Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
42728
  • Sider

  • No pages

aCookie Link Blog

Kvinna48År, Stockholm, Sverige

Acookies Blogg

Train hard - Fight easy

När jag själv får välja övningar...

AddthisDel   FeedRSS feed  

Eftersom mitt nya styrketräningsschema börjar först på måndag så tänkte jag passa på och köra igenom kroppen med de övningar jag själv vill göra. Hantelryck står på schemat och det lät ju väldigt spännande:-) Man kör som vanliga ryck fast bara med en hand och hantel (som namnet antyder...). Han menade att man kan köra mer än vad man vanligtvis kan köra med stång. Well... nu var det ju bara första gången jag körde det men jag plockade fram en 10 kg hantel och tänkte att jag lägger på sen. Harkel... Gick och hämtade en 6 kg hantel och det gick jättebra. Hämtade raskt tillbaka 10 kg och det gick också bra, men det kändes lite instabilt. Tog 12 kg och det kändes på gränsen, speciellt på min vänstra arm. Testade en 14 kg hantel och det gick jättebra på högerhanden men inte alls på vänster. Får fortsätta öva helt enkelt! På videon här går de dock inte lika långt ner med rumpan som jag gjorde. Får se vad min galna PT säger om det, ska göra övningen med honom men jag ville fuskträna lite;-)

http://www.styrkeprogrammet.se/ovningsarkiv/311Ville köra lite knäböj men det var upptaget så det blev ett par set av draken med 15 kg viktplatta. Sjuuuukt länge sedan jag gjorde det. Det blir ju gärna lite vingligt då:-) Gick sedan över på eccentriska chins. Skulle så gärna vilja göra massor av snygga riktiga chins men det är ju så förbannat tungt! Började därför idag med lite teknik för att lära mig att kippa. Men det känns ändå avlägset. Avslutade i alla fall med mage idag blev det plankan, båten med medicinboll (flyttar vikten från sida till sida) och avslutade med situps (crossfit varianten och med medicinboll över huvudet upp på raka armar).


I helgen blir det ingen träning förutom promenader med söta vovven:-) Längtar till att få börja med mitt nya schema på måndag, ska bli så kul!

 
Written 531 weeks ago
49441 531 weeks ago

peakXp

Hantelryck ser lite svårt ut, tycker vanliga ryck är svåra nog :)
42728 531 weeks ago

aCookie

Hantelryck var faktiskt lite lurigt. När jag kör vanliga ryck känner jag mig som värsta spänstfenomenet och jag kände mig ännu smidigare nu (men ärligt talat så såg det tyvärr inte lika imponerande ut). Min PT menade ju att jag skulle köra med typ 22 kg hantlar och det känns som en hel evighet tills dess. Men övning ger färdighet eller hur vänner? :-)