Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

HakanLarsson Link Blog

ManHåkan Larsson, 48year

TriathlonLarssons blogg

- Vi tar det som det kommer...

FiveFingers Bikila vs Original

AddthisShare   FeedRSS feed  

 


   vs.  


 


Sådär. Nu har jag varit å testat FiveFingers Bikila. Blev ett 16km pass med Macce74 på asfalt+grusväg. Det är inget snack om att FiveFingers Bikila är en bra sko. Dom är något mer uppbyggda än Classic, och det extra skyddet under hålfoten är bra. Där kunde man ofta göra illa sig tidigare, när man sprang på rötter och stenar.


Dock så noterade jag att Bikilan inte var lika skön som Classic när man spran på smågrus. Bikilans sula har nämligen mönster, och när stenar sticker upp mellan mönstrena, så är det bara 1/2mm sula mellan stenan och foten. Inte helt skönt. Classic har däremot en jämntjock sula.


Idag sprang jag dessutom utan tåstrumpor. Och det skavde lite under hålfoten, så pass att det blev lite blod i skon. Inte så falrigt, men ändå. Jag fick aldrig skavsår i Classic.


Så vilka var då skönare/bättre? Classic eller Bikila? Ja, det är inte ett lätt val. Men jag lutar faktiskt åt Classic. Den är tunnare och mer följsam sko, men samtidigt är sulan jämntunna, så småstenar sticker inte in i foten. Samtidigt är skyddet under hålfoten på Bikilan en bra förbättring. Men det är lite hugget som stucker. I terräng är Classic lite väl öppen på ovansidan så det kan komma in sand, dessutom är sulan lite väl halkig. Så off road är nog Bikilan snäppet vassare. Men tills vidare håller jag FiveFingers Calassic som en bättre sko. Men jag har ju blott ett enda pass i Bikilan, så jag får ge den lite mer tid.


 

 
Written 716 weeks ago
35388 716 weeks ago

Marcus74

har du ngn aning om hur fort vi egentligen sprang. Jag gissade på 6.30-fart(?) Nu har jag Garmin 305 på laddning. Blev som sagt lite förvånad över kort batteritid. Men kanske den drar batteri när man har den i datprn.
41cdefc185c707703a7ab60f76426a705f5e4fc57f02e8a7f73ba6ef01ae30fa 716 weeks ago

Vidstige

Intressant att höra din åsikt om skorna. Jag har länge funderat på att köpa mig ett par FiveFingers. Både för löpning och för promenad (då jag egentligen vill gå barfota men det är knappast lämpligt i stadsmiljö).
Har dock hört talas om ett par skor för simmare(?) som ska vara lika tunna och följsamma fast utan separata tår och för bara 150:-. Vet du något om dem och om de är jämförbara?
35388 716 weeks ago

Marcus74

Vildstige, aqua socks från Simbutiken. http://www.simbutiken.se/se/art/badskor-aquasocks-badtofflor.php. Sådana ska jag köpa i framtiden när hälsenan tillåter!