Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
75048
  • Pages

  • No pages

Ekblad Link Blog

ManAndreas Ekblad, 56year , Ystad, Sweden

En galen Marathonman!

En blogg skriven av en galen löpare som älskar att springa långt!

Löpningen teori - praktik

AddthisShare   FeedRSS feed  

Har läst lite om löpträning nu på kvällarna, vill självklart förbättra min löpning, både distans och tid. Så jag har tagit till mig några 'råd'.



  1. Tåhävningar (jodå, jag gör mina tåhävningar (nästan) varje morgon)

  2. Olika distanser (jag måste sluta lunka på i mil-spåret)

  3. Ta ut stegen (tydligt fokus när jag springer)


Det finns säkert massor av andra råd, men jag måste börja någonstans. Sedan hjälper det inte att ligga i sängen och läsa om hur man gör, ut i spåret och prova. Så idag ändrade jag helt strategi, bestämde mig för att ge mig ut på 5 km och öka hastigheten där. Kändes dock tungt redan vid 2 km, men jag höll ändå ett genomsnittligt tempo på 5.28 / km vilken ändå inte är så dåligt tycker jag. Nu är det den tiden jag måste justera under några veckor. Jag behöver variera mina distanser.


I morgon är det invägning och mätning, slarvade i helgen med marängsvissen, får se hur detta går!

 
Written 705 weeks ago
75264 705 weeks ago

melldorwin

Kroppen blir lätt van om man springer samma distans och på samma ställe hela tiden. Så det är väldigt bra att variera ställen och distanser! Annars blir man super bra på en viss sträcka bara. Det har jag märkt lätt när jag kör på samma ställen, byter numera och letar nya ställen så ofta jag kan, vänder även rundorna tvärtom ibland för variation.
69917 705 weeks ago

ladylake

Håller med föregående talare!
Har du gjort din läxa väl resten av veckan ska du se att lite marängsviss inte la några käppar i hjulen för dig, det kanske gjorde gott för själen :D