Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
75048
  • Pages

  • No pages

Ekblad Link Blog

ManAndreas Ekblad, 56year , Ystad, Sweden

En galen Marathonman!

En blogg skriven av en galen löpare som älskar att springa långt!

AddthisShare   FeedRSS feed

Page: First | Previous | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Next | Last

Tung start!

2012-12-29 14:52   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Ja..då var jag tillbaka i detta forumet!


Två personer har sporrat mig att komma igång igen, jag tror att ni vet vilka ni är.


Har tränat både löpning och styrketräning under hösten, men det har gått på sparlåga. Bestämde mig för att komma igång på riktigt 1 dec, sex månadet före Stockholm Marathon.


Det började bra med några skön löppass, sedan började jag känna av något i skenbenet, vilade några dagar (ja det var oxå snöstorm). Gav mig ut på ett långpass, kändes lite i skenbenet, men det släppte snabbt. Löpningen flöt på bra, lugnt tempo, vid 14 km började jag känna av något i skenbenet, vid 15 km gjorde det ont varje gång höger fot tog i marken, jag gick den sista kilometern hem.


Morgonen efter kände jag smärta vid varje steg jag gick, troligtvis är detta benhinneinflammation!



Idag är det drygt 14 dagar sedan, i mitten på veckan kände jag bara för att ge upp löpningen, skita i allt vad löpning innebär. Men som någon sa till mig... så lätt kan man inte ge upp!


Så igår (trots molande värk i höger ben) gick jag till BodyPumpen, köpte ett stöd för skenbenet på vägen och genomförde nästan hela passet, undvek hoppen, och det kändes riktigt bra. 'Gullan' pratade något om nyårslöften, jag brukar inte ha några nyårslöften, men hennes snack om att ta tag i saker och ting fick mig att fundera, och när jag cyklade hem bestämde jag mig för att inte ge upp utan ta tag i saker och ting.


Så idag..börjar min väg tillbaka!

 

Tappade farten...

2011-12-27 19:22   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

...under julveckan. Plötsligt blev det väldigt mycket att göra dagarna före julafton och löpningen fick jag lägga på hyllan. Men idag åkte skorna på igen, sprang rundan som var tänkt för julafton...



  • 3 km uppvärmning (5.40 min / km)

  • 5 km i snabbt tempo (5.10 min / km)

  • 3 km nedvarvning (5.40 min / km)


Kändes bra, orkade hela vägen trots det höga tempot (och en hel del julmat).


I morgon tänkte jag ge mig på långrundan som jag skulle sprungit i söndags, det är 17 km i Sandskogen.


 

 

Snön ...

2011-12-18 18:41   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

... kom till slut till lilla Ystad... och vad tänker Andreas då? Ja, varför inte springa 16 km, sagt och gjort, jag drog på mig skor, varma löparkläder och min nya vindjacka som jag fått från 'Runner's World'.


Första rundan i Sandskogen utan problem, inte mycket snö, men under andra runda börjar det snöa rejält, stora, vita och... rejält våta snöflingor, men inte stoppar de flingorna mig. Benen jobbar på och jag håller min tänkta fart, 5.30 min/km.


På tredje varvet börjar jag bli rejält våt om huvud, händer, ben och fötter, men jackan är suverän. Jag måste göra lite reklam för den då, regnet och snön biter inte alls på tyget och den hålere emot vinden oxå. Den väger endast 94 gram och blir som en tennisboll i storlek när man packar ihop den.


Hur har då min träningsvecka sett ut?


Ja... i måndags var det release på det nya BodyPump-passet, och som vanligt fick jag rejäl träningsvärk. Tyckte dock inte att benen tog så mycket stryk, men när jag vaknade på tisdagen hade jag träningsvärk i ben, axlar och rygg. Tänkte att det släpper under dagen så att jag ändå kan springa, men det gjorde det inte, jag släpade mig fram och var tvungen att vila på tisdagen.


Fick springa på onsdagen torsdagen, lördagen och idag. Sammanlagt blev det 48.12 km, det har varit två långa pass på 16 km, ett kort pass (7.5 km) men i relativt hög fart (5.10 min/km) och ett intervallpass på drygt 11 km.


Det känns bra, jag börjar komam in i lunket och jag ser klart förbättring denna veckan mot förra veckan, helt klart på rätt väg.


Nu är det dags för middag, lasange för att fylla på förrådet!

 

Mer än ...

2011-12-11 21:49   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 1 Image Small_addthisShare

... fyra mil denna veckan, mer exakt blev det 41.91 km. Ja, det är en bit på väg mot de 1350 km före mitt första marathon.


Idag när jag sprang funderade jag på hur långt 135 mil är, först funderade jag på norr ut, men vem i hela friden vill springa norr ut, nä, jag vill söder ut...


