Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
42728
  • Sider

  • No pages

aCookie Link Blog

Kvinna48År, Stockholm, Sverige

Acookies Blogg

Train hard - Fight easy

Jagar minuter på gymmet och ute...

AddthisDel   FeedRSS feed  


Var ute och sprang med en kompis i onsdags em. Vi sprang i 40 minuter. Jag höll på att tuppa av... Min kompis? Well, hon var inte ens svettig. Jag har alltså usel kondition! Tog på mig mina Ecco Biom (ja, jag tjatar om de här skorna) för att jag skulle springa "rätt". Jag hatar de här skorna nu! Fick så vansinnigt ont i smalbenen. Helt beroende på att jag så klart springer med helt fel teknik. Men ååååhhhh... det är så jäääääla svårt:-( Men som man brukar säga, always look on the bright side of life... Det var smalbenen som tog slut före min (förvisso usla) kondition. Det är guldkanten:-/


Torsdagsmorgonen ägnade jag åt gymmet. Var där och slet med mina frivändningar och det börjar så sakteliga gå lite bättre. Skulle enligt plan ta fem stycken singel rep av min maxbelastning. Jag borde i teorin klara betydligt mer än 50 som är mitt max, men mina hjärnspöken brukar hejda mig vid femtio. Jag brukar aldrig klara mer än att göra en rep på 50 sedan börjar jag tveka och måste sänka. Nu tog jag i alla fall alla set på 50 och det mina vänner har ALDRIG hänt förut:-D Det kändes dessutom väldigt lätt, men jag vågade inte lägga på mer vikt för jag tänkte att jag kommer att börja tveka och istället får jag försöka få in i min lilla skalle att 50 är "lätt" och att jag klarar det utan att tveka. Sedan var det en cirkel med burpee/pullups, knäböj och situps. 10 rep av varje övning och 6 varv. Svettigt:-)


Torsdagskvällen var Crosstraining cirkel på SATS. Fick en förvarning av instruktören redan innan att det här skulle bli tufft. Han for inte med osanning. Började med en massa hopp och det kändes som om benen skulle ta helt slut. Sedan var det cirkelträning med armävningar på hantlar, sätta sig upp och lyfta hantlarna rakt ut åt sidan, situps och utfall med steg bakåt och axelpress. På slutet skulle vi ta en viktstång med 25 kg, hålla den på raka armar och gå fram och tillbaka över salen. Undertiden skulle kompisen göra burpees med hopp. Sen bytte man plats fram och tillbaka 8 minuter. Scheisse vad jobbigt!


Fredagsmorgonen var gymmet igen. Dagens cirkelpass var stentufft 15 marklyft på 70 kg, 100 m rodd, 12 marklyft, 200 m rodd, 9 mark 300 m rodd, 6 mark 400 m, 3 mark 500 m. På tid såklart. Förra tiden var 15,39 och då hade jag min PT som satt och hejjade på. Idag fick jag klara mig själv och tiden blev 14,30! Flåsade som en galning men är nöjd med att ha kapat tiden i alla fall.


Egentligen skulle jag ut och springa igen på i eftermiddag men det blev uppskjutet till lördagen som egentligen är min vilodag. Jag vet att typ varenda en här skulle räkna det som aktiv återhämtning. Jag räknar definitvt det som träning. Pulsen skenar, jag är tuppröd i fejjan, svettas som en ponny och sliter som ett djur. Jorå, det är träning och jag behöver dessutom varendaste minut för utmaningen Kickstart som Lampfot lurat in mig i och som PeakXp leder (än så länge... ).


Söndag ser istället ut att bli en vilodag eftersom min andra löparkompis är galet förkyld. Men om hon inte är i allt för dåligt skick så ska vi i alla fall ta en promenad (jagar minuter ju!).


 
Written 535 weeks ago
42728 535 weeks ago

aCookie

Tack alla! Det är så peppande att gå in och få höra en massa positiva kommentarer istället för "Du tränar för mycket" ha, ha:-) För att räknas som "stark" ska man tydligen ta sin egen kroppsvikt i frivändningar (tyvärr en 20 kg till alltså...). Men jag är på G och någon gång ska jag banne mig ta det också!

En ponny svettas sjuuuukt mycket, ha,ha:-)

Mina pass är upplagda för att jag ska bli starkare men också spänstigare och rörligare. Vilket ska göra mig bättre i kickboxningen. Men det bästa med all styrketräning (förutom att det är väldigt kul) är väl att jag tror att det är det som håller mig skadefri på min andra träning. Det eller så är jag bara byggd som en ardenner och klarar mig hur som helst:-P Men crossfit är grym träning, Alla blir nog starkare, får bättre flås och bättre av det. Riktigt bra träning.

Ja, Lampfot!!! Vi är FIGHTERS - vi har segern som i en liten ask:-D
32638 535 weeks ago

lenamarie

Bra jobbat!
42728 535 weeks ago

aCookie

Tack Lenamarie:-)