar. Då måste man ju ha en träningskompis :)
42728 527 weeks ago

aCookie

Jo, jag har använt maskinen och tycker att den känns i magen. Dock inte så att jag får träningsvärk... Tycker att när jag lägger på massor av vikt så tar jag i med hela överkroppen:-P Har man däremot tillgång till en kompis på gymmet så är slag mot magen rolig och även "åsnan" (man står i position för plankan sedan ska ens kompis försöka välta en medans man håller emot för kung och fosterland). Även när man ligger på rygg och ska lyfta benen upp och ner och kompisen trycker bort benen.
Har inte kört så mycket eccentriska övningar. Brukar göra ecc chins, men jag ska absolut göra mer av det:-) Riktigt jobbigt!