Till Paris är det 1312 km från Ystad, jag kan nöja mig med det. Så nu är jag i... ska vi se... oj... jag har precis sprungit förbi mitt arbete i Svedala, jag har god fart mot Malmö och Öresundsbron.


 


 

 

Attached images

B74d886ff0bcb21848a8a336cc846366
 

Motvinden...

2011-12-10 15:14   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

... var tuff idag på tillbakavägen från Sandskogen. När det är 2.5 km kvar av 15 km och motvinden med stormstyrkor (nja, inte riktigt det var snarare styv kuling) då måste det verkligen till en massa djävlar anamma för att lyckas ta sig hela vägen hem. Men motståndet sitter mest i hjärnan, benen klarar av det, men hjärnan vill inte alltid.


Men med vilja och styrka lyckades jag ta mig hem efter 15 km löpning, grymt skönt. Nu blir det vila i kväll med god mat och en mindre löprunda i morgon.

 

Tung ...

2011-12-08 15:43   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

... löpning, trodde nog att min grundfysik skulle vara bättre än vad den är. Sprang 8.5 km på drygt 45 minuter, har sprungit fortare än så, tempot ligger på 5.26 min/km. Jag kommer alltså inte upp i den planerade tiden, men jag misströstar inte, om några veckor är jag där.


Men det var klart lättare löpning idag än i tisdags, helt klart en förbättring. Nästa löppass är på lördag.


Ta det lugnt där ute!

 

Mörkt ...

2011-12-06 20:30   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 1 Image Small_addthisShare

... där ute, trots pannlampan var det rejält mörkt ute i Sandskogen. Tanken var att jag skulle springa milen på drygt 50 minuter, men jag landade på 60, jag skyller det på mörkret, det var svårt att hålla farten uppe när man bara kan förlita sig på sin pannlampa... eller så kan det ju även vara så att jag inte har löptränat på fyra veckor... men jag säger ändå att det beror på mörkret!


Ja, idag var första rundan på min träning inför Stockholm Marathon, räknade ut att jag ska göra drygt 100 löppass och 135 mil på 26 veckor, jag har idag gjort 1 (en) mil och 1 (ett) löppass...


... några kommentarer på det???


Nä.. jag trodde väl det!

 

Attached images

62eeb9ac6709706ad8d1d8c5be85f736
 

26 veckor kvar!

2011-12-05 05:53   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Ja... 26 veckor kvar till Stockholm Marathon... funderar just nu VARFÖR?


Har faktiskt planerat upp min träning (har fått lite hjälp) inför den stora utmaningen och den börjar NU! Jag kan inte gå här och vänta, hitta en massa undanflykter, det är nu det gäller.


Jag tänkte börja lite försiktigt:



  • Tisdag: 8 km i 5.30 min/km

  • Torsdag: 8 km i 5.0 min/km

  • Lördag: 8 km i 5.30 min/km

  • Söndag: 15 km i 5.30 min/km


Det ger nästan 4 mil, en lugn start i ett lugnt tempo, låta musklerna känna av löpningen igen.


Men jag vill hålla fast vid träningen på YES oxå, BodyPumpen för att stärka musklerna och BodyJam och spinningen (jodå mr F jag kommer, jag undviker inte dina pass) bara för att det är så grymt roliga pass.


Så.. vi ses kanske där ute i spåret!

 

MalmöMilen 2012

2011-10-02 12:11   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 1 Image Small_addthisShare

Idag har jag anmält mig till MalmöMilen 2012, Malmös absolut roligaste löprunda!



Jag ser verkligen fram emot löpåret 2012!



  • MalmöMilen

  • Göteborgsvarvet

  • Malmö Halvmarathon

  • Stockholm Marathon


Fler utmaningar?


Kanske dags att börja träna!

 

Attached images

8c7f09656ef5a2ba61787ae9d5b7c87d
 

Milen!

2011-09-06 20:12   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Trots att jag var trött, drog på jag på mig skorna och gav mig ut på milen i Sandskogen. Först kändes det tungt, men sedan, faktiskt mot slutet kände jag att jag hade krafter kvar och jag ökade farten. Sluttiden på milen blev 52:59, ingen supertid mot vad jag har sprungit, men km-tempot är 2 sek snabbare än i torsdags. Det tar sig sa han som hade eld i håret!


Km-tempot ligger nu på 5:17... funderar på ett mål... 5:0 min/km är ju rimligt, men när? Vad kan vara rimligt? Om jag förbättrar 2 sek/löprunda, då borde jag springa under 5 min/km den 25 september, men är det rimligt? Ska fundera på det ett tag!


 

 
Page: First | Previous | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Next | Last